Tuesday, August 1, 2017

31– 7– 2017

-  Με ενθουσιασμό έγινε δεκτό χθες από πάμπολλουςμουσικόφιλους ανά την υφήλιο το νέο ότι ο Paul McCartney και ο Ringo Starr έχουν ένα καινούριο τραγούδι παρέα -και είναι κατανοητό, αφού είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει στις μέρες μας στον θρύλο των Beatles, αφού οι John Lennon & George Harrison δεν ζουν πια. Το τραγούδι λέγεται "We're On The Road Again,  το κομμάτι έχει κι άλλους επιφανείς καλεσμένους, όλους από την παλιά φρουρά της ροκ μουσικής: το παρών δίνει ο Joe Walsh των Eagles, ο Steve Lukather των Toto, καθώς και ο Edgar Winter. Το "We're On The Road Again" είναι το πρώτο single που ακούμε από την επικείμενη δισκογραφική επιστροφή του Ringo Starr, τελευταία παρουσία του οποίου ήταν το άλμπουμ του
2015 Postcards From Paradise (Βρετανία #157, Η.Π.Α. #99).Ο νέος δίσκος θα λέγεται Give More Love και αναμένεται να βγει στις 15 Σεπτεμβρίου, από την uME. Σύμφωνα μάλιστα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, θα έχει κι άλλες συνεργασίες μεταξύ των δύο πάλαι ποτέ Σκαθαριών. Και βέβαια θα έχει πολλούς ακόμα καλεσμένους, με σίγουρους μέχρι στιγμής τον Richard Marx, τον Peter Frampton, τον Glen Ballard και τον Dave Stewart.

-  Έντονη είναι εδώ και καιρό η φημολογία ότι επίκειται reunion για τους Led Zeppelin, κάτι που φαίνεται άλλωστε να επιθυμεί ο Jimmy Page, μα σταθερά προσκρούει στην άρνηση του Robert Plant να γυρίσει σε εκείνο το hard rock παρελθόν.
Μέχρι τώρα, οι φήμες είχαν ως επίκεντρο το μεγάλο Desert Trip Festival της Καλιφόρνια, τώρα όμως «μετακομίζουν» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ψιθυρίζεται ότι headliners στο Glastonbury 2019 (το φεστιβάλ δεν θα γίνει το 2018) θα είναι οι Led Zeppelin. Μάλιστα, οι φήμες «παντρεύονται», αφού τους θέλουν πρώτα να παίζουν στο Desert Trip τον Οκτώβριο του 2018 και ύστερα να οδεύουν προς Glastonbury το καλοκαίρι του 2019.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Beats 1 της Apple, η διοργανώτρια του Glastonbury, Emily Eavis, παραδέχτηκε πράγματι ότι οι Led Zeppelin είναι ένα από τα ονόματα τα οποία θέλει διακαώς να δει μια μέρα στο φεστιβάλ, μαζί με άλλες της μεγάλες αγάπες από το παρελθόν, σαν τους Fleetwood Mac και την Kate Bush.

«Δεν είμαι όμως σίγουρη αν αυτό θα γίνει ποτέ», έσπευσε να διευκρινίσει. Ξέρετε όμως πώς πάνε αυτά τα πράγματα και πόσος χώρος για εικασίες υπάρχει ελεύθερος σε αυτό το «δεν είμαι σίγουρη»...
Από την πλευρά πάντως των τριών Led Zeppelin δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για reunion.

-  Αν και ντοκιμαντέρ, το The End Of The End είναι ίσως η πιο αναμενόμενη μουσική ταινία του 2017, αφού καταγράφει το τελευταίο αντίο ενός από εκείνα τα συγκροτήματα που ενώνουν όλες τις μουσικόφιλες «φυλές».
Ο λόγος βέβαια για τους Black Sabbath, στην τελευταία συναυλία των οποίων και εστιάζει το φιλμ του Dick Carruthers, καταγράφοντάς τους εν δράσει στη Genting Arena του Μπέρμιγχαμ -στην ιδιαίτερη δηλαδή πατρίδα τους. 

Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια σύντομη «πρόγευση», παρακολουθώντας το πρώτο επίσημο trailer. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ντοκιμαντέρ θα ασχολείται πολύ με το ίδιο το live, θα έχει όμως και πολλά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της κολοσσιαίας τελευταίας περιοδείας των Black Sabbath, όπως και άγνωστες μέχρι στιγμής ιστορίες από την καριέρα τους, τις οποίες και θα διηγούνται οι ίδιοι.
Όσον αφορά δε τους ψιθύρους που θέλουν την όλη υπόθεση ως τρικ, ο Ozzy Osbourne ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Τελειώνουμε οριστικά στο Μπέρμιγχαμ. Δεν θα ξαναμαζευτούμε μετά από 5 χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι ήταν απαίτηση του κόσμου».
Το The End Of The End αναμένεται να προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο. Στο πλάνο περιλαμβάνεται και η Αθήνα (Village Cinemas). 

-  Στα μέσα των '00s, φάνηκε για λίγο ότι ο Andrew Hung και ο Benjamin John Power ήταν ανάμεσα σε όσους κρατούσαν τα «κλειδιά» του φρέσκου ήχου της δεκαετίας, κόντρα στο ρεύμα της αναβίωσης που σάρωνε την ποπ κουλτούρα. Οι περιπέτειές τους ως Fuck Buttons, όμως, αν και γνώρισαν μεγάλη κριτική αποδοχή, μάλλον έμειναν στο underground: το ντουέτο από το Μπρίστολ μπόρεσε μόνο το 2013 να δει ένα άλμπουμ του (το Slow Focus) να μπαίνει στο top-40 της πατρίδας (#36), κι αυτό ήταν μάλλον το πιο αμφιλεγόμενο από τα 3 
Έκτοτε, έχουν σιωπήσει ως συνεργάτες, αν και οι Fuck Buttons συνεχίζουν να υφίστανται. Τώρα, λοιπόν, ο Hung προωθεί κι αυτός τα σόλο σχέδιά του, ετοιμάζοντας το πρώτο του ολοκληρωμένο σόλο άλμπουμ.
Το τελευταίο θα λέγεται Realisationship και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου από τη Lex. Το promo, όμως, ξεκινάει νωρίς, από τώρα δηλαδή, με τη δημοσιοποίηση ενός πρώτου δείγματος γραφής ονόματι "Say What You Want".
Στο άλμπουμ αυτό ο Hung δοκιμάζει να τραγουδήσει ο ίδιος, για πρώτη φορά. «Δεν μπορώ να ταυτιστώ πλήρως με τη φωνή που ακούω στον δίσκο», δήλωσε, συμπληρώνοντας: «ναι, εγώ είμαι, αλλά ταυτόχρονα και δεν είμαι. Το να τραγουδώ είναι για μένα ένας πρωτόφαντος τρόπος έκφρασης».

-  Οι 10 δίσκοι του Ιουλίου 2017:

1.  The Pains of Being pure at heart – The echo of pleasure
2. Waxahatchee – Out in the storm
3. Lucy Rose – Something’s changing
4.  Childhood – Universal high
5. Broken Social Scene – Hug of thunder
6. This is the Kit – Moonshine freeze
7. Baio – Man of the world
8.  Bedouine – Bedouine
9.  Algiers – The underside of power
10. Jeff Tweedy – Together at last

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Prong – Zero days

Νέος δίσκος για την thrash μπάντα από την Νέα Υόρκη.

-  Arcade Fire – Everything now

Ο διαφορετικός και πιο εμπορικός δίσκος τους , με ποικίλες καλές και άσχημες κριτικές!

-  Alice Cooper – Paranormal

Και ο εκκεντρικός hard rocker συνεχίζει να ηχογραφεί!

-  The Fall – New facts emerge

Και ο Mark E Smith δεν το βάζει κάτω και κυκλοφορεί τον νιοστό του δίσκο!

-  Manchester Orchestra – A black mile to the surface

Πέμπτος δίσκος για το group από την Ατλάντα παρά το παραπλανητικό όνομά τους!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Skinny living – Why

-  Patience – White of an eye

-  Stereophonics – All in one night

-  Jessie Ware – Midnight

-  Belle and Sebastian – We were beautiful

-  Ringo Starr – We’re on the road again

-  Mick jagger – Gotta get a grip

-  Alvvays – Dreams tonite

-  Purity Ring – Asido

-  Nicolas Jaar – Took me out of the dark rain

- Charli XCX – Boys


Single of the week
- The Killers – Run for cover

Το δεύτερο και καλύτερο single…


No comments: