Tuesday, August 22, 2017

21– 8– 2017

-  Πρόσφατα, ο Gene Simmons έκανε μια απόπειρα να κατοχυρώσει ως δικό του σήμα κατατεθέν (trademark) τα κέρατα του Διαβόλου, την περίφημη δηλαδή όσο και χαρακτηριστική χειρονομία που κάνει με τα δάχτυλα η metal κοινότητα. Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Kiss έφτασε μάλιστα να καταθέσει και επίσημη αίτηση στο αρμόδιο γραφείο των Η.Π.Α., ισχυριζόμενος ότι τα κέρατα του Διαβόλου καθιερώθηκαν το 1974, στη Hotter than Hell περιοδεία των Kiss.
Η προσπάθειά του, ωστόσο, έπεσε στο κενό και αναγκάστηκε να αποσύρει το αίτημά του κακήν κακώς, κυρίως λόγω της έντονης αντίδρασης της χήρας του Ronnie James Dio, Wendy -η οποία είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια της και ότι είναι σκυλί του πολέμου. Η Wendy Dio, συγκεκριμένα, του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του «αστείους» και «σιχαμερούς», ενώ τον κατηγόρησε δημόσια ότι προσπαθεί να βγάλει λεφτά από κάτι που εισήγαγε ο Ronnie James Dio και όχι εκείνος, το οποίο πλέον δεν ανήκει σε κανέναν, μα σε όλους.
Ο Simmons, βέβαια, το φυσάει και δεν κρυώνει έκτοτε, είναι άλλωστε γνωστό τι τσαντίλας και αδιάλλακτος είναι.
Έτσι, όταν τον ρώτησε αυτές τις μέρες η καναδική εφημερίδα Windsor Star αν εν τέλει θεωρεί την όλη θέση του υπερβολική, ο 67χρονος Ισραηλινός μουσικός απάντησε ότι δεν μετανιώνει για τίποτα. Και για όσους τον κατηγορούν, λέει, ότι κάνει ανόητα πράγματα, έχει μόνο να πει πως «το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει, είναι που φοράω περισσότερο μέικ-απ και πιο ψηλά τακούνια από τη μάνα σου». Είχε και για τη Wendy Dio ωστόσο κάτι να πει, το είπε όμως με προσοχή, χωρίς να την κατονομάσει, αρκούμενος δηλαδή σε ένα «Σκύλα, μπορώ να το κάνω. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω».Γιατί, ακόμα και ο Gene Simmons, ξέρει φαίνεται ότι με τη Wendy Dio δεν πας σε ανοιχτό πόλεμο. Το σίγουρο είναι ότι η κόντρα τους βαθαίνει, για την ώρα πάντως, όσα και να λέει ο Simmons, νικήτρια είναι η Wendy.

-  Η συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο ήταν βέβαια το συναυλιακό
γεγονός του εγχώριου καλοκαιριού και κάθε λεπτομέρεια συζητήθηκε εκτενώς, τόσο στον Τύπο, όσο και στα social media των μουσικόφιλων.
Είναι έτσι ευρέως γνωστό ότι δόθηκε στα πλαίσια της σειράς ντοκιμαντέρ Landmarks Live in Concert, η οποία προβάλλεται από το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, με παρουσιαστή τον Chad Smith των Red Hot Chili Peppers. Θέμα της, πλανητικοί αστέρες της μουσικής, φιλμαρισμένοι live σε σημαντικά ιστορικά μνημεία της ανθρωπότητας.
Καθώς ορίστηκε λοιπόν ως ημερομηνία προβολής της συναυλίας των Foo Fighters στο Ηρώδειο (η 10η του Νοέμβρη, δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο σχετικό τρέιλερ. «Λογιστικά μιλώντας», είπε ο παραγωγός και σκηνοθέτης της σειράς, Daniel E. Catulla III, «ήταν το μεγαλύτερο εγχείρημά μας μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη παραγωγή την οποία κάναμε. Το σχεδιάζαμε για περίπου έναν χρόνο, με εκατοντάδες ανθρώπους στην ομάδα και σε συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση».

-  Το SoundCloud είναι μία από τις πιο διάσημες παγκοσμίως streaming services, αλλά η φήμη αυτή δεν φαίνεται να «εξαργυρώνεται».

Όπως λοιπόν ανέφερε ρεπορτάζ του Bloomberg, η δημοφιλής υπηρεσία αναγκάστηκε φέτος το καλοκαίρι να απολύσει 173 από τους συνολικά 420 εργαζόμενούς της, αλλά και να κλείσει τα γραφεία που λειτουργούσε σε Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο συν-ιδρυτής του SoundCloud, Alex Ljung (στη φωτογραφία αριστερά, δίπλα στον έτερο ιδρυτή, Eric Wahlforss), με μια επίσημη δήλωση ολίγον ...ηρωική (περί διασφάλισης μονοπατιού προς την ανεξάρτητη επιτυχία στο απώτερο μέλλον κτλ.), που δεν εξήγησε και πολλά πράγματα, επιβεβαίωσε όμως ότι στο εξής την όλη ιντερνετική δραστηριότητα θα διαχειρίζονται τα γραφεία της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου.
Επιχειρηματικοί κύκλοι των Η.Π.Α., εντωμεταξύ, σχολιάζουν ότι οι εξελίξεις αυτές δεν ήταν ξαφνικές, μα απόρροια της κατάρρευσης των περσινών συνομιλιών με το Spotify, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνει στον αέρα μια συμφωνία συγχώνευσης και δημιουργίας μιας σούπερ ψηφιακής πλατφόρμας διάθεσης μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο, αξίας (περίπου) 608.000.000 ευρώ. Το 2014, η αξία του SoundCloud είχε προσδιοριστεί στα 657.000.000 ευρώ. Τώρα, πλέον, θεωρείται αρκετά χαμηλότερη.
Στο όλο θέμα παρενέβη στο μεταξύ και ο Joel T. Zimmerman, ο Καναδός μουσικός και DJ που γνωρίζουμε ως deadmau5, ο οποίος δημοσίευσε στο επίσημο Twitter μια θεωρία διάσωσης δικής του επινόησης. Η θεωρία δεν είναι απλή και φαίνεται να έχει επενδύσει κάμποση σκέψη σε αυτήν, αφού επί της ουσίας προτείνει μια ριζική αναδιοργάνωση του SoundCloud σε site όπου οι ανεξάρτητες εταιρείες θα μπορούν εύκολα να εντοπίζουν και να κλείνουν συμφωνίες με νέους καλλιτέχνες. Προτείνει μάλιστα να αναθέσουν στον ίδιο το όλο εγχείρημα(!), βεβαιώνοντας ότι «με μια αξιοπρεπή ομάδα συνεργατών, μπορώ να γυρίσω το παιχνίδι».
Πιο ρεαλιστική, πάντως, φαντάζει η προσφορά που έκανε προς τους απολυμένους του SoundCloud ο πρόεδρος της πλατφόρμας ανταλλαγής ιντερνετικών αρχείων μεγάλου μεγέθους WeTransfer, Damian Bradfield: τους δίνει λέει δάνειο περίπου 10.000 ευρώ, ώστε να αρχίσουν κάτι δικό τους. Περιμένει βέβαια από εκείνους την ιδέα, σε γενικές πάντως γραμμές δείχνει να ψάχνεται για το τι μπορεί να είναι το μέλλον, αφού, κατά δήλωσή του, αναζητείται «το νέο μουσικό mail-order, SoundCloud ή iTunes».Από την άποψη ωστόσο του τι σημαίνει μια τέτοια φιλοδοξία, το προσφερόμενο ποσό κρίνεται μικρό.
Εκ μέρους SoundCloud, εντωμεταξύ, δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα παραπάνω. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες ότι οι ιθύνοντές του είχαν τα δικά τους σχέδια διάσωσης.
Εκείνο δηλαδή που όλοι αγνοούσαν, είναι ότι γίνονταν παρασκηνιακές συνομιλίες με το Raine Group της Νέας Υόρκης, μια επενδυτική τράπεζα η οποία έχει ήδη επεκταθεί στη Vice Media, αλλά και στην κρατική εταιρία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings.

Πράγματι, η Reine Group ανακοίνωσε μια επένδυση της τάξης των 170.000.000 ευρώ (περίπου), η οποία εξασφαλίζει ότι δεν θα δούμε την πτώση του SoundCloud. Από ό,τι φαίνεται, βέβαια, ζητήθηκαν και κάποια ανταλλάγματα, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Alex Ljung (ο οποίος μάλλον θεωρήθηκε υπεύθυνος για το «πώς φτάσαμε ως εδώ)». Τη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να πάρει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Vimeo, Kerry Trainor, ο οποίος και θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης του Raine Group.

-  Σε μια σκηνή στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Twin Peaks, ο Gordon Cole -τον οποίον παίζει ο ίδιος ο δημιουργός της, David Lynch- διηγείται στον Albert Rosenfield ένα όνειρό του.
Η αναπαράσταση του τελευταίου, όμως, έκρυβε μια έκπληξη, η οποία προξένησε δέος και συγκίνηση στους πολυάριθμους φίλους του σίριαλ, αφού σε αυτήν είδαν τον David Bowie, να ενσαρκώνει και πάλι -όπως και στο Twin Peaks: Fire Walk With Me, το 1992- τον πράκτορα του FBI Phillip Jeffries.Όπως εξήγησε ο ηθοποιός Harry Goaz, ο Bowie είχε συμφωνήσει να ξαναπαίξει τον Jeffries στο νέο σίριαλ, τον πρόλαβε όμως ο θάνατος (Ιανουάριος 2016).
Έτσι, ο Lynch και οι συνεργάτες του κατέφυγαν στο διαθέσιμο υλικό από το 1992 και ανάπλασαν τον χαρακτήρα του, με τη βοήθεια ασφαλώς και της σύγχρονης τεχνολογίας.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Everything Everything – A fever dream

Τέταρτος και πιο εμπορικός δίσκος για το group από το Manchester.

-  Grizzly BearPainted ruins

Από το  Brooklyn προέρχονται στην πέμπτη art indie rock δουλειά τους.

-  Steven Wilson – To the bone

Προσωπικός solo δίσκος για τον frontman των Porcupine Tree και Blackfield.

-  UnkleThe road part 1

 Με εκλεκτές παρουσίες και εδώ όπως αυτή η κομματάρα με τον Lanegan!

-  AtticSanctimonious

Και μια metal κυκλοφορία της εβδομάδας!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Slotface – Pitted

-  Pale Waves – Television romance

-  Caro – Eyes on the ground

-  The Script – Rain

-  Cut Copy – Standing in the middle of the field

-  Weezer – Mexican fender

-  Echosmith – Future me

-  Kelela – LMK

-  MNEK – Paradise

-  LCD Soundsystem – Tonite

-  Zolita – Fight like a girl

-  Kevin Morby – Downtown’s lights

-  Alvvays – Plimsoll lunks


Single of the week

-  Orbital – Copenhagen

Οι αγαπημένοι ηλεκτρονικοί σε νέο τραγούδι!



1 comment:

Unknown said...

ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ LFDS. Θα ήθελα να το ανακοινώσω στο κοινό σχετικά με το πώς ήρθα σε επαφή με το LFDS αφού έχασα τη δουλειά μου και μου αρνήθηκε το δάνειο από την τράπεζά μου και από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του βαθμού μου που δεν μπορούσε να πληρώσει τα τέλη των παιδιών μου ήταν πίσω από λογαριασμούς, που πρόκειται να πεταχτούν έξω από το σπίτι εξαιτίας της αδυναμίας μου να πληρώσω το ενοίκιο μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά μου πήραν από μένα αναδοχή. Στη συνέχεια, έθεσα για να αναζητήσουν χρήματα σε απευθείας σύνδεση όπου έχασα 3.670 δολάρια που δανείζομαι από τους φίλους που είχα σχίσει από δύο εταιρείες online δανείου. Μέχρι να διαβάσω για: Le_Meridian Χρηματοδότηση Υπηρεσία (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) κάπου στο διαδίκτυο, ακόμα δεν ήταν να πείσει λόγω του τι έχω περάσει μέχρι ένας συγγενής μου που είναι ένας κλήρος μου είπε επίσης σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα δανείων της LFDS με πολύ χαμηλό επιτόκιο 1,9 %% και τους υπέροχους όρους αποπληρωμής χωρίς ποινή για αδυναμία πληρωμής. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να έρθω σε επαφή μαζί τους που έκανα μέσω του κειμένου + 1-989-394-3740 και ο κ. Benjamin μου απάντησε πίσω εκείνη την ημέρα Ήταν η καλύτερη και σπουδαία ημέρα της ζωής μου που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί όταν λαμβάνω μια πιστωτική προειδοποίηση ύψους $400,000.00 δολαρίων δολάριο Usd που ζήτησα. Χρησιμοποίησα αποτελεσματικά το δάνειο για να πληρώσω τα χρέη μου και να ξεκινήσω μια επιχείρηση και σήμερα τα παιδιά μου είναι τόσο χαρούμενα και ικανοποιημένα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext helpline: + 1-989-394-3740 Γιατί το κάνω αυτό; Το κάνω αυτό για να εξοικονομήσω όσους χρειάζονται ένα δάνειο για να μην πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ και ο Θεός σας ευλογεί όλους, εγώ είμαι Oleksander Artem από το Horizon Park BC, Ουκρανία.