Thursday, August 17, 2017

14– 8– 2017

-  Ο Jack White, ό,τι γνώμη κι αν έχει κανείς για τη μουσική την οποία βγάζει ως σόλο καλλιτέχνης μετά τους White Stripes, έχει πάντα ευρηματικούς τρόπους ως προς το μάρκετινγκ.
Ανακοινώνει τώρα ας πούμε μια νέα δουλειά, ένα 7ιντσο single σε βινύλιο, το οποίο θα βγει φυσικά στη δική του δισκογραφική εταιρία Third Man, έχοντας στη μία όψη του το τραγούδι "Strike Out" των Brushoffs και στη δεύτερη μια συνέντευξη του White με τον δύο φορές πρωταθλητή της World Series του μπέιζμπολ, Kirk Gibson -ναι, καλά καταλάβατε, ο White είναι ο ...δημοσιογράφος, όχι ο συνεντευξιαζόμενος!
Αν θέλετε όμως να αποκτήσετε το single, θα πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω από το να καταφύγετε στις γνωστές ιντερνετικές
πλατφόρμες: καλείστε να αποδείξετε ότι αγαπάτε το μπέιζμπολ γενικότερα και τους ...Detroit Tigers (που υποστηρίζει ο White) ειδικότερα. Το single, βλέπετε, όχι μόνο θα εμφανιστεί σε γαλάζιο και πορτοκαλί χρώμα -τα χρώματα των Detroit Tigers, δηλαδή- αλλά θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως «δωράκι» με την αγορά κάποιου πακέτου εισιτηρίων, ώστε να δείτε live τους αγώνες της ομάδας στην επόμενη σαιζόν.
Α, και αν αναρωτιέστε ποιοι στο καλό είναι αυτοί οι Brushoffs, τέλος πάντων, δεν υπάρχουν: πρόκειται για το ενωμένο ρόστερ καλλιτεχνών που σήμερα ηχογραφούν για την Third Man. 

-  Την τελευταία του πνοή άφησε στα 81 του χρόνια ο Glen Campbell, στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του και επιβεβαίωσε η δισκογραφική του στο Rolling Stone.
Ο Glen Campbell μεγάλωσε σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια στο Billstown του Άρκανσο, είχε όμως μια μακριά καριέρα και μια πλούσια ζωή (με 4 γάμους και 8 παιδιά), ενώ ευτύχησε να ξεπεράσει τα σύνορα της country -που ήταν η μουσική του βάση- γενόμενος ένας αναγνωρισμένος τραγουδοποιός και κιθαρίστας, με σημαντική mainstream επιτυχία: το 1968, να φανταστείτε, πουλούσε στις Η.Π.Α. περισσότερα αντίτυπα δίσκων από τους Beatles., ενώ το διάστημα 1975-1977 είχε δύο νούμερο 1 επιτυχίες στα εθνικά charts των Η.Π.Α. με τα τραγούδια "Rhinestone Cowboy" και "Southern Nights".


-  Μέσα σε μια 5ετία, από το 1977 ως τη διάλυσή τους το 1982, οι Jam του Paul Weller έκαναν πραγματική αίσθηση στη Βρετανία, βρίσκοντας μια πολύ προσωπική τομή ανάμεσα στα punk κελεύσματα και στην αναβίωση του στυλ των mods, επιβραβευόμενοι από το κοινό με 18 συνεχόμενες top-40 επιτυχίες (μεταξύ τους και 4 νούμερο 1).Τώρα, η μπάντα ετοιμάζει ένα σπέσιαλ box set με 5 CD, που (όπως μαθαίνουμε) θα πραγματοποιήσει μια εκτενέστατη επαν-επίσκεψη στο ντεμπούτο τους In The City του 1977 (Βρετανία #20) και στο 2ο άλμπουμ τους This Is The Modern World(Βρετανία #22, Η.Π.Α.#201), αμφότερα από το 1977, εξού και το όνομα του box set. Η επετειακή επανέκδοση έχει ως στόχο να εορταστούν τα 40 χρόνια των 2 αυτών άλμπουμ και προορίζεται να βγει στα δισκοπωλεία στις 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας UMC-Polydor. 

Στο 1ο από τα 5 CD θα περιέχεται ολόκληρο το In The City, στο 2ο θα υπάρχουν 11 demo ηχογραφήσεις από τα sessions του In The City (Φεβρουάριος 1977) και στο 3ο θα βρίσκεται ολόκληρο το This Is The Modern World.
Το 4ο CD θα έχει μια μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητη ζωντανή ηχογράφηση, από τη θριαμβευτική συναυλία των Jam στο Nashville Club του Λονδίνου (10 Σεπτεμβρίου 1977), στην οποία θα κολλήσουν και μερικές ηχογραφήσεις της ίδιας εποχής για το περίφημο ραδιοφωνικό σόου του John Peel στο BBC Radio 1. Το 5ο κομμάτι του box set θα είναι DVD, γεμάτο με τηλεοπτικές εμφανίσεις της μπάντας (στο Top of the Pops, στο So It Goes κτλ.), ενώ θα έχει επίσης και ό,τι βιντεοκλίπ βγήκε από τους 2 πρώτους δίσκους τους.Μαζί με όλα αυτά, όμως, το box set θα περιέχει και ένα βιβλίο 144 σελίδων, γεμάτο με νέα κείμενα για τους Jam και με ανέκδοτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες τους από το 1977.

-  Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Sinéad O'Connor και κάνει τον γύρο του ίντερνετ, με τους fans της από όλον τον πλανήτη να ανταποκρίνονται στην κραυγή αγωνίας της, διακηρύσσοντας την αγάπη τους. H Ιρλανδέζα τραγουδοποιός και τραγουδίστρια είναι σήμερα 50 χρονών και έχει 3 χρόνια να φανεί στη δισκογραφία (από το I'm Not Bossy, I'm The Boss του 2014), εντούτοις παραμένει πολύ αγαπητή σε όσους θαύμασαν τη φωνή της σε επιτυχίες σαν το αειθαλές "Nothing Compares 2 U".


Τα τελευταία χρόνια παλεύει ενάντια σε μια σοβαρή διπολική διαταραχή, πρόβλημα για το οποίο μιλά ανοιχτά στο εν λόγω βίντεο, το οποίο τη βρίσκει να ζει στο Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ζω σε ένα μοτέλ», λέει χαρακτηριστικά η O'Connor, «είμαι εντελώς μόνη μου και δεν υπάρχει κανείς κοντινός άνθρωπος εκτός από τον ψυχίατρό μου», παραδεχόμενη ότι είναι χάρη σε αυτόν που οι τάσεις της για αυτοκτονία έχουν αποτραπεί. Αποκαλύπτει επίσης ότι οι δικοί της άνθρωποι την έχουν εγκαταλείψει εδώ και 2 χρόνια και -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- έχουν αγνοήσει τις μέχρι τώρα προσπάθειές της για επικοινωνία: «Δεν θέλω να πεθάνω, θέλω να μείνω στη ζωή για τα παιδιά μου. Δύο χρόνια απομόνωσης είναι αρκετά. Πάρτε το αεροπλάνο και ελάτε να προσέξετε τη μητέρα σας. Με χάνετε».Προτρέπει επίσης όλους τους ανθρώπους που παρακολουθούν το βίντεό της, να δείξουν το ενδιαφέρον τους αν έχουν γύρω τους άτομα με ψυχικές νόσους. 



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Oneohtrix Point never – The good times (OST)

Hλεκτρονικές αναζητήσεις στο Soundtrack της ταινίας.

-  Kesha – Rainbow

Ο τρίτος  ποπ και hip hop  δίσκος.

-  Rat Boy -  SCUM

Ο τύπος από το  Essex στον πρώτο κανονικό studio δίσκο.

-  Frankie RoseCage Tropical

Εκλεκτή dream pop και στην νέα αυτή δουλειά της.

-  The Districts – Popular manipulations

Τρίτος δίσκος για την Αμερικάνικη ροκ μπάντα.

-  BlondesWarmth

Ντουέτο από την Νέα Υόρκη.

-  Guided By Voices – How do you spell heaven

Και το  post rock  τους καλά κρατεί!

-  Τhe Cribs – 24-7 rockstar shit

Τα αδέλφια στην νέα ροκ δουλειά τους!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Starsailor – At this life

-  Isaac Gracie – The death of you

-  Pink – What about us

-  Tori Amos – Up the creek

-  Robbie Williams – Eyes on the highway

-  The Horrors – Something to remember me by

-  Mogwai – Party in the dark

- Liam Gallacher – For what is worth

-  Phillips Phillips – Miles

-  Lights – Savage

-  Ella Eyre – Ego

- Jessie J – Real deal


Single of the week
-  Daughter – Burn it down

Μουσικη από το videogame Life Is Strange: Before The Storm


No comments: