Wednesday, July 26, 2017

24– 7– 2017

-  Την περίμεναν καιρό αυτήν την είδηση οι fans των Smiths
, καθώς είχε γίνει γνωστό εδώ κι έναν μήνα ότι το γκρουπ σχεδίαζε μια επανέκδοση του κλασικού (πια) The Queen Is Dead, του 3ου τους δηλάδή δίσκου, που πίσω στα 1986 τους εκτόξευσε στην εναλλακτική δόξα (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #70, Αυστραλία #58, Καναδάς #29, Γερμανία #45).Το τι ακριβώς θα περιείχε, βέβαια, πυροδότησε κάμποσες ιντερνετικές (και μη) συζητήσεις, οπότε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσημη ανακοίνωση για μια super deluxe έκδοση, η οποία -καθώς φαίνεται- θα εμφανιστεί στα δισκοπωλεία στις 20 Οκτωβρίου.  Το άλμπουμ θα διατεθεί σε διπλό CD και σε CD/DVD έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, θα περιλαμβάνεται ολόκληρο το The Queen Is Dead του 1986 με νέο mastering. Στην πρώτη εκδοχή, τώρα, θα συνοδεύεται από ένα CD 13 επιλογών, με 4 b-sides της περιόδου ("Rubber Ring", "Asleep", "Money Changes Eve
rything" και "Unlovable", όλα με ανανεωμένο mastering), το "The Queen Is Dead" στην πλήρη εκδοχή του, συν 8 ακυκλοφόρητες demo ηχογραφήσεις από τα τότε sessions. Από αυτές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αρχική εκδοχή του "There Ιs Α Light That Never Goes Out", η οποία δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα, ως promo για την έκδοση . Όσο για το DVD, θα περιλαμβάνει το φιλμάκι του Derek Jarman The Queen Is Dead, τα 3 δηλαδή βιντεοκλίπ τα οποία έφτιαξε με τη μοναδική του σκηνοθετική οπτική για τα τραγούδια "The Queen Ιs Dead", "There Ιs Α Light Τhat Never Goes Out" και "Panic". Επίσης, θα υπάρχει και η ανέκδοτη μέχρι σήμερα ηχογράφηση της αμερικάνικης συναυλίας που οι Smiths έδωσαν στις 5 Αυγούστου 1986 στο Great Woods Center for the Performing Arts, στο Mansfield της Μασσαχουσέτης.


- Ο Chester Bennington ήταν από το Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου και άρχισε να τραγουδά σε τοπικές μπάντες στα πρώτα χρόνια των 1990s (Sean Dowdell and His Friends?, Grey Daze), ονειρευόμενος να γίνει μια μέρα μέλος στους Stone Temple Pilots. Η μεγάλη του ευκαιρία, όμως, τον περίμενε στο Λος Άντζελες, όταν κλήθηκε να μπει στους Linkin Park, για χατίρι των οποίων παράτησε τη δουλειά του και μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες. Το ένστικτό του αποδείχθηκε σωστό, αφού το 2000 τον έμαθε όλη η υφήλιος χάρη στο σούπερ επιτυχημένο τους ντεμπούτο Hybrid Theory (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #4, Αυστραλία #2, Γαλλία #17, Καναδάς #5, Γερμανία #2), που έβγαλε παγκόσμιες επιτυχίες σαν τα "In The End" και "One Step Closer".

Στη συνέχεια ο Bennington έστησε και τη δική του μπάντα, τους Dead By Sunrise, ενώ το 2013 πραγματοποίησε το όνειρό του, παίρνοντας τη θέση του Scott Weiland στους Stone Temple Pilots.
Τίποτα ωστόσο από όλα αυτά (ή τα 6 του παιδιά) δεν μπόρεσε καθώς φαίνεται να τον απαλλάξει από τους προσωπικούς του δαίμονες.
Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το TMZ, επικαλούμενο πηγές του στην αστυνομία του Λος Άντζελες, ο Βennington κρεμάστηκε στο σπίτι του εκεί, με τον θάνατό του να βεβαιώνεται ως αυτοκτονία. Ήταν μόλις 41 χρονών.
Το τραγικό της υπόθεσης, ήταν η στενή του φιλία με τον Chris Cornell. Μαζί μάλιστα με την Άννα Βίσση, είχε βαφτίσει τον γιο του.

-  Το να εμφανίζονται διασημότητες σε μικρά ρολάκια στο Game of Thrones, δεν είναι κάτι καινούριο -με τη λαοφιλία μάλιστα που απολαμβάνει, θα λέγαμε ότι υπάρχει κι ένας σχετικός «σκοτωμός». Με δεδομένο επίσης ότι οι συντελεστές της σειράς είναι μουσικόφιλοι, δεν απορούμε όταν βλέπουμε και μουσικούς ανάμεσα σε αυτές τις διασημότητες: έχουμε πράγματι κατά καιρούς δει μέλη των Coldplay, των Mastodon, των Snow Patrol, αλλά και των Sigur Rós.Στο πρώτο, πολυαναμενόμενο επεισόδιο της 7ης σαιζόν, λοιπόν, είχαμε μία αθόρυβη και μία πιο ...θορυβώδη συμμετοχή, η οποία προξένησε ολόκληρη χιονοστοιβάδα.
Η αθόρυβη συμμετοχή ήταν αυτή του Brann Deilor, ντράμερ των Mastodon, ο οποίος ήταν ένας από τους Λευκούς Περιπατητές που εμφανίστηκαν να πορεύονται μέσα στην ομίχλη.Η ...θορυβώδης, ήταν αυτή του Ed Sheeran, του 26χρονου τραγουδοποιού από το Χάλιφαξ που σαρώνει στα βρετανικά charts των καιρών μας, έχοντας 3 συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ (το ένα εκ των οποίων φετινό) και 9 συνολικά  top-5 επιτυχίες (από τις οποίες οι 3 πήγαν στο νούμερο 1).
Πιο συγκεκριμένα, ο Sheeran εμφανίζεται ως ένας από τους στρατιώτες που συναντά σε ένα δάσος η έφιππη Arya Stark να τραγουδούν κάποιον σκοπό γύρω από τη φωτιά.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε χρονική διάρκεια συμμετοχή μουσικού ονόματος, με την επίσημη εξήγηση των συντελεστών να είναι ότι έκαναν έκπληξη στη Maisie Williams (την 20χρονη Αγγλίδα ηθοποιό που ενσαρκώνει την Arya Stark), καθώς είχε από καιρό δηλώσει πόσο fan του Sheeran είναι.
Αλλά στον ίδιο τον Sheeran μόνο σε καλό δεν βγήκε αυτή η ηχηρή συμμετοχή: οι fans του Game of Thrones δεν βρήκαν καμία σκοπιμότητα στην τόσο έντονη παρουσία του, με αποτέλεσμα να αρχίσουν ανελέητο τρολάρισμα στα social media.
Τόσο ανελέητο, ώστε ο Άγγλος τραγουδοποιός αναγκάστηκε χθες να κλείσει τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter!
Έτσι, αν και λέγεται ότι θα τον δούμε και στο επόμενο επεισόδιο, αυτό μπορεί τελικά να μη συμβεί...


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

ChildhoodUniversal high

Indie pop νέας Βρετανικής κοπής…

Dan CrollEmerging adulthood

Δεύτερος δίσκος για τον Βρετανό συνθέτη – τραγουδιστή!

-  Lana del Rey – Lust for life

H επιστροφή μιας αγαπημένης τραγουδίστριας της τελευταίας δεκαετίας!

-  The Chris Robinson Brotherhood – Barefoot in the head

Το νέο group του τραγουδιστή των Black Crowes.

-  Foster The People – Sacred hearts Club

Και η επιτυχία του πρώτου single δεν ξεπερνιέται ποτέ…

-  Tyler, The Creator – Scum fuck flower boy

Από τα δυνατά χαρτιά του hip hop , σε νέο δίσκο!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Kiesza – Give it to the moment

-  Nothing But Thieves - Sorry

-  Skott – Mermaid

-  The Cribs – Rainbow ridge

-  Tricky - Knowle west boy

-  Rudimental – Sun comes up

-  Hercules & Love Affair – Omnion

-  O.M.D. – The punishment of luxury


Single of the week
-  The War on Drugs – Stranger thing

Νέο δείγμα από έναν πιθανόν από τους δίσκους της χρονιάς!

No comments: