Wednesday, August 30, 2017

28– 8– 2017

-  Το εναλλακτικό κοινό ξέρει καλά την επιβλητική φιγούρα του Thor Harris, τόσο από τη θητεία του στους Shearwater (2001-2010), όσο και από αυτήν στους Swans, με τους οποίους και έπαιζε ως κρουστός μέχρι και την περσινή χρονιά. Έκτοτε έχει συγκροτήσει τη δική του μπάντα, τους Thor & Friends, με τους οποίους κι έχει βγάλει ένα ομώνυμο ντεμπούτο το 2016.
Αλλά τα επόμενα σχέδια του 52χρονου Αμερικανού μουσικού, ζωγράφου και ξυλουργού φαίνεται να μην είναι καλλιτεχνικά: όπως ανακοίνωσε μέσω του επίσημου Twitter του, σκοπεύει να ριχτεί στην πολιτική, καθώς θέλει να γίνει ...Κυβερνήτης του Τέξας, γέννημα-θρέμμα του οποίου και είναι.
Οι εκλογές είναι βέβαια μακριά ακόμα (Νοέμβριος 2018), αλλά οι μάχες στην Αμερική ξεκινούν νωρίς: ο νυν Κυβερνήτης Greg Abbott άρχισε την καμπάνια επανεκλογής του από τον Ιούλιο. Ο Harris πάντως δεν τρολάρει, το εννοεί. Έστω κι αν μέχρι τώρα έχει καταθέσει μόνο ένα «Why the fuck not;» ως επιχείρημα για το γιατί θέλει τη θέση.
Οι ελπίδες του βέβαια να κερδίσει κάτι είναι μηδαμινές, για να ξέρουμε και τι λέμε. Θα πρέπει να έρθει ο κόσμος πάνω-κάτω για να κερδίσει ένας ανεξάρτητος υποψήφιος με το προφίλ του Thor Harris, σε μια πολιτεία ιδιαιτέρως συντηρητική, όπου «ιδρώνουν» ακόμα και οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών.

-  Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός, αλλά και celebrity (τα αμερικανικά ταμπλόιντ είχαν λυσσάξει όταν έπαιρνε διαζύγιο από την ηθοποιό Paula Patton), ο Robin Thicke ακούστηκε πολύ και εκτός Η.Π.Α. το 2013 με τη διεθνή επιτυχία "Blurred Lines" (νούμερο 1 σε 19 χώρες, νούμερο 2 στην Ελλάδα), αλλά και με τη μήνυση που του έκανε η οικογένεια του Marvin Gaye, κατηγορώντας τον ότι είχε αντιγράψει σημεία από το "Got To Give It Up" του μακαρίτη.
Γιατί όμως τα έχει μαζί του ο Josh Homme;
Ως γνωστόν, το αλκοόλ λύνει τη ...γλώσσα και ο frontman των Queens Of The Stone Age θα έπρεπε σίγουρα να ξέρει καλύτερα ότι δεν δίνεις συνεντεύξεις μεθυσμένος, και μάλιστα στο Rolling Stone, με αφορμή την έκδοση του νέου δίσκου της μπάντας Villains. Το έκανε, όμως, και δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Robin Thicke «κόπανο». Αιτία, η προαναφερόμενη μήνυση, η οποία κατέληξε σε καταδίκη του Thicke (και του Pharrell Williams) από δικαστήριο το 2015 και υποχρέωση καταβολής 7.300.000 δολαρίων στους κληρονόμους του Gaye.
Όπως εξήγησε ο Homme, έκτοτε υπάρχει μια ανανεωμένη λύσσα στις Η.Π.Α. για τυχόν παραβιάσεις πνευματικής κληρονομιάς και οι καλλιτέχνες ζουν με τον φόβο ότι κάπου, κάτι θα μοιάζει με κάτι άλλο (που δεν είναι τόσο δύσκολο), οπότε -με βάση το προηγούμενο του Thicke- θα κληθούν να πληρώσουν πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις.
«Ευχαριστούμε ρε μαλάκα», δήλωσε ο Homme, «που τώρα η φάση έχει γίνει ότι, έτσι και μοιάζει στη γεύση με κοτόπουλο, τότε μάλλον το έχεις κλέψει».

-  Η Annie Lennox έχει κάμποσο χιούμορ ώστε να ποστάρει η ίδια το mail που έλαβε πρόσφατα από έναν ραδιοσταθμό του Λος Άντζελες (τον οποίον δεν κατονομάζει) και να κάνει πλάκα με αυτό, οπωσδήποτε όμως η όλη υπόθεση -πέρα από τα γέλια- είναι και για κλάματα, καθώς υπογραμμίζει με εμφατικό τρόπο τα τρομακτικά κενά γνώσης που μπορεί να έχουν νέοι μουσικόφιλοι, με τους ρυθμούς με τους οποίους καλπάζει η πληροφορία και «παλιώνουν» κάποια πράγματα.
Η Lennox, λοιπόν, έλαβε ένα mail από κάποια υπάλληλο του εν λόγω ραδιοφώνου, ονόματι Kylie, η οποία την ενημέρωσε ότι ασχολείται με τον εντοπισμό καλλιτεχνών των οποίων η μουσική «παρουσιάζει δυνατότητες», πριν της ανακοινώσει (περιχαρής) ότι βρίσκει το δικό της υλικό να εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία -συμβουλεύοντάς τη στη συνέχεια να στείλει στο ράδιο το MP3 του νέου της τραγουδιού και εκείνη θα το προτείνει στο αφεντικό της, ώστε να μπει στις λίστες με τα όσα παίζουν!
Η ενθουσιώδης Kylie προφανώς δεν έχει ιδέα από Eurythmics (για τους Tourists ούτε λόγος, φυσικά), ούτε βέβαια και του γεγονότος ότι απευθύνεται σε μια θρυλική φιγούρα της pop κουλτούρας, με 4 Grammy, 1 Oscar και συνολικές πωλήσεις άνω των 80.000.000 αντιτύπων...


-  Χαράς ευαγγέλια για τους πολυάριθμους fans του Morrissey ανά τον πλανήτη, που τον τελευταίο καιρό είχαν σίγουρα ανησυχήσει με τα νέα τα οποία αφορούσαν την υγεία τους, σε συνδυασμό με την απουσία
νέας μουσικής εκ μέρους του.
Παρότι δεν έδωσε στη δημοσιότητα κανένα από τα νέα του τραγούδια, ο Morrissey ανακοίνωσε και επισήμως ότι ανήκει πλέον στο ενεργητικό της BMG, όπου και θα βγει ο επόμενος δίσκος του: θα λέγεται Low In High-School, είναι ηχογραφημένος στη Γαλλία και στην Ιταλία με παραγωγό τον Joe Chiccarelli και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου.
Το Low In High-School θα έρθει λοιπόν 3 χρόνια μετά το World Peace Is None Οf Your Business, άλμπουμ που χάρισε στον 58χρονο αστέρα αξιοσημείωτη επιτυχία (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #14). Μάλιστα, ο Moz ανακοίνωσε ότι πρόκειται να το «προλογίσει» με μια μεγάλη συναυλία στο Λος Άντζελες (στο Hollywood Bowl), στις 10 Νοεμβρίου.

-  Οι 10 δίσκοι του Αυγούστου του 2017:

1.  Everything Everything – A fever dream
2. Grizzly Bear – Painted ruins
3.  Unkle – The road part 1
4.   Frankie Rose – Cage Tropical
5. PVRIS – All we know of heaven, all we need of hell
6. Randy Newman – Dark matter
7. Arcade Fire – Everything now
8. Manchester Orchestra – A black mile to the surface
9. Steven Wilson – To the bone
10. Τhe Cribs – 24-7 rockstar shit

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  LiarsTFCF

Ο νέος δίσκος των indie alternative rockers!

-  Iron & WineBeast epic

Συνεχίζουν σε μοναχικούς  Americana δρόμους!

-  Queen of The Stone Age – Villains

Ο Josh Homme ξαναχτυπά με το πρωτότυπο group του!

-  Nadine Shah – Holiday destination

Τρίτος δίσκος για την τραγουδίστρια που ακολουθεί την PJ Harvey!

-  The War On Drugs – A deeper understanding

Τέταρτη εξαιρετική δουλειά για την Αμερικάνικη indie rock μπάντα!

-  Susanne Sunfor – Music for people in trouble

Έκτος δίσκος παρακαλώ για την Νορβηγίδα που έγινε ευρέως γνωστή από τους Royksopp!

-  EMA – Exile in the outer ring

Εκκεντρική δουλειά από την τραγουδίστρια.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Astrid S – Think before i talk

-  Bastille – Basket case

-  Taylor Swift – Look what you made me do

-  Wolf Alice – Beautifully unconventional

-  Mogwai – Eternal panther

-  Tori Amos – Reindeer king

- Katy Perry – Swish swish

- Foo Fighters – The sky is a neighborhood

-  Billy Corgan – Aeronaut

-  Cloud Nothings – Up to the surface

- Thirty Seconds to mars – Walk on water

- Vera - falling

Single of the week
-  Beck – Dear life


Το νέο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο!

No comments: