Tuesday, May 30, 2017

29– 5– 2017

-  21 χρόνια αφότου κατέκτησε το βρετανικό νούμερο 1 (και το
#55 των Η.Π.Α.), το "Don't Look Back In Anger" -ίσως το πιο διάσημο τραγούδι των Oasis- ξαναέκανε μια εμφάνιση έκπληξη στο τρέχον iTunes chart. Αιτία, η χρήση του ως ύμνος αλληλεγγύης προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, στη συναυλία της Ariana Grande. Την Πέμπτη, δηλαδή, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων του Μάντσεστερ στο κέντρο της πόλης, ως φόρος τιμής στους νεκρούς και τους τραυματίες. Εκεί, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών, μόλις όμως τελείωσε ο κόσμος άρχισε (αυθόρμητα στην αρχή, σύσσωμος στη συνέχεια) να τραγουδάει την παλιά επιτυχία των Oasis. Σε ένα πραγματικά μοναδικό, μα και πολύ δυνατό στιγμιότυπο. Τα νέα έφτασαν μάλιστα και στον Noel Gallagher, ο οποίος και απάντησε μέσω του επίσημου Twitter του με ένα λιτό «<3 class="separator" mancunians="" nbsp="" p="" style="clear: both; text-align: center;">

 -  «Πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, στη Savannah της Τζόρτζια». Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, η επίσημη σελίδα του Gregg Allman πιστοποίησε ότι ο σπουδαίος Αμερικανός μουσικός δεν είναι πια μαζί μας.Πίσω στα 1969, ο Gregg Allman συνίδρυσε τους περίφημους Allman Brothers Band με τον αδερφό του Duane (1946-1971), τη μεγαλύτερη δηλαδή μπάντα του southern rock ιδιώματος και ένα πραγματικό κόσμημα για τον rock κόσμο, με δισκογραφία που βρίθει εξαιρετικών τραγουδιών. Το σχήμα υπήρξε μέχρι το 2014. Ο Gregg Allman αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας, αφού το 1999 διαγνώστηκε με ηπατίτιδα C και το 2010 χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού. Παρά ταύτα, δεν εγκατέλειψε ποτέ τις περιοδείες, αφού τις θεωρούσε ως «το πιο ουσιώδες φάρμακο», όπως συχνά έλεγε. Ήταν 69 ετών. 

- Απολύτως σύγχρονο χαρακτήρα είχε ο παγκόσμιος διαγωνισμός που διεξήχθη πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία (και συμμετοχή) και απευθυνόταν στους δημιουργούς της YouTube εποχής μας -στα ταλέντα δηλαδή του ίντερνετ, που πολλές φορές έχει θαυμάσει ο καθένας μας, καθώς βάζει ν' ακούσει ένα αγαπημένο τραγούδι στο YouTube. Επίκεντρο του διαγωνισμού ήταν ο Elton John και συγκεκριμένα 3 θαυμάσια τραγούδια από τη συνεργασία του με τον Bernie Taupin κατά τη δεκαετία του 1970: οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δημιουργήσουν βιντεοκλίπ για τα "Tiny Dancer" (1971), "Rocket Man" (1972) και "Bennie And The Jets" (1973). 
Εκπροσωπώντας 3 διαφορετικά οπτικά μέσα δημιουργίας, νικητές αναδείχθηκαν ο Majid Adin για το “Rocket Man”, οι Jack Whiteley & Laura Brownhill για το  “Bennie Αnd Τhe Jets” και ο Max Weiland για το “Tiny Dancer”. Τα 3 βιντεοκλίπ, τα οποία μπορείτε να δείτε κι εσείς στους παρακάτω συνδέσμους, προβλήθηκαν μάλιστα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, κάτι σημειολογικώς σημαντικό. Παρόντες ήταν μάλιστα τόσο ο Elton John, όσο και ο Bernie Taupin, οι οποίοι έκαναν και σχετική συζήτηση με τους 3 δημιουργούς, αλλά και με το κοινό. Σημειολογικώς σημαντικό, επίσης, ότι ο Elton John θεωρεί πλέον τα 3 βιντεοκλίπ ως «επίσημα» για τα αντίστοιχα τραγούδια.  
Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου, το νικητήριο βίντεο του Majid Adin για το “Rocket Man” είναι ένα συγκινητικό animation, το οποίο παρουσιάζει τα βιώματά του. O Adin, ένας Ιρανός πρόσφυγας, κάνει το μεγάλο ταξίδι στην Αγγλία και αυτή η διαδρομή δίνει μια νέα προοπτική στους στίχους και στο θέμα του ταξιδιού και της μοναξιάς. Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών και εργαζόμενος στον τομέα του animation, ο Adin ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015, διαμένοντας για αρκετό καιρό στη “Ζούγκλα του Calais”, πριν του χορηγηθεί άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

-  Συγκίνησε την κοινή γνώμη της Βρετανίας, αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων του Μάντσεστερ η πρωτοβουλία της Ariana Grande να αναλάβει η ίδια όλα τα έξοδα για τις κηδείες των νεκρών fans της. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ μπορεί να επέστρεψε ήδη από την Τετάρτη στη Φλόριντα, μα είναι εμφανώς σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχτηκε η συναυλία της στο Μάντσεστερ από το Ισλαμικό Κράτος. Και φαίνεται ότι δεν μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό της. 
Έχει λοιπόν επικοινωνήσει προσωπικά με τις οικογένειες των 22 fans της που βρήκαν τραγικό θάνατο από τη βόμβα του Τζιχαντιστή καμικάζι. 
Εννοείται βέβαια ότι ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις στο Λονδίνο (χθες και σήμερα), ενώ στον αέρα βρίσκονται γενικά οι συναυλίες της για το προσεχές διάστημα, καθώς και η ίδια προσπαθεί να αντιμετωπίσει ψυχολογικά τα όσα συνέβησαν. 

-  Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Μάη :

1.  Aldous Harding – Party
2. Paul Weller – A kind revolution
3. Mac Demarco – This old dog
4. The Afghan Whigs – In spades
5.  Gorillaz – Humanz
6. Juliana Hatfield – Pussycat
7. Mark Lanegan Band – Gargoyle
8. The Black Angels – Death song
9. Robyn Hitchcock – Robyn Hitchcock
10. Joe Goddard – Electric lines

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  The Charlatans – different days

Νέος δίσκος για τους brit poppers και με την βοήθεια του Johnny Marr.

-  The Amazons – The Amazons

Σαν να είμαστε σε indie rock party του 2003!

-  Roger Waters – Is this the life you really want?

Τίτλος με πολλές αλήθειες , νέες ηχογραφήσεις για τον θρύλο των Pink Floyd!

-  Martin Rev – Demoltion 9

Solo δίσκος για το πρώην μέλος των Suicide.

-  Lil Yachti – Teenage emotions

Αμερικανός rapper και συνθέτης.

-  Benjamin BookerWitness

Συνθέτης και τραγουδιστής με πολλές ακόμα και hard rock αναφορές!

-  Echobelly – Anarchy and alchemy

13 χρόνια μετά συνεχίζουν την brit pop  αναβίωση!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Alt J – Adeline

-  Dua Lipa feat. Miguel – Lost in your light

-  Halsey – Strangers

-  Lady Antebellum – Somebody else’s heart

-  Martin Garrix – Theme for you

-  Phoenix – Ti Amo

-  Sia – To be human

-  Tom Chaplin – See it so cleae

- Washed out – Get lost


Single of the week
-  Steven Wilson – Pariah

Νέο solo single για την φωνή  των Porcupine Tree…






No comments: