Tuesday, June 6, 2017

5 - 6 -2017

-  Με ένα e-mail που έστειλε πριν λίγες ώρες σε fans των Nine Inch Nails, ο Trent Reznor ανακοίνωσε ότι το Not The Actual Events EP του 2016 (Η.Π.Α. #26) ήταν το πρώτο μιας τριλογίας ΕΡ, με το 2ο μέρος να έρχεται «σύντομα», οπωσδήποτε πριν ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη περιοδεία της μπάντας. Αν δεν αλλάξει κάτι, δηλαδή, θα πρέπει να περιμένουμε το καινούριο ΕΡ πριν τις 23 Ιουλίου, αφού τότε αρχίζει επισήμως η περιοδεία, με μια εμφάνιση στο FYF Festival του Λος Άντζελες. Ο Reznor δεν πρόσφερε ούτε ίχνος νέας μουσικής, αλλού όμως στην ηλεκτρονική του επιστολή εξήγησε στους fans γιατί έχουν υπάρξει διάφορες καθυστερήσεις στις βινυλιακές κυκλοφορίες των Nine Inch Nails, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην έχουν λάβει τις προπαραγγελίες τους. 
 -  Υπερ-δραστήριος, όπως το συνηθίζει, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ο Aphex Twin, αυτήν τη φορά με αφορμή τη συμμετοχή του στο Field Day φεστιβάλ του Λονδίνου. Πρώτα-πρώτα, πρόσφερε στο κοινό που δεν είχε την τύχη να βρεθεί στο Λονδίνο live streaming του set που έπαιξε στο φεστιβάλ -κάτι που κάνει για πρώτη φορά στη μακρά καριέρα του. Μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε τη 2ωρη performance του κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο παρακάτω.
Επίσης, παράλληλα με το live streaming, ο Aphex Twin φρόντισε να υπάρχει και live ραδιοφωνική μετάδοση (για όσους fans προτιμούν το ράδιο), προσβάσιμη παγκοσμίως μέσω του site του NTS Radio. Αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτά.
Στον πάγκο με το merchandize που διατηρεί στον χώρο του φεστιβάλ, εμφάνισε εντελώς απροειδοποίητα κι έναν νέο δίσκο. Για κάποιους, μάλιστα, είναι μάλλον η πρώτη επίσημη Aphex Twin κυκλοφορία μετά το περσινό ΕΡ Cheetah (Βρετανία #14, Η.Π.Α. #140) -αν και ο Richard D. James έκανε το ίδιο και πέρυσι, όταν έπαιξε στο Day for Night Festival, στο Χιούστον των Η.Π.Α.

-  Πρωτοπόρος της μινιμαλιστικής αισθητικής στο κλασικό πεδίο, αλλά και συνθέτης με ευρεία μουσικά ενδιαφέροντα, που απλώθηκαν συχνά ως την ηλεκτρονική έκφραση, την τζαζ και την κλασική μουσική της βόρειας Ινδίας, ο Terry Riley είναι ένας δημιουργός-ογκόλιθος, ο οποίος χαίρει δικαιολογημένης αναγνώρισης.


Δεν έχουν βρει ωστόσο αναγνώριση όλοι οι δίσκοι του: σε μια αρκετά εκτεταμένη δισκογραφία, αντιθέτως, υπάρχουν και άλμπουμ που κάπως «χάθηκαν» από το ραντάρ, λόγω διαφόρων συγκυριών. Ανάμεσά τους είναι και τα Descending Moonshine Dervishes και Songs For The Ten Voices Οf The Two Prophets, που είχαν πρωτοβγεί στην Kuckuck Records το 1982 και 1983 (αντίστοιχα). Δύο δουλειές που επανεκδίδονται τώρα, για πρώτη φορά σε βινύλιο, σε 300 αριθμημένα αντίτυπα, με remastered ήχο. Το Descending Moonshine Dervishes καταγράφει τη ζωντανή εμφάνιση του Riley στο Metamusik Festival του Βερολίνου (Νοέμβριος 1975), όπου παίζει απλά με ένα τροποποιημένο Yamaha YC 45D και με παραμορφώσεις. Το Songs For The Ten Voices Οf The Two Prophets είναι επίσης καταγραφή ζωντανής του εμφάνισης (στο Amerika-Haus του Μονάχου, Μάιος 1982), απηχεί όμως το ενδιαφέρον του Αμερικανού συνθέτη για την ινδική κλασική μουσική, όπως την έμαθε από τον μέντορά του Pandit Pran Nath.
Και οι 2 επανεκδόσεις έγιναν από τη Beacon Sound. 

-  Το 2008, η κινηματογραφική μεταφορά του περίφημου μιούζικαλ Mamma Mia!, που είναι βασισμένο στα τραγούδια των Abba (ένα από αυτά δίνει άλλωστε και τον τίτλο), έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας, παρότι στους κριτικούς φάνηκε έτσι κι έτσι. Γυρισμένη από την Phyllida Lloyd σε ένα φανταστικό ελληνικό νησί (το πραγματικό σκηνικό ήταν η Σκόπελος), με τη Meryl Streep ως Donna Sheridan και τον Pierce Brosnan ως Sam Carmichael, έγινε παγκόσμιο hit «σκοράροντας» εισπράξεις της τάξης των 610.000.000 δολαρίων. Διόλου παράξενο, λοιπόν, που η Universal έδωσε τώρα το πράσινο φως ώστε να υπάρξει sequel. Η ταινία θα λέγεται Mamma Mia: Here We Go Again! και αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2018, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ol Parker. Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα για την υπόθεση, αλλά οι πρώτες φήμες μιλούν για κάτι σαν prequel, εστιασμένο στο παρελθόν των κεντρικών χαρακτήρων του πρώτου φιλμ. Τη μουσική θα παρέχουν βέβαια, για ακόμα μία φορά, τα αθάνατα τραγούδια των Abba: κάποια παραμένουν σταθερά στο soundtrack, ενώ θα ακουστούν και κάποια που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί το 2008.
Αλλά το καλύτερο νέο για τους μουσικόφιλους είναι ότι προβλέπονται και ολοκαίνουρια τραγούδια, γραμμένα φυσικά από τον Benny Andersson και τον Björn Ulvaeus. Οι πιθανότητες βέβαια να τα τραγουδήσουν σε δισκογραφημένη εκδοχή η Anni-Frid Lyngstad ή η Agnetha Fältskog, είναι απειροελάχιστες...


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Alt J – Relaxer

Ο τρίτος δύσκολος και συνάμα ξανά πειραματικός art pop δίσκος!

-  All Time Low – Last Young renegade

Electropop και rock ξανά μαζί και σε αυτήν την δουλειά τους!

-  Dan Auerbach – Waiting on a song

Ο ηγέτης των Black Κeys  σε πολυσυλλεκτικό προσωπικό δίσκο!

-  HalseyHopeless fountain kingdom

Η δεύτερη δουλειά μιας αξιόλογης ποπ τραγουδίστριας!

-  Saint Etienne – Home counties

Μετά αρκετό καιρό απουσίας οι εξαιρετικές ποπ συνθέσεις τους ξανά κοντά μας!

-  Dua LipaDua Lipa

Πολλοί την κατατάσσουν στο επόμενο ,εγάλο όνομα της dance pop.

-  Bleachers – Gone now

Αμερικάνικη ποπ από Νέα Υόρκη μεριά…

- Pixx – The age of axienty
Από την νέα γενιά της 4AD,  δύο αδέλφια τους αποτελούν…

-  Ulrika Spacek – Modern English decoration

Alternative rock  από Βρετανία μεριά

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Beth Ditto – We could run

-  Duke Dumont - Real life

-  Liam Gallagher – Wall of glass

-  Phoenix – Role models

-  RL Grime – Stay for it (feat. Miguel )

-  Steven Wilson – The same asylum as before

-  The Cribs – In your palace

-  The War on Drugs – Holding on

-  Foo Fighters – Run

-  Arcade Fire – Everything now


Single of the week
-  Radiohead – I promise

Aπό τα sessions του ΟΚ Computer και την επανέκδοσή του 20 χρόνια μετά…



No comments: