Wednesday, May 17, 2017

15– 5– 2017

-  30 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Joshua Tree των U2,  ο δίσκος, όπως έγραψε χαρακτηριστικά το Mojo, που «τους εκτόξευσε στη στρατόσφαιρα». Μιλάμε βέβαια για τον δίσκο που περιείχε μερικά από τα ωραιότερα και πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους, σαν π.χ. τo "Where The Streets Have No Name" (Ιρλανδία #1, Βρετανία #4, Η.Π.Α. #13), το  "With Οr Without You" (Ιρλανδία #1, Βρετανία #4, Η.Π.Α. #1) και το “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”  (Ιρλανδία #1, Βρετανία #6, Η.Π.Α. #1).
Όπως είναι φυσικό, οι Ιρλανδοί θα το γιορτάσουν με τον πρέποντα τρόπο, κυκλοφορώντας μια επετειακή έκδοση μέσω της Island (σε παγκόσμια διανομή της Universal), στις 2 Ιουνίου. Το Joshua Tree θα επανακυκλοφορήσει λοιπόν στη στάνταρ εκδοχή του με τα 11 κομμάτια, τόσο σε CD, όσο και σε βαρύ βινύλιο. Το ενδιαφέρον όμως των fans βρίσκεται στο super deluxe box set, όπου -πέρα από το ορίτζιναλ άλμπουμ του 1987- θα μπορεί κανείς να βρει ολόκληρη τη συναυλία των U2 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης (1987), ένα ολόκληρο CD γεμάτο με αδημοσίευτα outtakes από τις ηχογραφήσεις και b-sides, καθώς και όλα τα φετινά remixes που έκαναν ο Daniel Lanois, ο Flood και ο Steve Lillywhite. Σαν έξτρα δε κερασάκι στην όλη τούρτα, θα προσφέρεται κι ένα βιβλίο με προσωπικές φωτογραφίες της μπάντας από το αρχείο του Edge, οι οποίες θα βλέπουν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
 
-  Τις φιλοδοξίες των Metallica να γίνουν η πρώτη μπάντα της ιστορίας η οποία θα δώσει συναυλία στο διάστημα, κοινοποίησε ο Lars Ulrich, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SiriusXM του Σαν Φρανσίσκο.
Ήταν βέβαια εξαιρετικά προσεκτικός στο πώς το έθεσε: «Δεν θέλω να δεσμευτώ σε κάτι, λέω απλά ότι, αν υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί αυτό, τότε με χαρά θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή».
Οι Metallica φλέγονται ακόμα από την αίσθηση της περιπέτειας, πρόσθεσε, οπότε, ενδιαφέρονται πολύ για μια τέτοια ευκαιρία.

-  Μεταξύ 1971 και 1974, οι Big Star από το Μέμφις του Τενεσί έγραψαν 3 δίσκους οι οποίοι όχι μόνο καθόρισαν το τι εννοούσαν οι κριτικοί της εποχής μιλώντας για «αμερικάνικη power pop», αλλά αργότερα χαιρετίστηκαν και ως πρόγονοι πολλών alternative pop/rock πραγμάτων που ακούσαμε στη δεκαετία του 1980.
Η απήχηση αυτή ώθησε στα 1993 τον Alex Chilton να τους ανασχηματίσει με νέο line-up, για μια δεύτερη καριέρα, η οποία κράτησε ως το 2010 και είχε παρουσία και στη δισκογραφία. Κάποιος όμως έλειπε αισθητά σε αυτήν τη 2η ζωή: ο Chris Bell, ο οποίος σκοτώθηκε το 1978 -μόλις στα 27 του- όταν έχασε τον έλεγχο του σπορ αυτοκινήτου του καθώς επέστρεφε σπίτι του κι έπεσε σε στύλο δημόσιου φωτισμού.
Φέτος, κοντά πια 30 χρόνια από τότε, ο Chris Bell έχει την τιμητική του. Στις 7 Ιουλίου, η Omnivore θα ρίξει στην αγορά το άλμπουμ Looking Forward: The Roots Of Big Star, γεμάτο με σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Bell, πριν τον σχηματισμό των Big Star .Κατόπιν, προς το φθινόπωρο, θα επανακυκλοφορήσει το άλμπουμ I Am The Cosmos. Η αρχική έκδοσή του είχε γίνει το 1992 από τη Rykodisc, ενώ το 2009 το έβγαλε και η Rhino, γεμίζοντάς το με άγνωστο bonus υλικό. Τώρα θα ξαναεμφανιστεί στα δισκοπωλεία σε βινύλιο και deluxe έκδοση διπλού CD. Μέσα επίσης στο 2017 έρχεται και ένα εξαπλό βινυλιακό box set, ονόματι The Complete Chris Bell, που σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον αμερικάνικο Τύπο θα περιέχει κι άλλο άγνωστο ως σήμερα υλικό.
Εκτός όμως από όλα αυτά, θα υπάρξει κι ένα βιβλίο. Γραμμένο από τον Rich Tupica, το There Was A Light: The Cosmic History of Big Star Founder Chris Bell θα είναι αφιερωμένο στα 27 χρόνια ζωής του Αμερικανού μουσικού. Το πότε ακριβώς θα το βγάλει η Hozac Books παραμένει αδιευκρίνιστο, αφού ως αρχικό πλάνο είχε ανακοινωθεί ο Νοέμβριος, μα τώρα φαίνεται ότι μπορεί και να το δούμε μέσα στο καλοκαίρι.


-  Από το 1993, όταν και ιδρύθηκε, η μη κυβερνητική οργάνωση War Child προσφέρει ψυχολογική/εκπαιδευτική στήριξη και προστασία σε παιδιά που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές. Οι ιθύνοντες μάλιστα της οργάνωσης είναι και ιδιαιτέρως μουσικόφιλοι -είναι εκείνοι που πίσω στο 1995 έστησαν ένα από τα πλέον συζητημένα φιλανθρωπικά άλμπουμ, το The Help Album, το οποίο στήριξαν με πρωτότυπες συνεισφορές καλλιτέχνες του βεληνεκούς των U2, Oasis, Paul McCartney, Radiohead, Eric Clapton και Iggy Pop.
Τώρα
, το War Child επανέρχεται με μία ακόμα μουσική έκδοση, κυκλοφορώντας το άλμπουμ Cover Stories: Brandi Carlile Celebrates 10 Years of The Story – An Album to Benefit War Child. Και, στα πλαίσια του σχετικού promo, δίνει στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ με τη βασίλισσα της country Dolly Parton να διασκευάζει το "The Story" της Carlile (το παρακολουθείτε στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου).«Είναι μια ιστορία τύπου Δαβίδ και Γολιάθ», σχολιάζει η Carlile, η οποία έβγαλε το πρωτότυπο άλμπουμ The Story πίσω στο 2007, βλέποντάς το να φτάνει στο #41 των Η.Π.Α. και στο #58 της Βρετανίας, κάνοντάς τη για πρώτη φορά γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Γενόμενη στην πορεία και η ίδια μητέρα, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα «παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες», οπότε δέχτηκε να γίνει αυτή η ειδική έκδοση.Τα νέα liner notes, μάλιστα, περιέχουν κι ένα κειμενάκι του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. Barack Obama. Πέρα δε από τη Dolly Parton, ήρθαν να διασκευάσουν τα τραγούδια της ονόματα σαν την Adele, τους Pearl Jam και τον Kris Kristofferson. 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
GirpoolPowerplant

Από την Kαλιφόρνια παίζουν folk punk!

-  Seether – Poison the parish

Aπό τις παλιές καραβάνες του mainstream alternative rock.

Danzig Black laden crown

Κρατούν γερά στον χώρο του metal από το 1987!

-  New Kids on the Block – Thankful

Νέο ΕΡ από τους παλιούς βασιλιάδες της teen pop.

- Harry Styles – Harry Styles

Πρώτος προσωπικός δίσκος για τον πρώην One Direction!

Paramore After laughter

Αλλαγμένος και πιο ποπ  φρέσκος ο ήχος τους  !

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Diagrams – I tell myself

-  Offa Rex – The queen of  hearts

-  Roger Waters – Déjà vu

- Dissident – Brothers

-  Black Grape – Everything you know is wrong

-  Rihanna and Chris Brown – Put it up

-  Miley Cirus – Malibu

- Lana Del rey – Coachella


Single of the week
The National - The System Only Dreams in Total Darkness


 Εντυπωσιακή επιστροφή για τους αγαπημένους στην χώρα μας . Από τον δίσκο του Σεπτέμβρη που έρχεται...

No comments: