Tuesday, May 2, 2017

1– 5– 2017

-  Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την πλευρά του Ozzy Osbourne, στις καλοκαιρινές headline εμφανίσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες κιθαρίστας στο πλάι του θα είναι και πάλι ο Zakk Wylde -με τον οποίον οι δρόμοι είχαν ουσιαστικά χωρίσει μετά το άλμπουμ Black Rain του 2007, παρά τις έκτακτες ευρωπαϊκές εμφανίσεις που έκανε ο Αμερικανός μουσικός το 2012 μαζί του, στα πλαίσια της Ozzy and Friends Tour.Κάτι τέτοιο, ασφαλώς, σημαίνει ότι εδώ τερματίζεται η συνεργασία του Ozzy με τον «δικό μας» Gus G., τον Θεσσαλονικιό δηλαδή κιθαρίστα (και ηγέτη των Firewind) Κώστα Καραμητρούδη, ο οποίος βρισκόταν σταθερά στο πλευρό του από το 2009 κι έπειτα. Σε όλα του επαγγελματίας, πάντως, ο Gus G. έβγαλε μια δημόσια ανακοίνωση που τον τιμά. Σε αυτήν, ευχαρίστησε τον Ozzy για όλα, χαρακτήρισε τις μέρες μαζί του ως «τιμή και προνόμιο» και συμπλήρωσε ότι «Ως fan, είναι υπέροχο να βλέπω τον Ozzy και τον Zakk ξανά μαζί. Έχει περάσει πολύς καιρός».Είναι μάλλον κατανοητό -από όλους- ότι αυτή η περιοδεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Ozzy: όχι μόνο γιατί έχει καιρό να κάνει μια τόσο μεγάλη σόλο τουρνέ στις Η.Π.Α., αλλά και γιατί η συγκεκριμένη λειτουργεί ως πρόγευση για το επερχόμενο άλμπουμ του, το οποίο προορίζεται για το 2018 και σηματοδοτεί για εκείνον μια μεγάλη επιστροφή, κάμποσα χρόνια μετά το Scream του 2010 (Βρετανία #12, Η.Π.Α. #4).


-  Αν και ο Phil Collins ξανάσμιξε το 2006 με τον Mike Ruthrford και τον Tony Banks και έκαναν μαζί την (επιτυχημένη) περιοδεία Turn It On Again -η οποία παρήγαγε μάλιστα και το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ Live Over Europe 2007 (Βρετανία #51, Γαλλία #93, Γερμανία #1)- οι Genesis έκτοτε δεν έχουν κάνει κάτι ξανά μαζί.Πάνε μάλιστα πλέον 20 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία τους στούντιο δουλειά, το Calling All Stations (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #54, Γαλλία #5, Γερμανία #2), όπου όμως φωνητικά έκανε ο Ray Wilson και όχι ο Phil Collins.
Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αφού ο Rutherford είναι απασχολημένος με την προώθηση του τελευταίου δίσκου των Mike + The Mechanics, ενώ και ο Collins έχει μια δική του σειρά live εμφανίσεων.
Φέτος όμως είναι τα 50 χρόνια των Genesis και τέτοιες επέτειοι, συνήθως δεν αφήνονται να περάσουν έτσι. Επιπλέον, ο Rutherford δήλωσε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mirror ότι «θα μου άρεσε να ξαναβρεθούμε, μιας και παραμένουμε πολύ καλοί φίλοι». Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πως σε καμία περίπτωση δεν μιλάει για κάποιο νέο άλμπουμ, απλά για την πιθανότητα ορισμένων συναυλιών.Από την πλευρά πάντως του Collins δεν έχει σχολιαστεί επισήμως τίποτα. 

-  Τις προάλλες, είχαμε τους Pink Floyd να δίνουν το όνομά τους σε ένα νέο είδος γαρίδας, το οποίο ανακαλύφθηκε στις θαλάσσιες περιοχές του Παναμά .


Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά των Radiohead να δώσουν το όνομά τους σε ένα καινούριο για την επιστήμη και τη γνώση μας είδος ζωής.
Πιο συγκεκριμένα, η Ana Ješovnik και ο Ted R. Schultz βρήκαν ένα μέχρι στιγμής άγνωστο είδος μυρμηγκιού κατά τη διάρκεια αποστολής εκ μέρους του αμερικανικού ινστιτούτου Smithsonian στη ζούγκλα του Αμαζονίου που περιέχεται στο έδαφος της Βενεζουέλας.Όπως δε εξήγησε η Ješovnik μιλώντας στο Phys.org, η απόφαση να ονομαστεί το μυρμήγκι Sericomyrmex radioheadi δεν είχε να κάνει μόνο με το γεγονός ότι τόσο η ίδια, όσο και ο συνεργάτης της, είναι Radiohead fans. «Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε, «να τιμήσουμε και όλες τις προσπάθειες τις οποίες έχουν κάνει για να εστιάσουν την προσοχή του κόσμου στην ανάγκη να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερα απέναντι στις κλιματικές αλλαγές».
Όσο για το Sericomyrmex radioheadi, είναι σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση που συνόδευσε την ανακάλυψή του, ένας από τους πιο αποτελεσματικους κοπείς φύλλων του πλανήτη Γη. 



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Little Cub – Still life

Ποπ ροκ νέας κοπής προορισμένη για το ραδιόφωνο.

-  Gorillaz Humanz

Εντυπωσιακή επιστροφή του Damon και των φίλων του και με την έκπληξη εκτός των πολυάριθμων συνεργασιών , αυτή με τον Gallacher!

-  Kasabian – For crying out loud.

Νέος δίσκος στα γνωστά standars , και ξανά κοντά μας το καλοκαίρι στο  Eject!

-  Feist – Pleasure

Ενώ μπορούσε η Καναδέζα  να πάει στα μονοπάτια του mainstream , διαλέγει ξανά να κυμανθεί εδώ σε χαμηλούς τόνους!

-  Sylvan Esso What now

Τρίτος δίσκος με έντονο μελαγχολικό στοιχείο!

-  Juliana Hatfield Pussycat

Αγαπημένη του indie από τα 90ς , σαν να μην σταμάτησε να ηχογραφεί ποτέ!

-  BNQT – Volume 1

 Super group από μέλη των Franz Ferdinand , Travis, Midlake…

-  Mark Lanegan Band Gargoyle

Και η φωνάρα δεν σταματά ποτέ να βγάζει δισκάρες!

-  Μew Visuals

Η νέα δουλειά των Ελβετών της ψυχεδέλειας!

- Thurston Moore – Rock ‘n’ roll consciousness

Η αντρικη φωνή των Sonic Youth σε προσωπικό δίσκο.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Nadine Shah – Out the way

-  Childhood – Californian light

-  Ride – All I want

-  PJ Harvey – A dog called money

-  Phoenix – J-Boy

-  Kele Okereke – Yemaya

-  HAIM – Right now

-  Roger Waters – Smell the roses

- Kygo – Ellie Goulding – First time


Single of the week
-  The War on Drugs – Thinking of a place

Μακάρι να τους αναγνωρίσουν ακόμα περισσότεροι με αυτήν την νέα δουλειά  από την οποία προέρχεται αυτό το 11λεπτο αριστούργημα!





No comments: