Tuesday, May 9, 2017

8– 5– 2017


-  Εγκεφαλικό έπαθε η Loretta Lynn, πάνω μάλιστα που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις.
Σύμφωνα με το Rolling Stone, η μεγάλη κυρία της country κατέρρευσε ενόσω βρισκόταν στο σπίτι της, στο Hurricane Mills του Τενεσί, απ' όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. Παράλληλα, ένας αριθμός από τις προγραμματισμένες συναυλίες ακυρώθηκε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των εκπροσώπων της.
Τα τελευταία πάντως νέα, είναι καλά: η 85χρονη Lynn δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, την περιμένουν να αναρρώσει πλήρως και χωρίς προβλήματα από το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Παρά τα χρόνια της, η Loretta Lynn έχει παραμείνει ενεργή: όχι μόνο κέρδισε κάμποσους νεαρούς φίλους από την alternative γενιά των zeros όταν ο Jack White έκανε πα
ραγωγή στο Van Lear Rose το 2004 (Η.Π.Α. #24), μα έβγαλε κι έναν εξαιρετικό δίσκο πέρυσι (Full Circle, Η.Π.Α. #19.Σχεδιάζει μάλιστα και νέα κυκλοφορία, με το Wouldn't It Be Great να έχει ανακοινωθεί από τη Legacy για τις 18 Αυγούστου.


-  Σπάνιες οι συνεντεύξεις του Nick Cave, και οπωσδήποτε δύσκολο να κάτσει να σου πει με λεπτομέρειες για το πώς βίωσε (και βιώνει) την απώλεια του 15χρονου γιου του Arthur, τον Ιούλιο του 2015. Το έκανε όμως για τον Mark Mordue της βρετανικής εφημερίδας Guardian (ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Αυστραλία), με αφορμή την επικείμενη έκδοση της best of συλλογής Lovely Creatures (1984-2014), η οποία κυκλοφορεί επισήμως σήμερα 5 του Μάη.
«Αυτό το πράγμα απλά κάθεται εκεί και γεμίζει όλον τον χώρο», είπε ο Αυστραλός τραγουδοποιός, «γεμίζει το κορμί σου, είναι λες και διαθέτει φυσική υπόσταση: μπορείς να το νιώσεις να πιέζει το εσωτερικό των δαχτύλων σου. Και απλά δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την πολυτέλεια της δημιουργικότητας».
«Δεν νιώθω όμως πια έτσι», διευκρίνησε. «Πολλά λέγονται για τη θλίψη, ειδικά εκείνη η λαϊκή σοφία, ότι την περνάς μονάχος. Προσωπικά βρήκα ότι δεν είναι έτσι. Βρήκα εκπληκτική τη συμπαράσταση τόσων ανθρώπων που δεν ήξερα, όσων απλά αγαπούσαν τη μουσική μου... Υπάρχει βέβαια κάτι το ηρωικό στο να υποφέρεις μόνος, κλειδωμένος σε έναν κόσμο μνήμης -κάτι σχεδόν ευγενές. Το καταλαβαίνω. Αλλά πρόκειται για αυταπάτη και μάλιστα για μια πολύ επικίνδυνη αυταπάτη».
Ο Cave μίλησε όμως και για τον 16χρονο γιο του Earl, δίδυμο αδερφό του Arthur, ο οποίος αυτήν την περίοδο την έχει καταβρεί με τους Smiths. «Σου αρέσουν;», τον ρώτησε λέει ο μικρός -για να λάβει την απάντηση «Σπουδαίοι στίχοι!».

-  Για μία ακόμα φορά, οι φήμες για ανασχηματισμό των Led Zeppelin οργιάζουν, βάζοντας στη διαδικασία των σχετικών συζητήσεων εκατομμύρια μουσικόφιλους ανά τον κόσμο -τόσο τους fans, όσους και αυτούς που διψούν για μια (ετεροχρονισμένη, έστω) «συνάντηση» με έναν από τους ισχυρότερους μύθους του rock 'n' roll.
Το ίδιο βέβαια έχει συμβεί κάμποσες φορές στο παρελθόν χωρίς εν τέλει να γίνει κάτι, κυρίως λόγω της άρνησης του Robert Plant να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το ενδιαφέρον όμως τώρα είναι ότι οι φήμες πυροδοτούνται από ένα δικό του αινιγματικό σχόλιο.
Στο επίσημο site του Plant εμφανίστηκε ένα λακωνικό «Anytime now...» και πολλοί έσπευσαν να συμπεράνουν πως αναφέρεται σε κάτι σχετικό με τους Led Zeppelin. Από την άλλη, ο ενθουσιασμός δεν δείχνει και τόσο δικαιολογημένος: είναι γνωστό ότι ο Plant ηχογραφεί νέο άλμπουμ με τους Sensational Space Shifters, οπότε μπορεί να εννοεί εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.
Πάντως το 2018 θα έχουμε τα 50 χρόνια Led Zeppelin, επέτειος που τα μέλη της μπάντας αποκλείεται να αφήσουν έτσι. Και είναι γνωστό και από το παρελθόν ότι ο Plant ποτέ δεν αρνήθηκε στον Jimmy Page ορισμένες live εμφανίσεις, για ειδικούς σκοπούς. Θα δούμε λοιπόν να επαναλαμβάνεται κάτι τέτοιο, όπως π.χ. έγινε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2007, όταν οι Led Zeppelin έπαιξαν στο Ο2 του Λονδίνου, στα πλαίσια της συναυλίας που διοργανώθηκε στη μνήμη του Ahmet Ertegun;
Υπάρχει άλλωστε κι εκείνο το δημοσίευμα του Feel Numb, το οποίο θέλει τον Plant να έχει ήδη πει το ΟΚ στο μεγάλο Desert Trip Festival της Καλιφόρνια, για μια εμφάνιση της θρυλικής μπάντας τον Οκτώβρη του 2018...

-  Φέτος, 1η Ιουνίου, κλείνουν 50 χρόνια από την κυκλοφορία του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, ενός δηλαδή θρυλικού δίσκου για την ποπ κουλτούρα (νούμερο 1 στην εποχή του τόσο σε Βρετανία, όσο και στις Η.Π.Α.), που ακόμα συζητιέται από τους απανταχού μουσικόφιλους ή/και αποτελεί έμπνευση για τους νεότερους καλλιτέχνες. Η λαμπερή επέτειος, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι.Έτσι, στις 26 Μαΐου το εμβληματικό άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσει σε ειδικές, επετειακές εκδόσεις, εκ νέου μιξαρισμένο από τον Giles Martin και τον Sam Okell σε stereo και 5.1 surround ήχο -και φυσικά με κάμποσες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις ως bonus υλικό (34, τις θέλει το επίσημο δελτίο).

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Mac Demarco This old dog

Νέος ακουστικός προσωπικός δίσκος!

-  Blondie Pollinator

Αντέχουν στο χρόνο και συνεργάζονται ακόμα και με τον Johhny Marr εδώ…

-  Perfume Genius – No shape

Τέταρτος folk δίσκος για τον τραγουδιστή.

-  Bonnie ‘Prince’ Billy – Best troubador

Νέα προσωπική δουλειά για την φωνή των Palace Brothers.

-  Pond – The weather

Οι μάστορες της ψυχεδέλειας επιστρέφουν…

-  At The Drive-In – In-ter-alia

To hardcore group συνεχίζει όπως πρωτοξεκίνησε.

-  The Afghan Whigs – In spades

Ο Greg Dulli σε έναν ακόμα δυναμικό και εξαιρετικό δίσκο με το group του.

-  Slowdive - Slowdive

Αυτή κι αν είναι η επιστροφή έκπληξη της χρονιάς με έναν υπέροχο drem pop - shoegaze δίσκο!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Paramore – Told you so

-  PVRIS – Heaven

-  HAIM – Want you back

-  Halsey – Eyes closed

-  HAUS – Say what you say

-  Rostam – Gwan

-  Tove Styrke – Say my name


Single of the week
-  LCD Soundsystem – American dream


-->
Ο James Murphy  ηχογραφεί παρά τα όσα είχε πει πριν λίγα χρόνια περί διάλυσης του group…

No comments: