Tuesday, May 23, 2017

22 - 5 - 2017

-  Έχουν όλα ξεφύγει από τον έλεγχο! Οι συναυλίες των εφήβων έχουν γίνει πια στόχος τρομοκρατών! Ποιος πολιτικός πια μπορεί να προστατεύσει την ανθρωπότητα; Βαριά η ευθύνη όσων οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση! Δεν είναι της σελίδας να προβούμε σε πολιτικές δηλώσεις κάθε είδους! Μόνο να καυτηριάσουμε και να πούμε ότι η μουσική είναι τρόπος για να ζεις και όχι να πεθαίνεις χωρίς να μπορείς να προστατευτείς!
 -  Πάρα πολλοί άνθρωποι στήθηκαν χθες μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους ή στις οθόνες των υπολογιστών για το πρώτο επεισόδιο της επιστροφής του θρυλικού Twin Peaks.Η επικής διάρκειας πρεμιέρα (2 ώρες) είχε μάλιστα και μουσικό

ενδιαφέρον, αφού τελείωσε με τους Chromatics να παίζουν live στο Roadhouse το "Shadow". Ένα τραγούδι τους από το 2015, το βιντεοκλίπ του οποίου (φτιαγμένο από τους Rene & Radka) ήταν ούτως ή άλλως ένας φόρος τιμής στην αισθητική του David Lynch, αλλά και στη φιγούρα της Julee Cruise -μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω. H αμερικάνικη μπάντα από το Πόρτλαντ του Όρεγκον έχει να φανεί 5 χρόνια με νέο άλμπουμ, από το Kill For Love του 2012. Έχουν όμως έκτοτε κυκλοφορήσει κάποια τραγούδια (μεταξύ των οποίων και το "Shadow"), τα οποία θα βρίσκονται στην επόμενη δουλειά τους Dear Tommy. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα φανεί, μιας και μια πρώιμη εκδοχή του άλμπουμ καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον ηγέτη τους Johnny Jewel το 2015, ύστερα από μια κρίση που έπαθε στη Χονολουλού.

-  Ακόμα και χωρίς τα λυπηρά νέα της αυτοκτονίας του, ένα καινούριο άλμπουμ εκ μέρους Soundgarden είναι μεγάλη είδηση. Μιλάμε άλλωστε για μια μπάντα που έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία αναφοράς του εναλλακτικού ροκ κατά τη δεκαετία του 1990, καταφέρνοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού ακόμα και όταν κόπασε η μανία του grunge.
Ωστόσο από το King Animal του 2012 (Η.Π.Α. #5, Βρετανία #21, Αυστραλία #6, Καναδάς #6, Γερμανία #10) μεσολάβησαν 5 χρόνια σιωπής. Και πολλοί θεωρούσαν ότι μάλλον δεν θα βλέπαμε σύντομα νέο άλμπουμ εκ μέρους τους, παρά τη συναυλιακή τους δραστηριοποίηση.Μιλώντας όμως στο Billboard, ο κιθαρίστας Kim Thayil επιβεβαίωσε ότι ο Cornell και οι υπόλοιποι δούλευαν πάνω σε ένα νέο άλμπουμ τον τελευταίο καιρό. «Είναι εδώ και περίπου 2 χρόνια που ασχολούμαστε», είπε συγκεκριμένα ο Thayil, τονίζοντας πάντως ότι η διαδικασία ήταν αργή και με πολλές παύσεις. Demos και ιδέες υπάρχουν λοιπόν διαπιστωμένα. Αλλά σε ποιο ποσοστό έχει προχωρήσει ο διάδοχος του King Animal, αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο οι υπόλοιποι Soundgarden.

-  Είναι η Selena Gomez «υπερβολικά sexy»; Κι αν τέλος πάντων έτσι τη θεωρούν κάποιοι, γιατί αυτό πρέπει να είναι τόσο σπουδαίο ζήτημα;Κι όμως, στη Μαλαισία έχει γίνει σπουδαίο ζήτημα. Τόσο σπουδαίο, μάλιστα, ώστε επηρεάζει άμεσα και την όλη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα της ασιατικής αυτής χώρας με φόντο τις επόμενες εκλογές.Η Μαλαισία είναι μια αρκετά ευημερούσα χώρα, με πολύ ιδιαίτερο καθεστώς: ομοσπονδία διαφόρων μικρών σουλτανάτων στη Μαλαϊκή Χερσόνησο, είναι ένα από τα λίγα κράτη της Γης όπου ο βασιλιάς (Yang di-Pertuan Agong λέγεται για την ακρίβεια εκεί) εκλέγεται ανάμεσα στους ηγεμόνες των μελών της ομοσπονδίας. Το πολίτευμα ωστόσο είναι συνταγματική μοναρχία, οπότε η αληθινή πολιτική δύναμη ανήκει στον Πρωθυπουργό. Επί του παρόντος, λοιπόν, κυβερνάει ο Najib Razak, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος. Η κυβέρνησή του όμως έχει εμπλακεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι όλοι περιμένουν ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν μέσα στο 2017, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τον Αύγουστο του 2018, που ήταν να γίνουν κανονικά.
Περιμένοντας πιθανή αύξηση της δύναμής του, ο ισλαμικός συνασπισμός Gagasan Sejahtera του Abdul Hadi Awang (3ο κόμμα στις τελευταίες εκλογές), εξαπολύει επίθεση κατά των Συντηρητικών, αλλά και των Σοσιαλδημοκρατών της Wan Azizah (2ο κόμμα), κατηγορώντας τους ότι επέτρεψαν να γίνει συναυλία της Selena Gomez στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, πέρυσι τον Ιούλιο.Η Αμερικανίδα pop star επισκέφθηκε τη Μαλαισία στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της για το άλμπουμ Revival, που της χάρισε το 2ο νούμερο 1 της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συναυλία της ήταν μάλιστα πολύ πετυχημένη, σύμφωνα όμως με τους Μαλαίσιους Ισλαμιστές η 24χρονη τραγουδίστρια ήταν «υπερβολικά sexy». Είναι μάλιστα η νεολαία του κόμματος που εξαπέλυσε τη σφοδρότερη επίθεση, χαρακτηρίζοντας το όλο ίματζ της ως «εχθρικό προς το Ισλάμ» και εν γένει επικίνδυνο, αφού «ενισχύει την ηδονιστική κουλτούρα ανάμεσα στη νεολαία της χώρας».Η ίδια πάντως η Selena Gomez, δεν έχει πάρει καμία δημόσια θέση για όλα αυτά. Είναι άλλωστε απασχολημένη με το να λανσάρει το νέο της single "Bad Liar", το οποίο διαθέτει sample από το περίφημο "Psycho Killer" των Talking Heads

-  Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Pickwick Records ζήτησε από τον Tony Conrad και τον John Cale να στηρίξουν την ηχογράφηση που έκανε το συγκρότημα Primitives, για το single "The Ostrich", που τελικά εκδόθηκε το 1964. Μοναδικό μέλος που είχε απομείνει ήταν ο τραγουδιστής τους Lou Reed, τον οποίον και πλαισίωσαν λοιπόν σε κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα -τα ντραμς ανέλαβε ο Walter De Maria. Το σχήμα αυτό, έγραψε η rock 'n' roll ιστορία, διαλύθηκε μετά από μερικές ζωντανές εμφανίσεις, οπότε ο Reed με τον Cale προχώρησαν συγκροτώντας τους Velvet Underground. Τη δε ιδέα για το όνομα, τους την είχε δώσει ο Conrad.
Κι εκείνος όμως συνέχισε, μια λιγότερη προβεβλημένη πορεία, γενόμενος ένας από τους πιο ανήσυχους video artists, πειραματικούς σκηνοθέτες και πειραματικούς μουσικούς που γνώρισε η σύγχρονη Αμερική -ως τον περσινό του θάνατο, στα 76, από καρκίνο στον προστάτη. Έναν χρόνο πια μετά τον θάνατό του, μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε -για πρώτη φορά- μια άγνωστη σειρά ηχογραφήσεων από το 1972, οι οποίες και στοιχειοθετούν την παλαιότερη γνωστή μουσική του, αφού είναι κατά κάποιους μήνες παλιότερες από το ντεμπούτο του Outside The Dream Syndicate (μια συνεργασία με τους Faust, από το 1973). Οι ηχογραφήσεις αυτές προέρχονται από μια ζωντανή εμφάνιση του Conrad στο The Kitchen της Νέας Υόρκης, στην οποία τον συντρόφευσαν επί σκηνής η Laurie Spiegel με τον Rhys Chatham. Η όλη συναυλία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ ο ίδιος ο Conrad έπαιξε και βιολί.Ο δίσκος που προέκυψε λέγεται Ten Years Alive On The Infinite Plain και κυκλοφορεί από τη Superior σε διπλό CD. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα βγει και σε βινύλιο. 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  WavvesYoure welcome

Indie rock  και στην νέα δουλειά του group με στοιχεία folk.

-  !!! – Shake the shudder

Εδώ μιλάμε ξανά για indie dance ή αλλιώς new disco!

-  Aldous Harding – Party

Η νέα γενιά της  4AD  με την ενδιαφέρουσα άποψη της κοπέλας εδώ!

-  Papa RoachCrooked teeth

Από τις παλιές καραβάνες του alt rock συνεχίζουν δυναμικά…

-  Linkin Park – One more light

Περίπου μια από τα ίδια ισχύει και για αυτούς εδώ…

-  Paul Weller – A kind revolution

Νέο studio album σε μια νέα εκδοχή κυκλοφορίας με live υλικο και remixes.

- The Cranberries – Something else

Ουσιαστικά όχι νέα δουλειά , σε νέα εκδοχή επιτυχιών τους συν 3 νέες ηχογραφήσεις!

-  Erasure – World be gone

Και o Vince Clark  δεν κουράζεται ποτέ

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Baio – Philosophy!

-  Beach House – Chariot

-  Broken Social Scene – Hug of thunder

-  Cast – paper planes

-  Courtney Bartnett – How to boil an egg

-  Fleet Foxes – Fool’s errand

-  Grizzly Bear – Mourning sound

-  Muse – Dig down

-  Sparks – What the hell is it this time

-  The pains of Being pure at heart – Anymore


Single of the week
-  Cigarettes after sex – Each time you fall in love

Τίτλος κι αυτός για group!  Το τραγούδι  dream pop μελωδία όμως!


-->

No comments: