Tuesday, April 25, 2017

24– 4– 2017

-  Του πήρε ...ένα τέταρτο του αιώνα του Roger Waters, αλλά πλέον μπορούμε να τον συγκαταλέγουμε κι αυτόν στα μεγάλα διεθνή ονόματα που θα επιστρέψουν δισκογραφικά μέσα στο 2017.25 λοιπόν ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο του (στούντιο) σόλο άλμπουμ Amused To Death (Βρετανία #13, Η.Π.Α. #31, Αυστραλία #30, Γερμανία #49), ο πάλαι ποτέ frontman των Pink Floyd έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο κομμάτι ονόματι "Smell The Roses", το οποίο ενθουσίασε τους fans του σε όλον τον πλανήτη, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στα social media. Το ακούτε στον σύνδεσμο παρακάτω.
Το "Smell The Roses" λειτουργεί ως προπομπός του άλμπουμ Is This The Life We Really Want?, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου από τη Sony Music και θα φτάσει και στα ελληνικά δισκοπωλεία μέσω της Feelgood. Θα περιέχει 12 κομμάτια σε μουσική του ίδιου του Waters και παραγωγή του Nigel Godrich -γνωστού στο ροκ κοινό από τις συνεργασίες του με τους Radiohead και τους U2.

-  Αν και το Dookie ήταν το 3ο άλμπουμ των Green Day, ήταν εκείνο που τους εκτόξευσε πίσω στο 1994, κάνοντάς τους πλανητικούς αστέρες (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #13, Αυστραλία #1, Καναδάς #1, Γερμανία #4).
Είναι λοιπόν μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από τις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας, καθώς προσδιορίζονται στο 1992-93, εποχή δηλαδή κατά την οποία ο Billy Joe Armstrong και η παρέα του έφτιαχναν το Dookie. Σύμφωνα με το Green Day Authority, πρόκειται για μια κασέτα, στην οποία περιέχονται demo μορφές του "J.A.R", (που πρωτακούσαμε στο soundtrack της ταινίας Angus, το 1995), του "Having A Blast" (που μπήκε στο Dookie) και του "Don't Wanna Fall In Love" (που εμφανίστηκε στη συλλογή Shenanigans το 2002).

-  Τι μπορούσε να ενώνει τόσο διαφορετικούς εκπροσώπους του ροκ φάσματος σαν τον Frank Zappa και τον Yngwie Malmsteen, τον Tom Morello και τον Joe Satriani;
Η απάντηση είναι ο Allan Holdsworth, ο Βρετανός συνθέτης και κιθαρίστας-φαινόμενο, που σταδιοδρόμησε για 4 δεκαετίες σε μια πληθώρα στυλ και έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «ο John Coltrane της κιθάρας» για τα όσα πρόσφερε στο jazz fusion ιδίωμα.Ο Holdsworth από το Μπράντφορντ της Αγγλίας ξεκίνησε στα 1969, στα 23 του χρόνια, με τους 'Igginbottom -ένα από τα τυπικά progressive σχήματα της εποχής. Ακολούθησε πληθώρα συνεργασιών με σόλο καλλιτέχνες και συγκροτήματα, ενώ το 1976 κυκλοφόρησε και την πρώτο δικό του άλμπουμ, το Velvet Darkness. Τελευταία του δουλειά ήταν το Blues For Tony (2009), μια live συνεργασία με τους Alan Pasqua, Chad Wackerman & Jimmy Haslip -κατά πώς φαίνεται όμως βρισκόταν σε διαδικασία να κυκλοφορήσει κάτι καινούριο.

Όπως ανακοίνωσε η κόρη του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Holdsworth πέθανε στο σπίτι του στη Vista της California, όπου ζούσε από τη δεκαετία του 1980. Δεν ήταν άρρωστος και φαίνεται να πέθανε εντελώς ξαφνικά, μάλλον από ανακοπή καρδιάς. Ήταν 70 χρονών.

-  Οι  10  δίσκοι του Απρίλη όπως μας άρεσαν:

1.  Little DragonSession  high.
2.  Ron Sexsmith – The last rider
3. Father John Misty – Pure Comedy
4.  Alexandra Savior – Belladonna of sadness
5. Karen Elson – Double roses
6. Aimee Mann – Mental illness
7.  British Sea Power – Let the dancers inherit the party
8. Jesus and mary Chain – Damage joy
9. Formation – Look at the powerful
10. The Moonlandingz – Interplanetary class classics



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Texas Jump on board

Συνεχίζουν και στην τέταρτη δεκαετία υπαρξής τους με όμορφα ποπ τραγούδια!

-  The Black Angels – Death song

Nέος δίσκος για τους alternative rockers!

-  Robyn Hitchcock – Robyn Hitchcock

Εμβληματική φιγούρα του indie rock από τα 80ς!!!

-  Ray Davies – Americana

 Από τους  Kings  σολο δουλειά…

-  Maximo Park Risk to exist

Ένα από τα σημαντικά groups της Βρετανικής ποπ ροκ των 00ς  επιστρέφει…

-  Joe Goddard – Electric lines

H ηλεκτρονική πλευρά της Domino records!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Dua Lipa feat Miguel – Lost in your light

-  Kasabian – Are you looking for action

-  Lincey Buckingham – Christine McVie – In my world

-  Lady gaga – The cure

-  Paramore – Hard times

-  Lana Del Rey feat Weeknd – Lust for life

-  Parov Stelar – State of the union

-  Royal Blood – Lights out

-  London Grammar -  Oh woman oh man

- Roger Waters - Smell the roses


Single of the week
 -  Slowdive – Don’t know why

Eξαιρετικό δείγμα dream pop  στην απρόσμενη επιστροφή τους!


No comments: