Monday, July 15, 2019

15 - 7 – 2019: Η εβδομαδιαία μουσική σας ενημέρωση!


-  Είναι μακράν το πιο συζητημένο νέο πρόσωπο στα μουσικά πράγματα η 17χρονη Billie Eilish από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Και το φετινό της ντεμπούτο When We All Fall Asleep, Where Do We Go?  την απέδειξε ως αδιαφιλονίκητη σταρ -μεταξύ άλλων χωρών, και στη δική μας- ικανή να τραβάει ακροατές από διάφορες κατευθύνσεις (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1, Αυστραλία #1, Γαλλία #7, Καναδάς #1, Γερμανία #3, Ιαπωνία #41, Ελλάδα #1).
Η νέα της κίνηση, ωστόσο, φαίνεται να έφερε κάμποση γκρίνια, ειδικά στους fans που ήρθαν από εναλλακτικές κατευθύνσεις. Είναι κυρίως αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το νέο remix που λάνσαρε στο υπερ-επιτυχημένο της single "Bad Guy" (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #2, Αυστραλία #1, Γαλλία #16, Καναδάς #1, Γερμανία #4, Ιαπωνία #17, Ρωσία #1, Ελλάδα #1), καλώντας τον Justin Bieber στα φωνητικά. Οι αντιδράσεις, πάντως, δεν
βασίζονται στην πραγματικότητα γύρω από τη Billie Eilish, αλλά μάλλον σε ...μεγάλες προσδοκίες, από ακροατές που την ήθελαν να ικανοποιεί το δικό τους όραμα περί μουσικής δημιουργίας. Η ίδια η Eilish ουδέποτε έκρυψε ότι ο Bieber ήταν ένα από τα ινδάλματά της καθώς μεγάλωνε -με αφίσες του να κοσμούν το δωμάτιό της- ενώ πολλοί fans της συζητούσαν για αυτήν τη συνεργασία εδώ και κάποιον καιρό, θεωρώντας τη «βέβαιη». Λάθεψαν απλά στο τραγούδι, καθώς οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν στα αμερικάνικα social media για το "All The Good Girls Go To Hell".

-  50 χρόνια συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου από όταν ο David Bowie κυκλοφόρησε σε single το "Space Oddity" (1969) -ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του τραγούδια και, κατά πολλούς, το πρώτο του αριστούργημα.
Το single έφερε τον Bowie στο #1 της Βρετανίας, στο #15 των Η.Π.Α., στο #31 της Αυστραλίας, στο #1 της Γαλλίας, στο #16 του Καναδά, στο #40 της (Δυτικής, τότε) Γερμανίας και στο #99 της Ιαπωνίας, ενώ αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά μπήκε στο 2ο του άλμπουμ David Bowie, το οποίο έκτοτε πολλοί λένε Space Oddity, για να το ξεχωρίζουν από το πρώτο. 
Για να εορταστεί λοιπόν αυτός ο μισός αιώνας ζωής, η Parlophone επανέκδοσε την  Παρασκευή 12 Ιουλίου το single σε ένα σπέσιαλ EP box set. Μέσα, οι fans μπορούν να βρουν 2 ξεχωριστά 7ιντσα singles 45 στροφών. Το πρώτο, ανατυπώνει την ιστορική έκδοση του 1969, με το "Space Oddity" και το "Wild Eyed Boy From Freecloud" ως b-side. Το δεύτερο, θα περιλαμβάνει τα remixes 2019 στα ίδια τραγούδια, δια χειρός του παραγωγού και επί σειρά ετών συνεργάτη του Bowie, Tony Visconti. Το remix 2019 του Visconti στο "Space Oddity" θα εμφανιστεί μάλιστα και στις
πλατφόρμες ως επίσημο ψηφιακό single. 

-  Η Νάνα Μούσχουρη ευτύχησε να απολαύσει μια τεράστια διεθνή καριέρα, που κανείς άλλος συμπατριώτης μας δεν έχει κάνει, πέραν του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Από όλες όμως τις χώρες που αγάπησαν τη φωνή της, την πιο ιδιαίτερη σχέση την είχε πάντοτε με τη Γαλλία. 
Τώρα, λοιπόν, η Γαλλία τιμά την 84χρονη ερμηνεύτρια από τα Χανιά με την ανώτατη διάκριση που απονέμεται σε πολίτη ξένης χώρας: το παράσημο του Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής (Commandeur de l'ordre nationale de la Legion d'honneur).
Το παράσημο δόθηκε στη Μούσχουρη σε μια τελετή στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα από τον ίδιο τον πρέσβη, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε την προσφορά της στον πολιτισμό, αλλά και το έργο της στην UNICEF, όπου υπήρξε πρέσβειρα καλής θέλησης. 


-  Δεν λέει να κοπάσει ο ντόρος που ξεσήκωσε διεθνώς το ντοκιμαντέρ του Dan Reed Leaving Neverland, στις αρχές της χρονιάς, παρουσιάζοντας γλαφυρά τις ιστορίες του Wade Robson και του James Safechuck: δύο από τα πολλά παιδιά που πέρασαν σημαντικό χρόνο κοντά στον Michael Jackson, τα οποία θεωρούν πως υπέστησαν μια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια του Βασιλιά της Ποπ.
Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε πλήθος δημοσιευμάτων και πολλή συζήτηση στα παγκόσμια social media, με αρκετούς να θεωρούν ότι πρέπει να μπει «απαγορευτικό» στα τραγούδια του Jackson.
Τώρα, η υπόθεση αναζωπυρώνεται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο: σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, fans του Αμερικανού καλλιτέχνη από τις οργανώσεις
Michael Jackson Community, MJ Street και On The Line κατέθεσαν μια κοινή μήνυση ενάντια στους Robson & Safechuck, κατηγορώντας τους για δυσφήμιση. Μάλιστα, παρότι η έδρα τους είναι στις Η.Π.Α., κατέθεσαν τη μήνυση στη Γαλλία, καθώς ο εκεί νόμος προβλέπει ότι η δυσφήμιση μπορεί να αφορά και πεθαμένο πρόσωπο -κάτι που δεν ισχύει στο αμερικάνικο δίκαιο. 
Οι fans ζητάνε τη συμβολική αποζημίωση του 1 ευρώ από τους Robson & Safechuck, έτσι ώστε να καταστήσουν σαφές ότι τα κίνητρά τους δεν είναι οικονομικής φύσης. 
Η συνέχεια της ιστορίας αυτής, αναμένεται.

NEW ALBUMS
-  Ed Sheeran – No 6. Collaborations project

Όπως λέει και ο τίτλος , συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα ,  μαζεύονται όλα σε ένα δίσκο!

- Tiny Changes: A Celebration of Frightened Rabbit's 'The Midnight Organ Fight'

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών από την κυκλοφορία , ενδιαφέρουσες διασκευές από εκλεκτά ονόματα της ανεξάρτητης σκηνής!

- BanksIII

Τρίτος και μάλλον αδιάφορος για την λευκή soul performer.

-  Khruangbin – Hasta el gielo

Οι Τεξανοί που θα ανοίξουν την Τετάρτη πριν τους Cure σε μια  δθβ ωερσιον  του τελευταίου τους δίσκου!

- TorcheAdmission

15 χρόνια καριέρας  για το Heavy rock Αμερικάνικο group.

- Palace – Life after

Δεύτερος μελωδικότατος , για την indie μπάντα από το Λονδίνο!

-  Drab Majesty – Modern mirror

Δεύτερη dark synth pop δουλειά!

- K.Flay – Solutions

Rock με soul φωνητικα!

-  Bleached – Don’t you think you’ve had enough

Ποπ ροκ συνθέσεις από τις δύο αδελφες!

-  Thelma Plum – Better in black

Άλλη μια Αυστραλέζα με αξιώσεις!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  The Bird and The bee- Hot for teacher

- Electric Youth – ARAWA

- Devendra Banhart – Abre les Manos

- Franc Moody – Dream in colour

- Just Mustard – frank

- Gruff Rhys – Pang!

- Bon Iver – Faith

- PVRIS – Death of me

-  Beyonce – Spirit

Single of the week
1.   - Fadind Soul & Marcy feat. Anna Maria X – I follow rivers

Τριπλή συνεργασία – διασκευή της επιτυχίας της Lykke li σε μια διαφορετική – ονειρική ηλεκτρονική ατμόσφαιρα! Και από 3 δικούς μας!  Marcy από Playgroung Theory και δύο παραγωγοί – djs!

2. - Jenny Hval – Ashes to ashes

Από τον φθινοπωρινό επερχόμενο δίσκο του ξωτικού!






No comments: