Monday, July 1, 2019

1 - 7 – 2019 : Μουσικά νέα - Νέοι δίσκοι και τραγούδια


-  Συνεχίζοντας το promο για το πρόσφατο και τελευταίο άλμπουμ της καριέρας τους In The End , οι Cranberries στράφηκαν στους μαθητές του Λίμερικ -της πόλης δηλαδή της Ιρλανδίας από όπου κατάγονται.
Συνεργαζόμενοι λοιπόν με τους μαθητές του Limerick School of Art and Design, έφτιαξαν το νέο τους βιντεοκλίπ για το τραγούδι "Wake Me When It's Over". «Το κολέγιο χαίρει σεβασμού στα μέρη μας, ως μια πολύ δημιουργική δύναμη», δήλωσε εκ μέρους της μπάντας ο Noel Hogan, «θέλαμε λοιπόν να δούμε τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν για ένα τόσο κλασικό τραγούδι για το στυλ της Dolores O'Riordan». «Ήταν πάντα σημαντικό για εκείνη κάθε άνθρωπος να έδινε τη δική του ερμηνεία στους στίχους της», πρόσθεσε και ο ντράμερ των Cranberries, Fergal Lawler. 

Το In The End τα έχει πάει πολύ καλά εμπορικά, φτάνοντας στο #3 της Ιρλανδίας, στο #10 της Βρετανίας, στο #119 των Η.Π.Α., στο #28 της Αυστραλίας, στο #11 της Γαλλίας, στο #34 του Καναδά και στο #8 της Γερμανίας. Μετά το τέλος του σχετικού promo, οι Cranberries θα διαλυθούν αυτόματα, καθώς έχουν ανακοινώσει ότι δεν βρίσκουν λόγο συνέχειας μετά τον θάνατο της Dolores O'Riordan.

- Καμία άλλη ηλεκτρική κιθάρα διάσημου μουσικού δεν έχει πουληθεί τόσο ακριβά σε δημοπρασία, όσο πουλήθηκε η θρυλική «Black Strat» του David Gilmour -η μαύρη δηλαδή Fender Stratocaster, με την οποία έγραψε μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές των Pink Floyd.Η κιθάρα δημοπρατήθηκε την Παρασκευή και ο νικητής έφτασε να
προσφέρει 3.488.098 ευρώ για να την αποκτήσει. Ο οίκος Christie's ανακοίνωσε κι επίσημα ότι πρόκειται για ποσό-ρεκόρ, όσον αφορά τις ηλεκτρικές κιθάρες που άνηκαν σε διάσημους μουσικούς. 
«Κιθάρες σαν κι αυτήν υπήρξαν για μένα φίλες», δήλωσε ο Gilmour, «όμως νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να προσφέρουν πράγματα και σε κάποιον άλλον». Και ανακοίνωσε παράλληλα -εδώ είναι και το σημαντικότερο- ότι τα χρήματα που κέρδισε από την πώληση θα τα διαθέσει στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Τη μεγάλη δηλαδή πρόκληση των καιρών μας.

- O Ozzy και η Sharon Osbourne επιτέθηκαν στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, επειδή χρησιμοποίησε το "Crazy Train" σε πρόσφατο video που «ανέβασε» στο Twitter.Ο Trump
«δανείστηκε» την κλασική επιτυχία των 80s σε ένα clip χλευασμού των Δημοκρατικών αντιπάλων του.Η ανακοίνωση της Sharon Osbourne αναφέρει σχετικά:«Με την ευκαιρία της μη εξουσιοδοτημένης  χρήσης του Crazy Train, προειδοποιούμε την καμπάνια του Trump αλλά και οποιαδήποτε άλλη καμπάνια πως απαγορεύεται η χρησιμοποίηση της  μουσικής του Ozzy Osbourne για πολιτικούς σκοπούς. Προτείνω στον κύριο Trump να προσεγγίζει τους φίλους του Kanye West, Kid Rock και Ted Nugent όταν έχει παρόμοιες ιδέες».

- Μόλις λίγες μέρες μετά από την απαγόρευση των posts που σχετίζονται με το εξώφυλλο του "Houses Of The Holy" των Led Zeppelin, οι ιθύνοντες του facebook αποφάσισαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

Το cover του άλμπουμ που είχε σχεδιαστεί από τον Aubrey Powell παρουσιάζει γυμνά ανήλικα παιδιά να ανεβαίνουν την Giant's Causeway, έργο που αποτυπώνει την γοητεία της φυσικής, παιδικής αθωότητας, χαρακτηρίζοντας τα τέλη της δεκαετίας του ‘ 60 και την αρχή των ‘70s.
Η σχετική ανακοίνωση του κολοσσού των social media αναφέρει:
«Το facebook αποκλείει από τις σελίδες του τις γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων. Η εν λόγω όμως αποτύπωση αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακαλούμε την απόφασή μας».


NEW ALBUMS
-  The Black KeysLets rock

Για μια ακόμη φορά τα λέει όλα ο τίτλος του δίσκου!

- Chris BrownIndigo

Διπλό νέο cd για τον εμπορικό soul αστέρα.

- The AlarmSigma

Και οι Ουαλοί συνεχίζουν να ροκάρουν δυναμικά από το 1977!

- Thom YorkeANIMA

Και ο mr Radiohead συνεχίζει τους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς..

-   Jade Jackson – Wilderness

Δεύτερος country rock δίσκος από την Καλιφορνέζα.

- Ingrid Michaelson – Stranger songs

Πιο ηλεκτρονική αυτή τη φορά η  επιστροφή της.

- Night Moves – Can you really find me

Ατμοσφαιρική ποπ με στοιχεία ψυχεδέλειας στον τρίτο αυτό δίσκο τους!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- MUNA – Who

- Lips & Kimbra – Silent treatment

- Squid – Houseplants

- Korn – You ‘ll never find me

- Liam Gallagher – The river

- New Model Army – End of days

- Meg Myes – Running up that hills

- The Hives – Good Samaritan

- Grace VanderWaal – Ur so beautiful

- Kygo & Withney Houston – Higher love

- Ed Sheeran Beautiful people feat. Khalid

- Ellie Goulding & Juice WRLD – Hate me

- Meghan Trainor -  Hurt me


Single of the week
- Brittany Howard -History repeats

Η φωνή των Alabama Shakes στο πρώτο solo single.



No comments: