Tuesday, April 9, 2019

8– 4– 2019 : Οι νέες μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας


-  Σε μια καριέρα που κράτησε 15 χρόνια, η Kim English έγινε μια φωνή ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη σε όσους ασχολήθηκαν με τη house μουσική, κατορθώνοντας ενίοτε να σημειώσει και επιτυχίες που ξέφυγαν από το φάσμα του underground. 
Παρά το επώνυμό της, η English ήταν Αμερικανίδα και ξεκίνησε τραγουδώντας gospel στις εκκλησίες του Σικάγο, όπου και γεννήθηκε. Το 1994, όμως, μπήκε στη δισκογραφία και πέρασε στο κοσμικό ρεπερτόριο, συνεργαζόμενη με τους Byron Burke & Byron Stingily των Ten City για το single "Nitelife": αποδείχθηκε μια πολύ πετυχημένη έναρξη καριέρας, η οποία την έστειλε με το καλημέρα στο #35 της Βρετανίας. Αυτή βέβαια ήταν τελικά και η μόνη της top-40 επιτυχία, ωστόσο με το ντεμπούτο άλμπουμ της Higher Things (1998) εδραιώθηκε στο house στερέωμα, ενώ έγινε πολύ αγαπητή και στη διεθνή LGBT κοινότητα. Ως τελευταία της δουλειά καταγράφηκε το "Nothing's Impossible" του 2009. Τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν το 2018, όταν και τραγούδησε στο Gay Pride του Σικάγο.

Όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική της εταιρία Nervous Records, η Kim English πέθανε προχθές στο Munster της Ιντιάνα, όπου και κατοικούσε δουλεύοντας ως αναπληρώτρια καθηγήτρια, έχοντας γυρίσει καλλιτεχνικά στις gospel ρίζες της. Ήταν μόλις 48 χρονών. Η αιτία του θανάτου της, δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

-  ο Bohemian Rhapsody του Bryan Singer μπορεί να μην άρεσε σε όλους , ωστόσο αναπροσδιόρισε θεαματικά το καθεστώς της μουσικής βιογραφίας στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία: τα περίπου 800.000.000 ευρώ που κέρδισε σε παγκόσμιο επίπεδο (με ένα μπάτζετ περίπου 45.000.000) και οι 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ -από τις οποίες κέρδισε τις 4 θυμίζουμε, με τον Rami Malek να παίρνει αγαλματάκι Α΄Ανδρικού Ρόλου για το πορτραίτο του Freddie Mercury- δημιουργούν ένα νέο κεκτημένο. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλές ανάλογες ταινίες στα επόμενα χρόνια. 

Καθώς όμως έφτασε τελικά και στην Κίνα, το Bohemian Rhapsody ήρθε να επισημάνει ότι, παρά τις υψηλές ταχύτητες ίντερνετ και τη διάδοση της τεχνολογίας, ζούμε σε έναν πλανήτη ιδεολογικά διαιρεμένο. 
Το κινέζικο κοινό ανταποκρίθηκε στο φιλμ, κάνοντάς του τζίρο της τάξης των 10.300.000 ευρώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ωστόσο η ταινία που επιτράπηκε να προβληθεί στους κινέζικους κινηματογράφους, είναι μια διαφορετική ταινία από αυτήν την οποία παρακολούθησε ο υπόλοιπος κόσμος.
Εκ πρώτης όψης, η διαφορά δείχνει μικρή -το Bohemian Rhapsody που προβάλλεται στην Κίνα είναι 3 λεπτά μικρότερο από αυτό που ξέρουμε. Όπως όμως γράφουν οι New York Times, τα 3 επίμαχα λεπτά απαρτίζονται από α) τη σκηνή όπου ο Freddie Mercury συζητά τη σεξουαλικότητά του με την αρραβωνιαστικιά του β) μια σκηνή όπου οι Queen παίζουν ντυμένοι με γυναικεία ρούχα και γ) τη σκηνή όπου εμφανίζεται ο μελλοντικός σύντροφος του Mercury, Jim Hutton. 

Με λίγα λόγια, οι κινέζικες αρχές επέτρεψαν την προβολή της ταινίας μόνο εφόσον απαλείφονταν από αυτήν όλες οι νύξεις στις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του Freddie Mercury. Αναρωτιέται βέβαια κανείς, τι έκαναν με το κεντρικής σημασίας θέμα του AIDS. 
Εδώ λοιπόν αποφάσισαν να κρατήσουν τη σκηνή όπου ο Mercury αποκαλύπτει στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ ότι πάσχει από την ασθένεια -μόνο που στην προβολή κόβουν τον ήχο και δεν παρέχουν υπότιτλους!
Παρότι οι New York Times ζήτησαν επίσημο σχόλιο από το στούντιο παραγωγής, την 20th Century Fox, η εταιρία αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Η Κίνα έπαψε μόλις το 1997 να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως αδίκημα, ωστόσο η δημόσια αναπαράστασή της εξακολουθεί να απαγορεύεται από τους λογοκριτές -χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα ήταν και το κόψιμο της ταινίας Call Me By Your Name από το Φεστιβάλ του Πεκίνου.


- Παρότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά συμπεράναμε ότι δεν θα έχουμε άλλο Rockwave  μετά το σπάσιμο της διοργανώτριας εταιρίας σε δύο νέες, που θα έτρεχαν πλέον τις δικές τους συναυλίες η κάθε μία, το φεστιβάλ-θεσμός του αθηναϊκού καλοκαιριού αποδείχθηκε εφτάψυχο.
To Rockwave δίνει λοιπόν κι αυτό το παρών στο φετινό συναυλιακό θέρος: θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο γνώριμο τερέν του Terra Vibe, με headliner την LP. Μαζί της ανακοινώθηκε και ο Kavinsky, ενώ το line-up θα συμπληρωθεί εν καιρώ και με περισσότερα ονόματα.

- Tον έλεγαν Ermias Asghedom και ήταν γέννημα-θρέμμα του Λος Άντζελες, παρά το γεγονός ότι είχε καταγωγή από την Ερυθραία της ανατολικής Αφρικής. Όμως το χιπ χοπ σινάφι τον γνώριζε με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Nipsey Hussle, με το οποίο ξεκίνησε να κυκλοφορεί mixtapes το 2010, όταν και πρωτοέγινε γνωστός χάρη στο "The Life" -μια συνεργασία με τον Snoop Dogg (Η.Π.Α. #204).
Το πρώτο του επίσημο άλμπουμ Victory Lap ήρθε μόλις το 2018, στέλνοντάς τον στο #4 των Η.Π.Α. και στο #85 της Βρετανίας. Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε και το τελευταίο του εν ζωή: όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία του Λος Άντζελες, ο 33χρονος ράπερ δολοφονήθηκε την περασμένη  Κυριακή.

NEW ALBUMS
- Circa Waves – What’s it like over there?

Πολύ συνεπής στις ηχογραφήσεις κάθε 2 χρόνια στον τρίτο της δίσκο η Βρετανική indie μπάντα που είδαμε και το 2017 στην Αθήνα!

-  Sara Bareilles – Amidst the chaos

Ο έκτος της pop soul τραγουδίστριας και ηθοποιού.

-  Khalid – Free spirit

Κι όμως στα 21 του έχει κιόλας 3 δίσκους ο τραγουδιστής της soul!

-  Weyes Blood – Titanic rising

Αλμπουμ του μήνα για το UNCUT o τέταρτος δίσκος της folk rock ερμηνεύτριας.

- Lissie - When I'm Alone: The Piano Retrospective

Εκτελέσεις με ιάνο σε ηχογραφήσεις της.

-  W. H .Lung – Incidental Music

Ντεμπούτο πολλά υποσχόμενο για το indie new wave group από το Manchester.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Hot Chip – Hungry child

- Stealing Sheep – Shοw love

- Hatchie – Stay with me

- Emeli Sande – Sparrow

- Sam fender- Hypersonic Missiles

- The Νational – Light years

- Vampire Weekend – This life

- Digitalism – Infinity

- Mini Mansions feat. Alison Mosshart – Hey lover

- MacdeMarco – All of our yesterdays

- Ariana Grande - Monopoly


Single of the week
- Loma – Half silences

Νέο single από τον δεύτερο δίσκο του τραγουδιστή των Shearwater  μαζί με την Emily Cross.



No comments: