Tuesday, April 2, 2019

1– 4– 2019 : Νέες κυκλοφορίες δίσκων - τραγουδιών



-  Μόλις λίγες ώρες μετρά δημοσιευμένο το πολυαναμενόμενο νέο βιντεοκλίπ των Rammstein για το φρέσκο τραγούδι "Deutschland": το σκηνοθέτησε ο Specter Berlin, έχει τη μορφή φιλμ μικρού μήκους διάρκειας 9 (και κάτι λεπτών) και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, με τη σημείωση ότι το YouTube το θεωρεί ακατάλληλο για ανηλίκους. 
Το κλιπ ξεκινά μεταφέροντάς μας στη ρωμαιοκρατούμενη Γερμανία του 16 μ.Χ., για να φτάσει στον 20ό αιώνα με τον γνωστό προβοκατόρικο τρόπο των Rammstein, οι οποίοι θίγουν απροκάλυπτα τόσο το ναζιστικό Ολοκαύτωμα -ποζάροντας ως φυλακισμένοι Εβραίοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης- όσο και το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας. 
Όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν με τα βιντεοκλίπ των Rammstein, έτσι και αυτό δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων. Ο κυβερνητικός επίτροπος της Γερμανίας Felix Klein, αρμόδιος για θέματα αντισημιτισμού, δήλωσε ότι «αν έτσι σκοπεύουν να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, πρόκειται για άγευστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας», ενώ η Charlotte Knobloch -πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος- δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «ξεπέρασαν τα όρια, δείχνοντας μια ανεύθυνη εικόνα για το Ολοκαύτωμα».
Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε εδώ ότι τέτοιες αντιδράσεις υπήρξαν βεβιασμένες, καθώς έκριναν με βάση μικρά αποσπάσματα 35 δευτερολέπτων τα
οποία έγιναν διαθέσιμα πριν βγει το πλήρες βιντεοκλίπ. Βλέποντάς το στην ολότητά του, δεν παρακολουθούμε τίποτα άλλο παρά μια επικριτική ματιά στα άπλυτα της γερμανικής ιστορίας -και όχι κάτι που παίρνει ελαφρά τη καρδία το γερμανικό παρελθόν και τις μαύρες του σελίδες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε εδώ το ίδιο συγκρότημα που πριν 10 χρόνια ανέμιζε μια σημαία της χώρας του τραγουδώντας ότι «δεν μπορεί να γαμήσει στη Γερμανία».
Το "Deutschland" είναι σε κάθε περίπτωση πρώτη «γεύση» από το άλμπουμ Rammstein με το οποίο ξαναγυρίζουν στο δισκογραφικό προσκήνιο -θα βγει στις 17 Μαΐου από την Universal.
Αυτή θα είναι και η πρώτη τους στούντιο δουλειά εδώ και μια δεκαετία, καθώς επί της ουσίας σιώπησαν μετά το Liebe Ist Für Alle Da του 2009, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένα πολύ επιτυχημένο άλμπουμ: πήγε στο νούμερο 1 της Γερμανίας, επιβεβαίωσε τη δημοτικότητά τους στην Ελλάδα (#30) και είχε καλή παρουσία σε όλες σχεδόν τις βασικές μουσικές αγορές του πλανήτη.


-  Η ποιοτική και περιεκτική δράση των Dinosaur Jr. στα alternative 1990s χάρισε στο αμερικάνικο γκρουπ σημαντική επιτυχία (με το άλμπουμ του 1993 Where You Been να φτάνει στο #50 των Η.Π.Α. και στο #10 της Βρετανίας) και έκανε πολύ αναγνωρίσιμη την κεντρική φιγούρα του τραγουδιστή, κιθαρίστα και βασικού συνθέτη J Mascis. 
Παρότι λοιπόν οι Dinosaur Jr. το διέλυσαν στα 1997, το εναλλακτικό κοινό στήριξε τόσο την επανασύνδεσή τους το 2005, όσο και τη σόλο καριέρα του Mascis, που έκτοτε «έτρεξε» παράλληλα. Τελευταίος της σταθμός ήταν το άλμπουμ του 2018 Elastic Days, για το οποίο και περιοδεύει τώρα ο 53χρονος δημιουργός από το Amherst της Μασαχουσέτης. 

Η τουρνέ αυτή θα τον φέρει και στην Ελλάδα, προσθέτοντας έτσι στο πλούσιο φετινό καλοκαίρι ένα ακόμα αγαπημένο όνομα: ο Mascis έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας ως σόλο καλλιτέχνης, για μια συναυλία στο An Club, την Παρασκευή 21 Ιουνίου.
Εισιτήρια προπωλούνται ήδη μέσω του δικτύου της Viva, με τα early bird να διαθέτονται στα 17 ευρώ. Η κανονική προπώληση θα τιμάται κατόπιν στα 20 ευρώ, ενώ στο ταμείο το εισιτήριο θα κοστίζει 23 ευρώ.

-  Οι Σκοτσέζοι rockers Biffy Clyro βρίσκονται στο studio και δουλεύουν πάνω στο νέο τους album.
Ο όγδοος δίσκος των Βρετανών βρίσκεται προ των πυλών, όπως φανερώνει και η ανάρτηση του συγκροτήματος στο Instagram.

Όπως αποκάλυψαν στο Kerrang! Οι Biffy Clyro, σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν δύο νέα albums, το ένα εκ των οποίων θα είναι για την ταινία «Balance, Not Symmetry».
Ο τραγουδιστής της μπάντας Simon Neil είπε: «Πρόκειται για μια ταινία που σκηνοθέτησε ο Jamie Adams και χτίζεται πάνω στα κομμάτια του album με αναφορές στους στίχους και τους τίτλους των τραγουδιών».
Ο Neil έδωσε και μια ιδέα για το ύφος των νέων τραγουδιών: «Μετά την ακουστική μας περιοδεία, βάλαμε πάλι στους ενισχυτές τις ηλεκτρικές μας κιθάρες και θέλουμε να παίξουμε δυνατά».

-  Μετά την συνεργασία τους στο EP «In The Reins» το 2005, οι Calexico και ο Samuel «Sam» Ervin Beam (aka Iron & Wine) ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σε ένα νέο studio album.
Ο δίσκος έχει τίτλο «Years To Burn» και θα κυκλοφορήσει από την Sub Pop στις 14 του ερχόμενου Ιουνίου.
Πρώτο single μέσα από τον δίσκο είναι το «Father Mountain» το οποίο έκανε πρεμιέρα στις υπηρεσίες streaming και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

NEW ALBUMS
- Edwyn Collins Badbea

Θριαμβευτική επιστροφή μετά το 2013 για τον indie θρύλο.

-  Beth Gibbons & The Polish national radio symphony orchestra – Henryk Gorechi: Symphony no 3

Κλασική συνεργασία και ερμηνεία για την φωνή των Portishead.

- KaryynThe Quanta series

Νέο απόκτημα της Mute η Αμερικανίδα με καταγωγή από Συρία σε experimental electro  ήχους.

-  UNKLE – The road part II/ Lost highway

Στην συνέχεια του προηγούμενου δίσκου ο Lavelle φιλοξενεί και εδώ μεγάλους ερμηνευτές!

-  White DenimSide effects

Δεύτερη δουλειά σε 7 μήνες μόλις για τους rockers  από το  Austin!

- Billie Eilish – When we all fall asleep , where do we go?

Πολυαναμενόμενο ντεμπούτο με υποσχέσεις για την ποπ τραγουδίστρια.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Editors – Barricades

- Interpol – The weekend

- Weyes Blood – Movies

- The Waterboys – Right side of  heartbreak

- NAV – Price of my head feat. Weeknd

- Vassilikos – The opposite of love

- Cage the Elephant , Beck – Night running

- Cate Le Bon – Daylight matters

- Slaves – Bugs

- Sky Ferreira – Downhill lullaby

- Foster the people – Style

- Marina – Orange trees

- Tame Impala – Patience

- Sara Bareilles- Saint Honestly


Single of the week
- Peggy Gou – Starry night

Χορευτική ανεξάρτητη πρόταση, που  ξεχωρίζει από τον σωρό!





No comments: