Tuesday, April 30, 2019

29– 4– 2019 : Nέες μουσικές κυκλοφορίες - Μουσικά νέα



-  Ήταν κάμποσοι οι μουσικοί που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έπαιξαν κάποιο μικρό ρολάκι στις 7 μέχρι τώρα σαιζόν του δημοφιλέστατου ανά την υφήλιο σίριαλ Game Of Thrones: από τον Gary Lightbody των Snow Patrol, ο οποίος εμφανίστηκε ήδη από την 1η σαιζόν, ως τους Mastodon και τους Sigur Rós, που κάθε άλλο παρά εντυπωσίασαν τον Βασιλιά Joffrey, τραγουδώντας στους γάμους του με τη Margaery Tyrell. Κανείς όμως δεν έλαβε την αρνητική δημοσιότητα που συνόδευσε την εμφάνιση του Ed Sheeran στη σαιζόν 7, όπου έπαιξε έναν στρατιώτη των Lannister, που με το νυχτερινό του τραγούδι κέντρισε την προσοχή της Arya Stark -η βρετανική εφημερίδα Independent, το χαρακτήρισε ως μία από τις χειρότερες cameo παρουσίες στην τηλεοπτική ιστορία. Λίγοι πάντως πρόσεξαν ότι η έναρξη της τρέχουσας (και τελευταίας) σαιζόν του Game Of
Thrones περιείχε και μια αναφορά στο τι απέγινε ο χαρακτήρας του Sheeran: μία πόρνη στην κουστωδία του Bronn αναφέρθηκε «σε εκείνο το αγόρι με τα κόκκινα μαλλιά, τον Eddie», του οποίου το πρόσωπο κάηκε άσχημα στη μάχη όπου η Daenerys Targaryen διέλυσε τις δυνάμεις των Lannister με τους δράκους της, με αποτέλεσμα να μην έχει πια ούτε βλεφαρίδες.
Παρά τη σαφήνεια της δήλωσης (που τον θέλει ζωντανό), αρκετοί έσπευσαν να γράψουν ότι «σκοτώθηκε». Με αποτέλεσμα έτσι να εκπλαγούν όταν ο Sheeran βγήκε στο προσωπικό του Twitter να ευχαριστήσει, χαριτολογώντας, τους δημιουργούς του σήριαλ που τον συμπεριέλαβαν τελικά στους επιζήσαντες. 

- Από τους Beatles, ήταν ο John Lennon εκείνος που καταγράφηκε ως ο πλέον πολιτικοποιημένος και είναι γνωστή ευρέως η κόντρα που είχε με τον Richard Nixon.  Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα, ήταν ότι και ο George Harrison δεν άντεχε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των Η.Π.Α. και τις πολιτικές του. Τώρα, όμως, ο συγγραφέας Chip Madinger εντόπισε ένα άγνωστο τηλεγράφημα του πρώην Σκαθαριού προς τον Nixon, με ημερομηνία 1973.

«Το ανακάλυψα τυχαία», δήλωσε ο Madinger, «όταν έκανα έρευνα για το βιβλίο του 2015  Lennonology: Strange Days Indeed. Χρησιμοποίησα τότε τον φάκελο που είχε η Υπηρεσία Μετανάστευσης για τον John Lennon και μου ήρθε η φαεινή ιδέα να τους ζητήσω και τον αντίστοιχο φάκελο για τον George Harrison».
Ο Harrison ήρθε στις Η.Π.Α. τον Μάρτιο του 1973 μαζί με τη γυναίκα του για δουλειές της Apple, αλλά και για να συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ που ετοίμαζε τότε ο Ringo Starr. Καθώς όμως έφτασε από το Πακιστάν, τους σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες πριν τους αφήσουν τελικά να περάσουν, δίνοντάς τους άδεια παραμονής μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Το ζεύγος ωστόσο επιθυμούσε να μείνει και πέραν αυτής της ημερομηνίας, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λος Άντζελες απέρριψαν κάθε σχετικό αίτημα. Τελικά τα μάζεψαν και γύρισαν στη Βρετανία στις 28 Ιουνίου, όχι όμως πριν o Harrison στείλει το εξής τηλεγράφημα στον Nixon:
«Sir, how can you bomb Cambonian citizens and worry about kicking me out of the country for smoking marijuana at the [same] time.
Your repressive emperaour war monger ways stop before too piece luv.  We will run the world Harry Krisher, Hare Hara Krishne Hare Hara Hare Hara Krishner. George Harrison». Από ό,τι φαίνεται, μάλιστα, έλαβε και επίσημη απάντηση, από έναν αξιωματούχο που του έστειλε μια τυπική εξήγηση, χωρίς βέβαια να λέει κάτι επί της ουσίας.



-  Μια έκπληξη περίμενε όσους μουσικόφιλους παρακολουθούν τη νέα (και τελευταία) σαιζόν του δημοφιλέστατου ανά την υφήλιο σίριαλ Game Of Thrones, καθώς τελείωνε το 2ο επεισόδιο: στα credits του φινάλε ακουγόταν ένα ολοκαίνουριο τραγούδι της Florence + The Machine, που ήδη σκόρπισε ενθουσιασμό στα εναλλακτικά social media (μεταξύ άλλων και της Ελλάδας).
Πλέον, το τραγούδι κυκλοφορεί και επισήμως, φέροντας τον τίτλο "Jenny Of Oldstones": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο δημιουργοί της σειράς David Benioff & D.B
«Ένιωσα ότι μπορώ να φτιάξω κάτι», δήλωσε με τη σειρά της και η Welch, «μου ασκεί γοητεία ο κόσμος του Game Of Thrones και χάρηκα όταν μου πρότειναν να γίνω μέρος του με ένα τραγούδι».
. Weiss προσέγγισαν οι ίδιοι τη Florence Welch καθώς ετοιμαζόταν η 8η σαιζόν, ζητώντας της ένα τραγούδι ειδικά γι' αυτήν. «Είμαστε και οι 2 μεγάλοι fans», δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο, «ψιλοσοκαριστήκαμε ευχάριστα ωστόσο όταν μας είπε το ναι, ίσως γιατί δεν το περιμέναμε».

-  Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Απρίλιο του 2019:
 
1.  Fontaines D.C. – Dogrel
2. The Chemical Bothers – No Geography
3. Cage the Elephant – Social cues
4. Jade Bird – Jade Bird
5. Lizzo – Cuz I love you
6. Fat White Family – Serfs up!
7. Weyes Blood – Titanic rising
8. W. H .Lung – Incidental Music
9. Billie Eilish – When we all fall asleep , where do we go?
10. Andrew Bird – My finest work yet.

NEW ALBUMS
-  Amon Tobin – Fear in a handful of dust

Η νέα δουλειά του ηλεκτρονικού dj και παραγωγού από την Βραζιλία.

-   The Cranberries – In the end

Οι εναπομείναντες κυκλοφορούν τον τελευταίο δίσκο μετά τον ξαφνικό χαμό της Dolores!

- Catfish and the Bottlemen – The balance

Τρίτη indie rock δουλειά από Ουαλία!

- King Gizzard & the Lizard Wizard-  Fishing for Fishies

Ψυχεδέλεια  από Αυστραλία μεριά

- Marina – Love & Fear

Πρώτη προσωπική δουλειά χωρίς τους  Diamonds για την συμπατριώτισσα μας!

- The Mountain Goats – In league with dragons

Στην Merge πια στον έβδομο δίσκο πρώην παιδιά της 4AD!

- PinkHurts 2B human

Συνεχιζει το ίδιο δυναμικά όπως στο ξεκίνημά της!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Better Oblivion Community Center – Little trouble

- Taylor Swift - Me

- Rollin Blackouts coastal fever – Read my mind

- FKA Twigs – Cellophane

- Allah Las – Raspberry jam

- The Black Keys – Eagle birds

- Mark Lanegan Band – Stitch it up

- Ride – Future love

- Two Door Cinema Club – Satellite

- Four Tet – Teenage birdsong

- Bastille – Doom days


Single of the week
- Bruce Springsteen – Hello sunshine

Μελωδικότατο το ‘Αφεντικό’ στο νέο του τραγούδι!

No comments: