Tuesday, April 16, 2019

15– 4– 2019 : Οι νέοι δίσκοι και τα τραγούδια της εβδομάδας



-  Μετά την αυτοκτονία του Ian Curtis τον Μάιο του 1980, οι εναπομείναντες Bernard Sumner, Peter Hook & Stephen Morris τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν τη διάλυση των Joy Division και την ίδρυση ενός νέου σχήματος, που ως γνωστόν ονόμασαν New Order. Και ντεμπούταραν το 1981 με το άλμπουμMovement (Βρετανία #30), που σήμερα θεωρείται ανάμεσα στους ακρογωνιαίους λίθους της ανατέλλουσας εκείνα τα χρόνια new wave αισθητικής. 
Τώρα, οι New Order λάνσαραν μια πολύ σπέσιαλ επανέκδοση για το Movement, την οποία ονομάζουν The Definitive Edition και έρχεται σε βινύλιο, αλλά και σε CD/DVD εκδοχή γεμάτη με ακυκλοφόρητο υλικό (18 κομμάτια) -με το DVD να περιέχει συναυλιακά αποσπάσματα από ένα gig του 1980 στο Hurrah's της Νέας Υόρκης και από ένα ακόμα, στο Peppermint Lounge της Νέας Υόρκης (1981). Μαζί με αυτά, υπάρχουν και τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στη Βρετανία (1981 και 1982).
Παράλληλα έστησαν και ένα μίνι ντοκιμαντέρ ονόματι TRANSMISSIONS γύρω από τη δημιουργία του άλμπουμ, το οποίο πρόβαλλαν στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube σε εβδομαδιαία επεισόδια.

-  Σε μια αρκετά απροσδόκητη κίνηση εκ μέρους της, η Madonna ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί live στη Γιουροβίζιον 2019.
Την είδηση δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz (η παλιότερη της χώρας), επικαλούμενη επίσημη πληροφόρηση από την European Broadcasting Union. 
Καθώς φαίνεται, η Madonna έχει συμφωνήσει να παίξει 2 τραγούδια: ένα δημοφιλές της hit και ένα ολοκαίνουριο κομμάτι, το οποίο θα ακουστεί για πρώτη φορά στο Τελ Αβίβ, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό της 18ης Μάη. Θα είναι δε μια πρώτη «γεύση» από τον δίσκο που ετοιμάζει, ο οποίος θα διαδεχθεί το Rebel Heart του 2015 (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #2, Αυστραλία #1, Γαλλία #3, Καναδάς #1, Γερμανία #1, Ιαπωνία #8, Ελλάδα #3).

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της Haaretz, αυτό το δεύτερο -αν και ομολογουμένως θα είναι μαγνήτης για εκατομμύρια fans ανά την υφήλιο- έχει ήδη προκαλέσει μικροσυγκρούσεις με τη διοργάνωση, καθώς περιέχει πολιτικά μηνύματα. Περισσότερα βέβαια δεν έχουν διασαφηνιστεί, αλλά θεωρείται πιθανό η Madonna να κριτικάρει τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίον το επίσημο Ισραήλ τα πηγαίνει πολύ καλά. Κατάσταση που δεν αναμένεται να αλλάξει, παρά τα αποτελέσματα των πρόσφατων ισραηλινών εκλογών, που έφεραν σε σχεδόν ισόπαλη θέση τον πρωθυπουργό Μπένγιαμιν Νετανιάχου με τον Benny Gantz -ο Νετανιάχου θα παραμείνει πρωθυπουργός.
Σε κάθε περίπτωση, η Madonna θα καταφτάσει στο Τελ Αβίβ με ένα επιτελείο 160 ατόμων. Το συνολικό κόστος της εμφάνισής της ανέρχεται σε (περίπου) 887.000 ευρώ, τα οποία θα πληρωθούν ως δωρεά στη Γιουροβίζιον από τον Ισραηλοκαναδό δισεκατομμυριούχο Sylvan Adams. 

- Αν και μετρούν μόλις 8 χρόνια ζωής και προέρχονται από μια χώρα περιφερειακή στις μουσικές εξελίξεις όπως τη Ρωσία, οι Pussy Riot έχουν καταφέρει να γίνουν παγκοσμίως διάσημες, χάρη στις ευφάνταστες διαμαρτυρίες τους κατά της διακυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη φλογερή υπεράσπιση βασικών (στη Δύση) δικαιωμάτων για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. 

Τις διαμαρτυρίες αυτές, μάλιστα, τις έχουν συχνά πληρώσει ακριβά, με διώξεις, ακόμα και φυλακίσεις των μελών τους -θυμίζουμε την περίπτωση της Nadezhda Tolokonnikova, της Maria Alyokhina και της Yekaterina Samutsevich, που καταδικάστηκαν για χουλιγκανισμό. Τώρα, οι Pussy Riot έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Street Mode Festival της Θεσσαλονίκης, που θα τις φιλοξενήσει στην 11η του εκδοχή, το τριήμερο 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης -το ρωσικό γκρουπ θα εμφανιστεί την 1η μέρα. 

- Τσίγκλησε επαρκώς τους απανταχού fans το περασμένο  Σαββατοκύριακο η Beyoncé μέσω του επίσημού της Instagram και τώρα ήρθε η ώρα της πλήρους αποκάλυψης για τα σχέδια που το Netflix παρουσίαζε μέχρι πρότινος ως «a fim by Beyoncé».
Όπως σωστά είχαν υποψιαστεί αρκετοί, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει τον τίτλο Homecoming. Και πραγματεύεται την περίφημη headline εμφάνιση της Beyoncé στο φεστιβάλ Coachella του 2018, με άφθονο υλικό τόσο από το ίδιο το live (που κράτησε 2 ώρες), όσο και με το τι γινόταν πίσω από τη σκηνή. Στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, μπορείτε να δείτε το επίσημο trailer. 

Πρόκειται για μια συναυλία που συζητήθηκε αρκετά (η Beyoncé είχε οριστεί headliner το 2017, αλλά ακύρωσε λόγω της εγκυμοσύνης της και έπαιξε τελικά το 2018) και ξέφυγε μάλιστα από το αμιγώς μουσικό της σημαινόμενο. Αρκετοί Αμερικανοί δημοσιογράφοι έγραψαν τότε για το πόσο πλούσια υπήρξε όχι μόνο σε «μαύρη» ιστορία, αλλά και σε έμμεσα πολιτικά μηνύματα προς τις επίσημες Η.Π.Α. των καιρών μας. Έχει μείνει άλλωστε περίφημη και η ρήση της ίδιας της Beyoncé προς το πλήθος: «σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που έπαιξα headliner στο Coachella».
Η παγκόσμια πρεμιέρα για το Homecoming ορίστηκε από το Netflix για την Τετάρτη 17 Απριλίου. 

NEW ALBUMS

- The Chemical Bothers – No Geography

Το ηλεκτρονικό ντουέτο σε μεγάλη φόρμα και με την ανερχόμενη Aurora να συμμετέχει!

-  Fontaines D.C. – Dogrel

Δυνατό ντεμπούτο για την punk μπάντα από το Δουβλίνο που θα δούμε και ζωντανά το καλοκαίρι ως support στους New Order.

-  The Flaming Lips – King’s mouth

Νέα δουλειάειδική κυκλοφορία για την Record Store Day!

-  Norah Jones – Begin again

Έκτος δίσκος νέο jazz για την κόρη του  Ravi Sankar.

- Melissa Etheridge – The medicine show

Η παλαίμαχη rocker σε κλασικές ροκ φόρμες!

-  The Leisure Society – Arrivals and departments

Πέμπτος indie rock δίσκος.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Dead Sea – Colorate

- Keoma – Lovers

- Missio – I miss you

- The Raconteurs -  Hey gyp

- Perry Farrell – Pirate punk politician

- Mark Ronson – Late night feelings

- Stacrawler  - Pet sematary

-  Aldous Harding – Fixture picture

- Aurora -The seed

- Morrissey feat. Billie Joel Armstrong – Wedding bell blues

- Courtney Barnett – Everybody here hates you

- Amyl and the Sniffers – Got you

- The Lumineers – Nightsade

- Ellie Goulding – Sixteen

- Tame Impala – Borderline

Single of the week
- Silversun Pickups – It  doesn’t matter why

Προπομπός του έκτου δίσκου της alt rock μπάντας αυτός ο ροκ δυναμίτης!

No comments: