Wednesday, August 31, 2016

29 – 8– 2016

-   Κάθε φορά που ακυρώνεται περιοδεία κάποιου μεγάλου ονόματος -κάτι το οποίο συνεπάγεται σημαντική χασούρα σε χρήματα- φουντώνει πάντα η φημολογία
 ανάμεσα στους fans και το ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τους LCD Soundystem, οι οποίοι ακύρωσαν όλο το σκέλος της τουρνέ που θα τους έφερνε σε Ασία και Αυστραλία.
Μια επίσημη ωστόσο ανακοίνωση εκ μέρους του Clockenflap Festival στο Χονγκ Κονγκ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους για όσους ανησυχούν για το αν ο James Murphy είναι καλά: η μπάντα κάπου χάθηκε στον στούντιο σχεδιασμό των ηχογραφήσεων του νέου άλμπουμ, στο οποίο και επί του παρόντος δίνει απόλυτη προτεραιότητα.
Το άλμπουμ έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Murphy και οι φήμες θέλουν το γκρουπ να έχει υπογράψει στην Columbia. Είναι βέβαια το πρώτο τους μετά τη διάλυση και την ανασύσταση, πράγμα που σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει την πρώτη τους νέα μουσική εδώ και 6 χρόνια.

-  Το απίστευτο νούμερο των 200 CD θα περιέχει το box set Mozart 225: The New Complete Edition που ανακοίνωσαν για τις 28 Οκτωβρίου η Decca και η Deutsche Grammophon. Αυτόματα, κάτι τέτοιο το καθιστά το μεγαλύτερο box set στην ιστορία της δισκογραφίας.

Η συλλογή έρχεται να τιμήσει τα 225 του Μότσαρτ και ενεργό ρόλο στη συγκρότησή της έχει έτσι παίξει και το Salzburg Mozarteum Foundation, κατά παραγγελία του οποίου ο ερευνητής Cliff Eisen έγραψε και μια νέα βιογραφία του σπουδαίου συνθέτη, που αποτελεί κι αυτή τμήμα του box set. Τα περιεχόμενά του μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ. Συνολικά, μιλάμε για 240 ώρες μουσικές, 5 από τις οποίες αφορούν νέες ηχογραφήσεις, ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.
Παράλληλα, πρόκειται να κυκλοφορήσει κι ένα DVD box set με 33 DVD -όπου θα φιλοξενούνται όλες οι όπερες του Μότσαρτ- ενώ για όσους θέλουν να έχουν απλά τα highlights θα διατεθεί κι ένα 3πλο CD με επιλογές από τα γνωστότερα έργα του.


-  Όσο κι αν εκτιμάμε τους καλλιτέχνες που ξέρουν πότε πρέπει να φύγουν
από το προσκήνιο, οι R.E.M. είναι μια μπάντα που σίγουρα μας λείπει.
5 χρόνια έχουν περάσει όμως πλέον από την ανακοίνωση της διάλυσής τους και ήταν λογικό ότι, κάποια στιγμή, θα μαθαίναμε για τις νέες τους μουσικές περιπέτειες.
Ο πρώην μπασίστας τους Mike Mills, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί σόλο δίσκο στις 14 Οκτωβρίου (τον βγάζει η Orange Mountain Music).
Πρόκειται βασικά για την ηχογράφηση ενός κονσέρτου που έγραψε ο Mills για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων, έχοντας κατά νου ως σολίστ τον Robert McDuffie. Ο τελικός τίτλος του δίσκου είναι Concerto For Violin, Rock Band And String Orchestra -η ροκ μπάντα δεν ξέρουμε ακόμα ποια είναι, πάντως η ορχήστρα αποτελείται από τους μαθητές του McDuffie Center for Strings. 

Ως υποστήριξη μάλιστα στον δίσκο, οι Mills & McDuffie θα κάνουν και περιοδεία μαζί, ξεκινώντας στις 20 Οκτωβρίου από το Knight Concert Hall του Μαϊάμι. 

-  Τον έχουμε για ιδιόρρυθμο και για ...φαρμακόγλωσσο (ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε αντιπάλους) τον Πορτογάλο, οπότε τείνουμε να τον φανταζόμαστε σαν σκληρό τύπο. Μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που έχει πει κάποτε δημόσια ότι οι νέοι παίκτες είναι σαν τα καρπούζια -μόνο αν ανοίξεις ένα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν σε γέλασε ο καρπουζάς. Οπότε δεν τον φανταζόμαστε να ακούει ποπ. Να όμως που αυτό το καλοκαίρι, μάθαμε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στις Bananarama, θρυλικό γυναικείο τρίο της δεκαετίας του 1980 που όμως ποτέ δεν συμπάθησε η ροκ κριτική: το νέο αφεντικό της Μά
ντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε μια μέρα για προπόνηση και από το αυτοκίνητό του ακούγονταν δυνατά τα πάλαι ποτέ χιτάκια τους. Κάποιος μάλιστα από όσους ήταν παρόντες στο συμβάν ανέφερε (ανώνυμα) στη βρετανική εφημερίδα Daily Star πως «η μουσική ακουγόταν πραγματικά δυνατά και ο Μουρίνιο είχε ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του».

-  Οι  10 δίσκοι του Αυγούστου 2016:

1.  Exploded View – Exploded View
2. Ed Harcourt – Furnaces
3. The Rifles – Big life
4. The Pineapple thief – Your wilderness
5. Haley Bonar – Impossible dream
6. Blossoms – Blossoms
7. Michele Stodart – Pieces
8. Bear’s Den – Red earth and pouring rain
9. Smith and Mudd – Gorthleck
10.  Lou Rhodes – Theyesandeve

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Cass McConbs – Mangy love

Ο όγδοος δίσκος για τον αινιγματικό τραγουδιστή – συνθέτη.

-  De la Soul – And the anonymous nobody

Μετά το 2004 επιστροφή και με David Βyrne , Damon Albarn κοντά τους.

-  Lewis & Leigh – Ghost

Pop Americana από το ντουέτο Ουαλίας – ΗΠΑ.

-  Banks & Steelz – Anything but words

H αλλιώς  Interpol και Wu-Tang Clan μαζί σε συνεργασία έκπληξη!

-  Crystal Castles – Amnesty I

Με την νέα τραγουδίστρια και τους ίδιους ποικιλόμορφους ξεχωριστούς ήχους!

-  Jamie T – trick

Δεύτερος δίσκος με pop – punk – rock  soul … δηλαδή λίγο από όλα!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Two door Cinema Club – Bad Decisions

-  Sleigh bells – Hyper dark

- Cashmere cat – Wild love

- Bon Iver – 33 god

- Empire of the sun – High and low

-  Crescendo – haunted

-  Warhaus – Memory


Single of the week

Florence & The machine – Wish that you were here

Από την ταινία Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

No comments: