Friday, August 5, 2016

1 – 8– 2016

-  Δεν έχει φερθεί καλά ο μουσικός τύπος φέτος στις δίδυμες Καναδέζες Tegan Rain Quin & Sara Keirsten Quin, οι οποίες έβγαλαν έναν από τους πιο δροσερούς δίσκους των τελευταίων χρόνων: το Love You To Death τα πήγε βέβαια καλά εμπορικά (#3 στον Καναδά, #16 στις Η.Π.Α., #30 στη Βρετανία), μάλλον όμως έπεσε πιο ποπ απ' ό,τι «έπρεπε» στους indie μουσικογραφιάδες κι έτσι δεν δούλεψε υπέρ του το hype. 
Οι Tegan And Sara συνεχίζουν ωστόσο την προώθηση λανσάροντας ένα νέο βιντεοκλίπ, αυτή τη φορά για το "Faint Of Heart" .
Το κλιπ σκηνοθέτησε ο Devon Kirkpatrick, έχει χιούμορ και είναι -με τον δικό του τρόπο- ένας μικρός φόρος τιμής στον David Bowie, τον 
Prince, τον Elvis Pr
esley, μα και ζώντες stars σαν τη Madonna και τη Grace Jones. 

-  Το φθινόπωρο του 2016 θα φέρει καθώς φαίνεται και το νέο, πολυαναμενόμενο άλμπουμ του Bruce Springsteen, «διάδοχο» του High Hopes του 2014, το οποίο είχε φέρει τον Boss στο #1 τόσο της Αμερικής, όσο και της Αγγλίας .
O Springsteen ανακοίνωσε τον καινούριο του δίσκο για τις 23 Σεπτεμβρίου. Θα λέγεται Chapter And Verse (και θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο -στα ελληνικά δισκοπωλεία θα το φέρει η Feelgood.
Το Chapter And Verse στοχεύει να είναι ένα συνοδευτικό άλμπουμ της επερχόμενης αυτοβιογραφίας του «Αφεντικού» Born To Run. 23 Σεπτέμβρη είναι άλλωστε η ημέρα των γενεθλίων του -το βιβλίο κυκλοφορεί 27/9 (από τη Simon & Schuster).
Ο δίσκος θα περιέχει συνολικά 18 κομμάτια, 5 από τα οποία ακυκλοφόρητα. Όπως μαθαίνουμε από το συνοδευτικό δελτίο τύπου, επέλεξε τα τραγούδια έτσι ώστε να συνδυάζονται με τα κεφάλαια του βιβλίου. Η συλλογή ξεκινάει με δύο κομμάτια των The Castiles, με τον έφηβο Springsteen στις κιθάρες και τα φωνητικά, και ολοκληρώνεται με το “Wrecking Ball” από το 2012.

-  Απ' όταν πέθανε ο Prince έτσι ξαφνικά, είδαμε πάρα πολλούς διάσημους συναδέλφους του να υποκλίνονται στην ιδιοφυία του διασκευάζοντας τραγούδια του στις δικές τους συναυλίες. Έφτασε λοιπόν καθώς φαίνεται η ώρα για το πρώτο επίσημο tribute στον εκλιπόντα, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού -ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες- παραμένει μεγάλο.
Το tribute concert ανακοίνωσε η ίδια η οικογένεια του Prince, μιλώντας στο Associated Press. Θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του «Πρίγκιπα», τη Μινεάπολη, στο U.S. Bank Stadium. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει μέσα στον Αύγουστο.
Παρ' όλα αυτά, δεν υπήρξε η παραμικρή ανακοίνωση για το ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν. Φαντάζεστε επομένως πόση σπέκουλα πέφτει αυτή τη στιγμή πέρα από τον Ατλαντικό στα fun clubs.
 
-  Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, ο Eddie Van Halen πήγαινε πριν λίγο καιρό σε ένα δοκιμαστικό test drive στο οποίο τον είχε καλέσει η Audi, παρέα με τη σύζυγό του Janie. Είχαν πάρει τη δική της Mercedes-Benz ML63 AMG μα οδηγουσε εκείνος. Και λίγο επειδή βαρέθηκαν την απόσταση, λίγο γιατί το ζήταγε ο οργανισμός του, πάτησε το γκάζι και δεν το άφησε. 
Όπως συχνά βλέπουμε στις αμερικάνικες ταινίες -και μάλλον συμβαίνει και στην πραγματικότητα- δεν άργησε να φανεί το γνωστό περιπολικό και να ακουστεί η γνωστή ντουντούκα, που καλούσε το όχημα να σταματήσει κτλ. Το ζεύγος Van Halen υπάκουσε και ο αστυνομικός τους έκοψε κλήση για υπερβολική ταχύτητα. 
Όταν όμως ο Eddie Van Halen γύρισε σπίτι του, βρήκε στην αλληλογραφία του την κλήση διαγραμμένη και ένα γράμμα να τη συνοδεύει, από τον προϊστάμενο αξιωματικό του αστυνόμου που τους είχε σταματήσει, ο οποίος ήταν προφανώς fan των Van Halen. Για να μην το κουράζουμε, το κλου ήταν ότι στον Eddie Van Halen, δεν κόβεις κλήσεις...Tην ιστορία διηγήθηκε ο ίδιος ο Van Halen στην πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικάνικο περιοδικό Car And Driver. Και δεν ορκίστηκε πως δεν θα ξαναπατήσει το γκάζι, τώρα που πήρε και μια ολοκαίνουργια Porsche 911 GT3.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Beaty heart -  Till the tomb

Από το Λονδίνο σε δεύτερο funk δίσκο.

-  Billy Talent – Afraid of heights

Καναδέζικο pop punk για τους πάνω από δεκαετία…

-  Blood Orange – Freetown sound

Ο καλύτερος ίσως δίσκος για τους hipsters.

-  MSTRKRFT – Operator

Τρίτος electro-punk δίσκος από το Toronto.

-  The Chris Robinson Brotherhood – Anyway you love , we know how you feel

Η μπάντα του τραγουδιστή των  Black Crowes , στον τέταρτο δίσκος της.

-  Michele Stodart – Pieces

Country folk δίσκος από το μέλος των Magic Numbers.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  BANKS – Gemini feed

-  D.A.R.K. – Gunfight

-  Goat – Try my robe

-  Mark Stroermer – Are your stars out

-  Warpaint – new song

- Tegan and sarah – Faint of heart

-  Beach House – Traveller


Single of the week
Massive Attack feat. Hope Sandoval – The Spoils

Το ομώνυμο track από το νέο E.P. , με την εντυπωσιακή αυτή συνεργασία!



No comments: