Thursday, August 18, 2016

15 – 8– 2016

-   Παρά τη φρίκη που προξενεί σε πολλούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κι αυτός τους διάσημους υποστηρικτές του στο εσωτερικό των Η.Π.Α.: εκτός από τον Κλιντ Ίστγουντ που δήλωσε πως θα τον ψηφίσει (ξεσηκώνοντας ένα λάθος σούσουρο στα καθ' ημάς, καθώς πολλές σχετικές δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν), με τον μεγιστάνα έχουν ήδη ταχθεί ο μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Γιόν Βόιτ και ο παλαίμαχος μποξέρ Μάικ Τάισον.Στον χώρο της μουσικής, ωστόσο, δεν δείχνει να τα πηγαίνει καλά: σωρεία γνωστών καλλιτεχνών του πενταγράμμου του απαγόρευσε τη χρήση τραγουδιών σε προεκλογικές συγκεντρώσεις (π.χ. Rolling Stones, Miley Cyrus, Steven Tyler) ή έχουν ήδη κάνει ηχηρές δηλώσεις υποστήριξης της Χίλαρυ Κλίντον (π.χ. Beyonce, Lady Gaga).  Ο Kid Rock, ωστόσο, και η Azealia Banks δεν δίστασαν να εκφράσουν την προτίμησή τους για τον Τραμπ. «Αφήστε τον τύπο να διοικήσει τη χώρα σαν μια επιχείρηση» ήταν η ...τεχνοκρατική πρόταση του πρώτου, όπως τη διατύπωσε μιλώντας στο Rolling Stone. Η Banks, από την άλλη, τα είπε μέσω Twitter: «Νομίζω ότι είναι ο μοναδικός που έχει τα κότσια να τα βάλει με τις μεγάλες επιχειρήσεις».Το γεγονός πάντως ότι ο καθένας έχει καταλάβει κάτι εκ διαμέτρου διαφορετικό για το τι θέλει να κάνει ο Τραμπ, θα έπρεπε να τους προβληματίσει...

-  «Ψήφισα υπέρ του Brexit», παραδέχτηκε ο Ringo Starr μιλώντας στο Bloomberg Businessweek, προξενώντας σοκ και απορία σε κάμποσους Βρετανούς. Πώς ένας κοσμοπολίτης Beatle διάλεξε κάτι τέτοιο, ερχόμενος μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τον Paul McCartney, ο οποίος έλειπε μεν σε τουρνέ κατά το δημοψήφισμα, μα είχε καταστήσει σαφές ότι υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θεωρούσα κάποτε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια σπουδαία ιδέα», εξηγεί ο Ringo, «μα εδώ και καιρό δεν την έχω δει να πηγαίνει κάπου». Και εξηγεί: «Είναι θρυμματισμένη και συνεχώς μπλέκουμε με ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν ειδικές συμφωνίες για τις δικές τους χώρες, χωρίς να νοιάζονται για τις υπόλοιπες. Η Βρετανία πρέπει λοιπόν να φύγει και να σταθεί στα δικά της πόδια».
Ερωτώμενος πάντως για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό εν τέλει για το Ηνωμένο Βασίλειο σχολίασε κάπως σκωπτικά το γεγονός ότι η Σκωτία ή ίσως η Ουαλία θελήσουν να αποχωρήσουν, λέγοντας «ναι, και μετά θα θέλει να φύγει και το Ντέβον. Ένας Θεός μόνο ξέρει πού θα τελειώσει αυτό».

-  Τεράστια επιτυχία γνωρίζει στη Γερμανία η αυτοβιογραφία του ράπερ Shindy (γραμμένη από τον Josip Radovic), η οποία πριν λίγο καιρό κατέκτησε μάλιστα και την κορυφή των best-seller, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο μετά τον πρόσφατο θρίαμβο της νέας έκδοσης του διαβόητου Mein Kampf, του Αδόλφου Χίτλερ.
Ο 28χρονος Michael Schindler (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, στην Αυστρία και στο γερμανόφωνο κομμάτι της Ελβετίας, έχοντας 3 συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ. Το μεγάλο του άνοιγμα προς το ευρύ κοινό σημειώθηκε το 2012, όταν τραγούδησε το "Finale Wir Kommen", επίσημο τραγούδι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας για το τότε Euro.
Ο πατέρας του Schindler είναι Γερμανός, εργάτης σε εργοστάσια αυτοκινήτων, ενώ η μητέρα του είναι Ελληνίδα μετανάστρια, η οποία δούλευε σε μπυραρία στο Bietigheim-Bissingen, στα προάστια της Στουτγκάρδης.
Στη Γερμανία είναι αρκετοί όσοι σχολιάζουν θετικά την επιτυχία του βιβλίου, λέγοντας πως δείχνει μια πλευρά της γερμανικής κοινωνίας που πρέπει να αναδειχθεί δυναμικότερα στους καιρούς όπου ανεβαίνει η άκρα Δεξιά και ο ρατσισμός.
Ο εκδοτικός οίκος βέβαια που έβγαλε το βιβλίο, πήγε να κάνει λογοπαίγνιο με το αγγλοσαξονικό Beauty & The Beast και κατέληξε με τον εντελώς άκυρο και μάλλον γελοίο τίτλο «Ο Ωραίος και τα Beats» (Der Schöne und die Beats)...

-  Όταν πριν περίπου 4 χρόνια ο Peter Hook έγραψε το Unknown Pleasures: Inside Joy Division, αποτιμώντας την ιστορία της φοβερής αυτής μπάντας «από τα μέσα», όλοι δέχτηκαν το βιβλίο με χαρά -ασχέτως αν έπειτα ορισμένες κριτικές δεν ήταν και τόσο θετικές. Ο πολύ αγαπητός στην Ελλάδα Hook επιστρέφει λοιπόν τώρα με μια νέα κατάθεση, γράφοντας την «από τα μέσα» ιστορία των New Order. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, το βιβλίο τιτλοφορείται Inside New Order, θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου και θα είναι μεγέθους 768 σελίδων. Το θέμα βέβαια είναι ότι ο σπουδαίος μπασίστας βρίσκεται εδώ και χρόνια στα μαχαίρια με τους υπόλοιπους New Order, από την πλευρά των οποίων σίγουρα και αναμένονται αντιδράσεις το φθινόπωρο, ειδικά για όσα θα γράψει ο Hook γύρω από τα πιο πρόσφατα χρόνια. Για το κομμάτι αυτό του βιβλίου, πάντως, βρισκόμαστε όλοι στο σκοτάδι για την ώρα. Για το ξεκίνημα όμως των New Order και τον θάνατο του Ian Curtis, έχουμε ήδη στα χέρια μας ένα μικρό απόσπασμα:
«Δεν το πολυσκεφτήκαμε έπειτα. Απλά συνέβη. Τη μια μέρα ήμασταν οι Joy Division, την άλλη ο βασικός μας τραγουδιστής αυτοκτόνησε και την επόμενη φορά που μαζευτήκαμε ήμασταν μια καινούρια μπάντα».


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  A Grave with no name – Wooden mask

Ατμοσφαιρικός δίσκος από τον τραγουδιστή Alexander Shields.

-  Cool Ghouls – Animal races

Τρίτος retro δίσκος από το San Francisco με ματιές προς Allah – las και Templew.

-  The Pineapple thief – Your wilderness

Στον ενδέκατο progressive δίσκο παρακαλώ , κοντά σε πρώιμους Radiohead και Porcupine tree.

-  Thee Oh Sees – A weird exits

 To garage συνδυάζεται περίτεχνα με synths!

-  Giggs – Landlord

Τρίτος δίσκος για τον 33χρονο βρετανό ράπερ.

-  Of Montreal – Innocence  reaches

Βετεράνοι του indie οι Καναδοί πια , σε έναν πιο ποπ δίσκο.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Grimes – Medieval warfare

-  Belle and Sebastian – Olympic village 6AM

-  Blossoms – Getaway

-  Courteeners – the 17th

-  Green day – bang bang

-  Happyness – Anna Lisa calls

-  Jamie T – Power over men

-  Kate nash – Good summer

-  Regina Spektor – Small bills

- Slaves – Spit it out

-  The Verve – Shoeshine girl

-  Tegan and Sarah – Hang on to the night


Single of the week
-  Florence and the machine – Too much is never enough


Η αγαπημένη στο ένα από τα τρία τραγούδια του νέου EP όπου υπάρχει και η διασκευή της στο Stand by me.

No comments: