Thursday, September 8, 2016

5 - 9 - 2016

-  Αν ο Freddie Mercury δεν είχε πεθάνει εκείνον τον Νοέμβρη του 1991, θα γινόταν 70 χρονών χθες. Για να τιμήσει λοιπόν τα «γενέθλιά» του, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση αποφάσισε να δώσει το όνομά του σε έναν αστεροειδή.
Την ανακοίνωση έκανε ο Brian May, θρυλικός κιθαρίστας των Queen, ο οποίος προσδιόρισε ότι πρόκειται για έναν αστεροειδή στην άλλη πλευρά του Άρη, που ως τώρα ήταν γνωστός ως 17473.
«Μισό δισεκατομμύριο χιλιόμετρα μακριά από τη Γη» είναι ο αστεροειδής Freddie Mercury, όπως εξήγησε στη Guardian ο Βρετανός αστρονόμος Joel Parker, από τους εισηγητές της ιδέας να ονομαστεί εκ νέου, ως φόρος τιμής σε έναν από τους συναρπαστικότερους ερμηνευτές που γνώρισε το rock 'n' roll, μα και σε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της μουσικής ιστορίας γενικότερα.

-  Μια σειρά από ηχογραφήσεις του Tim Buckley σε αναλογικές κασέτες και acetate δίσκους ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από το επιτελείο της Light in the Attic, όλες από το 1967 και τα sessions που έδωσαν τότε το θρυλικό άλμπουμ Goodbye And Hello.
Ανάμεσά τους, βρίσκονται demos των ήδη γνωστών τραγουδιών σε διαφορετικές εκδοχές και μίξεις, αλλά και 7 άγνωστα μέχρι σήμερα κομμάτια.
Όλο το υλικό πέρασε από νέα mastering επεξεργασία, ένα δε από εκείνα τα άγνωστα τραγούδια, το "Lady, Give Me Your Key" δίνεται τώρα στη δημοσιότητα , καθώς η Light in the Attic ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει όλα της τα ευρήματα σε έναν δίσκο με τον τίτλοLady, Give Me Your Key: The Unissued 1967 Solo Acoustic Sessions.
Ως ημερομηνία κυκλοφορίας δόθηκε η 21η του Οκτώβρη, ανακοινώθηκε δε ότι θα υπάρχουν liner notes από τον επιστήθιο φίλο και στιχουργό του Buckley, Larry Beckett, αλλά και μια αδημοσίευτη συνέντευξη που είχε κάνει ο τελευταίος με τον παραγωγό του σπουδαίου τραγουδοποιού, Jerry Yester.

-  Η διεθνής Ψηφιακή Έκθεση της Björk άνοιξε το λονδρέζικο παράρτημά της με τον πιο θεαματικό τρόπο: με την ίδια τη Björk να συνδέεται με αυτήν από την Ισλανδία και να κάνει εμφάνιση-έκπληξη ως avatar στη συνέντευξη Τύπου, καταπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους.
Το avatar της χρησιμοποιούσε μάλιστα τεχνολογία η οποία αναπαριστούσε με μεγάλη ακρίβεια τις φυσικές της κινήσεις, με αποτέλεσμα να αποκτήσει «ιδιαίτερη ζωντάνια», όπως δήλωσαν αργότερα αρκετοί, μιλώντας σε βρετανικές εφημερίδες.
«Η τεχνολογία επιτρέπει στις γυναίκες να δουλεύουν έξω από τις ήδη σχηματοποιημένες ιεραρχίες», ήταν το μήνυμα της Ισλανδής σταρ, με το οποίο και κήρυξε την έναρξη της έκθεσης.

-  4.500.000 κόπιες πούλησε μόνο στις Η.Π.Α. πίσω στο 1991 το Out Of Time και 18.000.000 αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταμορφώνοντας τους R.E.M. από την Αθήνα (της Τζώρτζια) από alternative darlings σε πλανητικούς σούπερ αστέρες.
Το Out Of Time κατέκτησε με άνεση το νούμερο 1 Αμερικής και Βρετανίας, κι έβγαλε 4 singles, με το "Losing My Religion" να χαρίζει στη μπάντα μια τεράστια παγκόσμια επιτυχία, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, όπου ακόμα λιβανίζεται σε πολλά ραδιόφωνα.Τώρα λοιπόν, οι R.E.M. ξανακυκλοφορούν το άλμπουμ με νέο mastering σε μια νέα, εορταστική έκδοση για τα 25 του χρόνια. Θα βγει στις 25 Νοέμβρη από την Concord Bicycle σε 3πλο βινύλιο, 2πλο CD και deluxe edition 4 CD.Οι fans βέβαια ήδη αδημονούν για την τελευταία, όπου θα περιέχονται κάμποσα b-sides, ανέκδοτα demos και ακυκλοφόρητα τραγούδια από εκείνη την περίοδο. 


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Tim Burgess & Peter Gordon – Same language , different worlds

Ο τραγουδιστής των Charlatans με τον experimental από την Νέα Υόρκη…

-  Angel Olsen – My woman

Δεύτερος και καλύτερος εμπνευσμένος από Americana δίσκος.

-  The Divine Comedy – Foreverland

Ο Neil Ηannon αρκετά χρόνια μετά, σε ορχηστρικλες ποπ αναζητήσεις…

-  Sophie Ellis – Bextor – Familia

Προς την folk pop το πάει σιγά σιγά ξεφεύγοντας από τα χορευτικά.

-  Britney Spears – Glory

Το πακλεύει να ανακτήσει την δόξα του παρελθόντος!

- Frank Ocean – Blonde

Το δεύτερο album σε σύντομο διάστημα πειραματικής και ψαγμένης soul.

-  The Veils – Total depravity

Πέμπτος δίσκος σε νεορομαντικές ποπ ροκ καταστάσεις.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Aluna George – Mediator

 - Blue Fountation – river

-  Group Love – Enlighten me

-  Imany – Silver lining

-  Nick Cave & The Bad Seeds – Jesus alone

-  Pixies – Tenement song

-  Sia – the greatest

-  Sleigh Bells – It’s just us now

-  The Raveonettes – A good fight

-  Tegan & Sarah – Fade out

-  Vagina Lips – New wave girl

- The Warlocks – Only you

Single of the week

- The Chromarics – Dear Tommy

 Το πρώτο δείγμα από το κανονικό νέο studio album!




No comments: