Wednesday, August 10, 2016

8 – 8– 2016

-  Πάντα πολυπράγμων και απρόβλεπτος ο Jack White, μπορεί τα τελευταία χρόνια να μη μας συγκινεί πολύ με τους δίσκους που βγάζει, μα βρίσκει διαρκώς τους πιο ευφάνταστους τρόπους να βρίσκεται στη μουσική επικαιρότητα. Βάλθηκε λοιπόν να στείλει το πρώτο βινύλιο στο Διάστημα. Και παραλίγο να τα καταφέρει, ο άτιμος!
Φτιάχτηκε έτσι ένα ειδικό μπαλόνι με ενσωματωμένες κάμερες για να μπορεί να υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση, στο οποίο δέθηκε ένα σπέσιαλ πικάπ ονόματι Icarus Craft. Το μπαλόνι αφέθηκε κατόπιν ελεύθερο στο Marsing του Άινταχο και, καθώς έπαιρνε ύψος, άρχισε να παίζει και το Icarus Craft -έπαιζε συμβολικά το "A Glorious Dawn", το single που έκοψε ο Jack White στη Third Man Records για να γιορτάσει τα 75 χρόνια του σπουδαίου αστρονόμου Carl Sagan. 
Το όλο κόλπο μπόρεσε και λειτούργησε για σχεδόν 80 λεπτά, ξεπερνώντας τα 28.000 μέτρα ύψος και φτάνοντας στη στρατόσφαιρα -όπου και έσκασε πια το μπαλόνι.
Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ο Jack White εντέλει δεν τα κατάφερε, αφού -σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε σε διάφορα sites- η στρατόσφαιρα δεν ανήκει στο Διάστημα: η Μετεωρολογία σαφώς ορίζει ότι το σύνορο μεταξύ της ατμόσφαιρας της Γης και του κοσμικού διαστήματος είναι η εξώσφαιρα, τρία ολόκληρα δηλαδή επίπεδα από εκεί όπου κατάφερε να φτάσει το μπαλόνι του Τζακ.

-  Η ιστορία των Viola Beach από το Warrington της Αγγλίας θα ήταν μάλλον πανομοιότυπη με αυτήν πολλών ακόμα συγκροτημάτων του Νησιού τα τελευταία χρόνια, όσων φιλοδόξησαν να γευτούν την επιτυχία καβαλώντας στην απήχηση που έχει ο indie ήχος σε σημαντική μερίδα των σημερινών νέων. Με τη διαφορά ότι ο Kris Leonard (φωνητικά/κιθάρα), ο River Reeves (κιθάρα), ο Thomas Lowe (μπάσο) και ο Jack Dakin (τύμπανα) σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο σε τροχαίο στη Σουηδία, μαζί με τον μάνατζέρ τους Craig Tarry.
Κι ενώ όσο ζούσαν σχεδίαζαν να βγάλουν ένα ΕΡ, η Fuller Beans Records (ιδιοκτησία πλέον των οικογενειών τους) το τράβηξε από 'δω, το τράβηξε από 'κει και πριν λίγες μέρες το έβγαλε ως πλήρες άλμπουμ, με τον τίτλο -φυσικά- Viola Beach.
Και παρότι οι μήνες είχαν περάσει, η συγκίνηση στο κοινό για τον θάνατό τους, αποδείχθηκε «λίρα εκατό», όπως έλεγαν οι παλιότεροι στα μέρη μας: το άλμπουμ κατέκτησε με άνεση το βρετανικό νούμερο 1, αφήνοντας το #2 περίπου 6.000 αντίτυπα πίσω. 
Τους είχαν βέβαια προμοτάρει και οι Coldplay, οι οποίοι διασκεύασαν το "Boys That Sing" κατά το set που έπαιξαν στο φετινό Glastonbury.
Η οικογένεια των Viola Beach προέβη μάλιστα και σε ανακοίνωση για το #1, λέγοντας ότι το βρετανικό κοινό έστειλε ένα «σημαντικό μήνυμα στον κόσμο» και μιλώντας για ένα «glorious» άλμπουμ και για μια αγορά-επένδυση στη «lasting musical legacy» των Viola Beach.


-  Επιστρέφουν στη δισκογραφία σε λίγες μέρες οι Atmosphere, καθώς το νέο τους άλμπουμ Fishing Blues αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Αυγούστου (από τη Rhymesayers Entertainment). Το κάνουν δε με τον πλέον επίκαιρο τρόπο.
Με τα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι νωπά στη μνήμη της κοινής γνώμης, πόσο μάλλον στη χιπ χοπ κοινότητα, οι Atmosphere «προλογίζουν» τη νέα τους δουλειά με ένα single που θίγει άμεσα το θέμα, για τις ανάγκες του οποίου συνεργάστηκαν με τον I.B.E.

- Στο βιντεοκλίπ που γύρισε ο Andrew Melby για το "Pure Evil" «πρωταγωνιστεί» ένας ένστολος εκπρόσωπος του νόμου, ο οποίος βγάζει τη στολή του και την καίει, ύστερα από ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών. 

Με ένα νέο single ονόματι "Dave's War" επέστρεψε στην επικαιρότητα ο Brant Bjork (το ακούτε στον σύνδεσμο παρακάτω), είδηση που χαροποίησε ιδιαίτερα τους φίλους των Kyuss, οι οποίοι δεν έχουν πάψει να τον παρακολουθούν από το τέλος της επιδραστικότατης αυτής μπάντας και ύστερα.
To "Dave's War" είναι προπομπός ενός ολοκαίνουριου δίσκου με τίτλο Tao Of The Devil, ο οποίος κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε για κάτι πιο χαλαρό σε σύγκριση με το Black Flower Power που έβγαλε πριν 2 χρόνια με τους Low Desert Punk Band. Στα πλαίσια της τότε περιοδείας είχαν επισκεφθεί και τη χώρα μας (Οκτώβριος 2014, στο An Club) 


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Wild Beasts – Boy king

Πέμπτος ποιοτικός δίσκος για τους μουσικούς από το Kendal της Βρετανίας.

-  Haley Bonar – Impossible dream

Από τους καλύτερους indie δίσκους που άκουσα φέτος αυτός της κοπέλας από την Νότια Ντακόντα.

-  Blossoms – Blossoms

Νέοι στη δουλειά με indie pop καταβολές…

-  Dinosaur Jr – Give a glimpse of what yer not

Ο John Mascis με τον Lou Barlow μετά από πολλά χρόνια ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους.

-  Boys forever – Boys forever

Indie rock με ποπ αποχρώσεις…

-  NAO - For all we know

Αυτοπαρουσιάζεται σαν την νέα Adele , απλά καμία σχέση ούτε από φωνή , ούτε από συνθέσεις…

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Hamilton Leithauser and Rostam – A 1000 times

-  Harriet – Broken for you

- The Wedding Present – Rachel

-  Martin Garrix – In the name of love

-  Charles Bradley – Good to be back home

-  Massive Attack – Come near me (feat. Ghostpoet)

Single of the week
Sin Fang & Jonsi – Candyland


Η νέα συνεργασία του τραγουδιστή των Sigur Ross.

No comments: