Wednesday, May 2, 2012

30 – 4 – 2012


-  Τα γραφεία της εταιρείας Roadrunner  στο Ηνωμένο Βασίλειο, το αντίστοιχο γενικότερης ευρωπαϊκής εποπτείας αλλά και του Καναδά έκλεισαν ενώ απολύθηκαν συνολικά 36 άτομα. Αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα της πώλησης προ 17 μηνών της Roadrunner στον κολοσσό Warner Music Group.Ο ιδρυτής της εταιρείας Cees Wessels παραιτήθηκε. Η Warner δεν έχει κάνει ακόμα καμία σχετική δήλωση. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία έχει στις τάξεις της ονόματα όπως οι Lynyrd Skynyrd, οι Rush, ο Slash, οι Cult, οι Dream Theater, οι Airbourne, οιQueensryche και οι Trivium.

-  Όπως εξήγησε ο μπασίστας των Vampire Weekend  στο Rolling Stone «Έχουμε ξεκινήσει παράλληλα ηχογραφήσεις σε πολλά τραγούδια. Επειδή ακριβώς έχουμε πάρει πολύ στα σοβαρά το δίσκο δε βιαζόμαστε καθόλου. Υπάρχει πολύ υλικό. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε και να εκδώσουμε το δίσκο μέσα στο 2012 αλλά δεν τα καταφέρουμε δεν πρόκειται να αγχωθούμε μήπως ο κόσμος ξεχάσει τους Vampire Weekend. Είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει το καινούργιο υλικό μας». ΟιVampire Weekend κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο το 2012 με τίτλοContra.
Παράλληλα όμως ο Baio θα εκδώσει στις 21 Μαΐου και ένα προσωπικό solo EP. Τα πράγματα θα είναι εκεί διαφορετικά από ότι στον ηχητικό κόσμο των Vampire Weekend μιας και θα πρωταγωνιστεί απλά με το όνομα Baio που είναι το alter ego του για τις DJ αναζητήσεις του. Όπως εξήγησε και ο ίδιος θα περιέχονται 3 συνθέσεις σε καθαρόαιμα dance groove τοπία.

-  Μπορεί οι παλαιότερες καλλιτεχνικές κορυφές να μην είναι δυνατόν να επαναληφθούν αλλά σημασία έχει ότι το νέο τραγούδι της μπάντας είναι το πρώτο μετά από 20 χρόνια και το κυριότερο με τον Brain Wilson στη σύνθεση. Μετά από δεκάδες αγωγές, δηλώσεις και αντεγκλήσεις οι Beach Boys ξεκίνησαν εχθές μια περιοδεία ανά την επικράτεια των Η.Π.Α. και μόνο τυχαίος δεν είναι ο τίτλος του That's Why God Made the Radio. Νοσταλγία, παραδοσιακές αρχές και μια μικρή υποψία του Pet Sounds στον τίτλο…Αυτό βέβαια δεν κράτησε σε καμία περίπτωση τον γνωστό κυνικό της μπάνταςMike Love από το να δηλώσει «Ο δίσκος θα απηχεί τους Beach Boys της περιόδου 1965. Δεν θα έχει στίχους λες και ξεφύγαμε μόλις από το άσυλο και δεν θα ακούγεται ως εξωγήινη κατασκευή και παραξενιές όπως το Smiley Smile».


-  Ο Ringo Starr και ο κιθαρίστας των Eurythmics, Dave Stewart θα είναι οι δημιουργοί ενός κινηματογραφικού μιούζικαλ που θα ονομάζεται Hole in the Fence. Η ταινία θα περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός παιδιού που σχηματίζει ένα συγκρότημα για να ξεφύγει από τη μιζέρια μιας πόλης που είναι χτισμένη και ζει γύρω από ορυχεία.Να διευκρινίσουμε ότι οι δύο μουσικοί δεν θα είναι πίσω από την κάμερα αλλά είναι οι σεναριογράφοι (και φυσικά μουσικοί επιμελητές) της ταινίας.

-  Οι  10  δίσκοι του Απρίλη που ακούσαμε πιο πολύ:

1.  Jack White – Blunderbuss

2.  Polica – Give you the ghost

3.  Spiritualized – Sweet heart, sweet light

4 . Breton – Other people’s problems

5. Alabama Shakes – Boys and girls

6.  M Ward – A wasteland companion

7.  Crybaby – Crybaby

8.  Ren Harvieu – Through the night

9.  Graham Coxon – A+E

10. Orbital – Wonky


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Cate Le Bon – Cyrk
Κολλητή  με  τους Super Furry Animals η  κοπέλα  από  την  Ουαλία , συνεχίζει τις ψυχεδελικές αναζητήσεις.

-  Marina and the Diamonds – Electra heart
Δεύτερος δίσκος για την δική μας Μαρίνα που πήγε να μας το παίξει Lady Gaga με ένα single που προηγήθηκε του δίσκου, αλλά εδώ ευτυχώς επαναλαμβάνει με επιτυχία τις καλές ποπ συνθέσεις του ντεμπούτου της.

Norah JonesLittle broken hearts
Νέος δίσκος που μάλλον πάει προς την pop και διατηρεί και στοιχεία που την έκαναν γνωστή.

Marilyn MansonBorn villain
Και το τέρας ξανά στο προσκήνιο διψασμένο για…  δημοσιότητα!

Mystery jetsRadlands
Ίσως ο πιο  ώριμος δίσκος  για το  group  στο τέταρτο διακογραφικό ραντεβού με περίτεχνες ποπ – ροκ συνθέσεις.

-  Rufus Waiwright – Out of the game
Ο πιο εμπορικός ίσως δίσκος για τον γόνο της super μουσικής οικογένειας.

Playlist top – 20
1(2) Still Corners – Endless summer
2(3) Graham Coxon – What’ll it take
3(1) The Maccabees – Feel to follow
4(6) Dry the River – New Ceremony
5(7) Orbital with Zola Jesus – New France
6(8) The Gossip – Perfect world
7(9) Florence and the machine- Never let me go
8(4) The Twilight Sad – Sick
9(10) Μ. Ward – Primitive girl
10(11) Fun – We were young ft. Janelle Monae
11(12) Regina Spektor – All the rowboats
12(15) Temper Trap – Need your love
13(14) Keane – Silenced by the night
14(5) A Place to Bury Strangers – Onwards to the wall
15(16) Mystery jets – Someone purer
16(18) Toy – Motoring
17(20) Miles Kane – First on my kind
18(-)Florence and the machine – Breath of life
19(-)Metric – Youth without youth

20(-)Beach House – Myth

Single of the week

Florence and the machine – Breath of life

Ποια  καταλληλότερη για το θέμα της νέας ταινίας ‘Snow White and the Huntsman’ παρά η τραγουδίστρια – ξωτικό; Πολυγραφότατη. Μιας  και  το τραγούδι δεν περιέχεται στους 2 δίσκους της.




No comments: