Wednesday, April 25, 2012

23 – 4 – 2012


- O Iggy Pop επιστρέφει με το Apres που κυκλοφορεί στις 9 Μαΐου και θα εμπεριέχει διασκευές του Αμερικανού σε τραγούδια του Serge Gainsbourg, της Edith Piaf και του Joe Dassin.Ανάμεσα στα άλλα βέβαια υπάρχουν και οι δικές του εκδοχές σε τραγούδια και συνθέσεις των Beatles,  του Frank Sinatra και της Yoko Ono.«Πάντα ήθελα να ηχογραφήσω μερικά από αυτά τα τραγούδια και να μεταφέρω στους ακροατές αυτό που έχω νιώσει και εγώ στη θέση τους όταν τα άκουσα και εγώ για πρώτη φορά. Πολλά από αυτά είναι γαλλικές συνθέσεις και αυτό έγινε γιατί μου προξενεί τρομακτικό ενδιαφέρον μια κουλτούρα η οποία ανέπτυξε τη δική της αυτόβουλη πορεία στο τραγούδι απέναντι στο θηρίο του αγγλο-σαξωνικού τραγουδιού που έχει κατακτήσει επί δεκαετίες την υφήλιο» είπε σχετικά σε συνέντευξη του ο Iggy.

-  Στις 5 Ιουνίου και μέσω της αμερικάνικης Fat Possum θα κυκλοφορήσει τοHeaven,  ο 7ος δίσκος των Walkmen μετά το Lisbon του 2010. Παραγωγός του δίσκου ο βετεράνος Phil Ek, γνωστός από τη δουλειά του στη κονσόλα σε μπάντες όπως οι Built to Spill, οι  Modest Mouse, οι Band of Horses και οι Fleet Foxes. Ουδόλως τυχαίως λοιπόν τα φωνητικά του Robin Pecknold από τους τελευταίους προαναφερθέντες θα είναι guest σε μία από τις συνθέσεις τουHeaven.

-  Να λοιπόν που οι Blur έρχονται να κατακτήσουν επάξια τον τίτλο της πιο επικής και φιλόδοξης κυκλοφορίας όλων των εποχών στη μουσική βιομηχανία. Στις 30 Ιουλίου το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει ένα κουτί (σε τι άλλο θα χωρούσαν τα παρακάτω περιεχόμενα;) με 21 cds όπου θα εμπεριέχονται όπ-ως είναι φυσικό τα πάντα από την καριέρα τους. Ο τίτλος του δισκογραφικού αυτού εγχειρήματος είναι πολύ απλά Blur 21  και θα έχει 65 ανέκδοτες συνθέσεις, 130 σπάνιες ηχογραφήσεις, 3 DVD, ένα συλλεκτικό 7ιντσο και θα συνοδεύεται από δερματόδετο βιβλίο. Επίσης κάθε ένας από τους 7 studio δίσκους τους θα είναι σε διπλή cd deluxe έκδοση. Η τιμή του μεγαθήριου αυτού ανέρχεται στα 253 δολάρια.

-  Για όλους τους φανατικούς οπαδούς των Pixies σε όλο τον κόσμο αυτό είναι ένα μικρό διαμαντάκι/δώρο. Η αρχετυπική indie μπάντα των 90s δίνει δωρεάν και μέσω free download ένα EP που ονομάζεται Coachella 04 και όπως είναι φανερό από τον τίτλο του πρόκειται για συνθέσεις τους που παρουσιάστηκαν και ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους στο Coachella Festival το 2004.Τα τραγούδια που εμπεριέχονται στο EP είναι τα U-Mass, Monkey Gone To Heaven, Hey και Caribou.Εσείς μπορείτε να κάνετε free download πηγαίνοντας εδώ.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Jack White Blunderbuss
Και να επιτέλους στην πρώτη καθαρή προσωπική του δουλειά ο ηγέτης των White Stripes  με  όλες τις στιγμές που τον ανέδειξαν να φαίνονται στο σύνολο του δίσκου.

-  Brendan Benson – What kind of world
Την ίδια εβδομάδα βγάζει τον πέμπτο δίσκο του και ο συνεργάτης του White στους Raconteurs με άλλον ένα φιλικό στο ράδιο ήχο όπως και στα πρώτα τέσσερα albums.

-  Death Grips – The money store
Rap trio από το Sacramento με πρωτοποριακές ιδέες και ανήσυχα lives!

-  The Chieftains – Voice of ages
Ιρλανδοί της folk που υπάρχουν παρακαλώ από το 1962 και επιβιώνουν!

-  Hannah Cohen – Child bride
17 χρόνων παρακαλώ από τη Νέα Υόρκη με ένα μίγμα pop hipster και jazz. Μπορεί να πάει και για μοντέλο πάντως άνετα!

Feeder Generation freakshow
Μάλλον στους παλαίμαχους συγκαταλέγονται πια. Τους κατηγόρησαν σαν αντίγραφο των Oasis και εδώ μάλλον επαναλαμβάνονται…

- Polica – Give you the ghost
Υπέροχα γυναικεία φωνητικά σε ατμοσφαιρικές συνθέσεις!

Playlist top – 20
1(2)The Maccabees – Feel to follow
2(4) Still Corners – Endless summer
3(6) Graham Coxon – What’ll it take
4(1) The Twilight Sad – Sick
5(3) A Place to Bury Strangers – Onwards to the wall
6(7) Dry the River – New Ceremony
7(8) Orbital with Zola Jesus – New France
8(10) The Gossip – Perfect world
9(11) Florence and the machine- Never let me go
10(12) Μ. Ward – Primitive girl
11(14) Fun – We were young ft. Janelle Monae
12(16) Regina Spektor – All the rowboats
13(5) Exlovers – Starlight starlight
14(17) Keane – Silenced by the night
15(19 Temper Trap – Need your love
16(20)Mystery jets – Someone purer
17(13) Kasabian – Neon noon
18(-)Toy – Motoring
19(9) Django Django – Default
20(-)Miles Kane – First on my kind

Single of the week
Toy – Motoring
Μπάσο που ξεχωρίζει , καθαρά ροκ φωνητικά και ένα δυνατό single που είχαμε καιρό να ακούσουμε!



No comments: