Wednesday, May 16, 2012

14 – 5 – 2012


-  Για τη συνεργασία τους με τον Damon Albarn των Blur και των Gorillaz μίλησαν οι Flea και Josh Klinghoffer των Red Hot Chili Peppers, που αναμένεται να περάσουν και από τα μέρη μας το Σεπτέμβριο. Οι δυο τους ταξίδεψαν ως την Αιθιοπία με τον Albarn και γύρισαν ενθουσιασμένοι...
Ο Flea δήλωσε σχετικά: "Ο Josh (σσ. ο κιθαρίστας Klinghoffer) κι εγώ πήγαμε στην Αιθιοπία για λογαριασμό του project Africa Express, με το Damon που είχε την καλοσύνη να μας προσκαλέσει. Τί απίθανο μέρος που είναι... Γνωρίσαμε όλα τα είδη των ανθρώπων, καλλιτέχνες, ποιητές, διανοούμενους. Είναι σαν να ζεις σε άλλο κόσμο".Και συνέχισε: "Περάσαμε πάρα πολύ καλά. Κάποια στιγμή, εγώ και ο Josh πήγαμε σε αυτό το ορφανοτροφείο και πήραμε αυτούς τους δύο μικρούς ενισχυτές και ξεκινήσαμε να ροκάρουμε. Ήταν μια πολύ βαθιά εμπειρία".

-  'Centipede Hz' είναι ο τίτλος του νέου στούντιο άλμπουμ των αγαπημένων των indie περιοδικών και sites, Animal Collective.Πρόκειται για το δέκατο άλμπουμ της μπάντας (έγιναν κι αυτοί βετεράνοι!), το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο από τη Domino Records. Οι A.C. έκαναν γνωστά τα προαναφερθέντα μέσω video από το επίσημο site τους, φανερώνοντας και μερικούς τίτλους: 'Moonjock', 'Today’s Supernatural', 'Rosie Oh', 'Applesauce', 'Wide Eyed', 'Father Time', 'New Town Burnout', 'Monkey Riches', 'Mercury Man', 'Pulleys' and 'Amanita'.Το πρώτο δείγμα θα το πάρουμε τον επόμενο μήνα με ένα διπλό single, με τα κομμάτια 'Gotham' και 'Honeycomb'. Θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουνίου σε digital download και επτάιντσο βινύλιο.

-  Στο δικό τους recycle bin πέταξαν τα περισσότερα από τα κομμάτια που είχαν γράψει και είχαν παίξει πέρσι ζωντανά οι Suede.Απ' ό,τι φαίνεται δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το υλικό ή την αποδοχή του, κι έτσι γυρνάνε στο στούντιο έχοντας μόνο ένα από τα κομμάτια που είχαν γράψει. Μην ξεχνάμε άλλωστε και το (πολύ σωστό) κόλλημα του Anderson, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μόνο αν το νέο άλμπουμ των Suede είναι "φανταστικό" θα βρει το δρόμο για τα δισκοπωλεία.Να σημειώσουμε ότι το τιμόνι της παραγωγής είναι ένας παλιός γνώριμος, ο Ed Buller, ο οποίος δεν έχει δουλέψει μόνο μ' αυτούς στα πρώτα τους άλμπουμ, αλλά και με τους Pulp.Μερικοί από τους τίτλους των κομματιών που οι Suede θεωρούν ότι θα περιέχονται είναι οι 'Sometimes I Feel I'll Float Away', 'For The Strangers', 'It Starts and Ends With You'.

-  Μια συλλογή υπό τον τίτλο 'Early Birds' θα κυκλοφορήσει για λογαριασμό των ισλανδών Múm, με σπάνια κομμάτια.Το άλμπουμ θα περιέχει 15 σπάνια tracks μεταξύ 1998 και 2000, λίγο πριν βγαλουν το πρώτο άλμπουμ τους. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου από τη Morr Music και περιέχει demo tracks, bonus τραγούδια από βινυλιακές κυκλοφορίες και "ξεχασμένα κομμάτια".

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Beach House – Bloom
Σίγουρα πλησιάζουν πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στον ήχο των Mazzy Star και το δείχνουν και σε αυτόν τον υπέροχο dream pop δίσκο!

-  Brian Jonestown Massacre – Aufheben
13ος δίσκος 10 χρόνια μετά σχεδόν, για τους rockers από το San Francisco.

-  Dead Mellotron – Glitter
Dream pop ξανά από την Βαλτιμόρη αυτή τη φορά με ήχο κοντά σε My Bloody Valentine, Deerhunter, Slowdive.

-  Fixers – We’ll be the moon
Από την Οξφόρδη οι κύριο στην πρώτη δουλειά τους με  όπλο την ψιχεδέλεια.

Gossip A joyful noise
Την κατηγορούν την ευτραφή κυρία Ditto για mainstream ήχο που θυμίζει και radio 80s σε μια κατά τα άλλα disco rock δουλειά.

-  Zulu Winter – Language
Νέο group της art rock με χιλιοακουσμένες συνθέσεις!

-  Garbage – Not your kind of people
Εμας μας αρέσουν εδώ, δείχνουν ξανά την ζωντάνια των πρώτων δίσκων με πολλές διαφορετικές συνθέσεις.

-  Simian Mobile Disco – Unpatterns
Από την γενιά του new rave με πολλές συμμετοχές στην δεύτερη αυτή χορευτική τους κατάθεση.

Playlist top – 20
1(1) Graham Coxon – What’ll it take
2(4) The Gossip – Perfect world
3(7) Μ. Ward – Primitive girl
4(9) Fun – We were young ft. Janelle Monae
5(3) Dry the River – New Ceremony
6(2) Still Corners – Endless summer
7(10) Regina Spektor – All the rowboats
8(11) Temper Trap – Need your love
9(12) Mystery jets – Someone purer
10(13) Toy – Motoring
11(15) Miles Kane – First on my kind
12(6) Florence and the machine- Never let me go
13(16) Florence and the machine – Breath of life
14(5) Orbital with Zola Jesus – New France
15(17)Metric – Youth without youth
16(18)Beach House – Myth
17(8) The Maccabees – Feel to follow
18(19) Alanis Morissette – Magical child
19(-)Maximo Park – Hips and lips
20(-)Amy McDonald – Slow it down

Single of the week

Maximo Park – Hips and lips
Το δεύτερο τραγούδι που προηγείται του δίσκου τους, και θυμίζει έντονα ένδοξες brit pop Pulp εποχές!








No comments: