Wednesday, May 9, 2012

7 – 5 – 2012


Ηθοποιοί να τραγουδάνε κλασικά κομμάτια των 80s; Εφιαλτικό ακούγεται, αλλά όχι στα πλαίσια του soundtrack της ταινίας "The Rock Of Ages: Original Motion Picture Soundtrack" που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου.Ηθοποιοί από το cast της (όπως ο Tom Cruise, ο Paul Giamatti και η Catherine Zeta-Jones), "μεταχειρίζονται" κομμάτια από ονόματα όπως οι Def Leppard, οι Journey, οι Guns N' Roses, οι Bon Jovi, οι Poison και οι Scorpions.

-  Έπαιρναν τους πιο ισχυρούς όρκους (στο Θεό τέλος πάντων που πιστεύουν) οι Stone Roses τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα επανασχηματιστούν.Κι όμως, τα 10 εκατομμύρια λίρες για τις πρώτες τρεις εμφανίσεις τους το 2012 και τα εχέγγυα ενός θριαμβευτικού εμπορικού come back, τους έκαναν να ξανασκεφτούν αυτό το «ποτέ» και να ενδώσουν σε ένα reunion που θα σταθεί δίπλα στα δεκάδες που έχουν λάβει χώρα τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Τελικά, και τον τάφο της μπάντας ξεσκάλισε ο John Squire (παρά τις αντίθετες δηλώσεις του 2009) και την προσωπική του πικρία παραμέρισε ο Ian Brown, που το 2009 είχε δηλώσει στο περιοδικό Word για το συνεργάτη του: «Μου έστειλε ένα κομμάτι εδώ και 18 μήνες –πολύ καλό, ακουγόταν όμορφο, μου άρεσε– αλλά οι γιοι μου μου είπαν: “Μπαμπά, δεν μπορείς να δουλέψεις μ’ αυτό. Ο άνθρωπος σε πούλησε έτσι δεν είναι;”».

-  Επιστρέφουν με νέο άλμπουμ οι Depeche Mode. Δεν θα το ακούσουμε, όμως, μέσα στο 2012, αλλά την επόμενη χρονιά. Ο Dave Gahan δηλώνει ότι τόσο αυτός, όσο και ο Martin Gore έχουν τελειώσει με τα side projects και έχουν προσηλωθεί στη δημιουργία και ηχογράφηση του νέου τους υλικού."Έχουμε πιθανότατα 20 κομμάτια σε demo μορφή. Κάποια από τα κομμάτια είναι σε καλή μορφή, κάποια θέλουν δουλειά, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο", είπε ο Gahan σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: "Έχουμε βάλει ένα deadline για το τέλος του Νοεμβρίου και δεν υπάρχει λόγος να μην το πιάσουμε με αυτό το ρυθμό που πηγαίνουμε".
Στο νέο υλικό, που ακολουθεί το Sounds of the Universe του 2009, τη συμπαραγωγή κάνουν οι Ben Hillier and Christoffer Berg.

-  Επιτέλους είναι έτοιμη η επιστροφή των My Bloody Valentine - ένα γεφύρι της Άρτας που θα βρει όπως φαίνεται το δρόμο του για τα δισκοπωλεία φέτος. Σύμφωνα με τον Shields, μετά το νέο album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, θα υπάρξει και EP με νέο υλικό, το οποίο επίσης θα ηχογραφηθεί φέτος.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Best Coast – The only place
Ποπ – ροκ  μελωδίες όπως και στο προ διετίας ντεμπούτο  του  ντουέτου με την χαρισματική τραγουδίστρια.

-  Gravenhurst – The ghost in daylight
Από το Bristol ο τύπος πίσω από το group , ανακατεύει την  μελαγχολία του Nick Drake με την ατμόσφαιρα των δίσκων του Eno στο τέλος των 70ς.

-  The Cribs – In the belly of the brazen bull
Μπορεί να έφυγε από το συγκρότημα ο Johnny Marr, αλλά  τα  αδελφάκια μια χαρά τα καταφέρνουν μιας και υπέροχους μουσικούς έχουν και συνθέσεις με έμπνευση.

-  Here we go magic – A different ship
Τρίτο καλό album για τους hipsters από το Brooklyn σε παραγωγή Nigel Godrich

Keane Strangeland
Χωρίς να είναι βαρετός ο νέος δίσκος δεν έχει κάτι νέο να πει , μιας και όλα τα έχουμε ξανακούσει!

-  Damon Albarn – Dr Dee
Αυτή η εμμονή του κυρίου ‘Blur’ με ethnic αναζητήσεις εμένα προσωπικά με έχει κουράσει. Το ίδιο και το άκουσμα της πρώτης καθαρής προσωπικής δουλειάς του εδώ!

-  Santigold – Master of my make-believe
Δεύτερος δίσκος με περίτεχνο ξανά συνδυασμό : pop dub , με rock και electronica. Με πολλές βοήθειες σε επίπεδο παραγωγής και συνθέσεων.

Playlist top – 20
1(2) Graham Coxon – What’ll it take
2(1) Still Corners – Endless summer
3(4) Dry the River – New Ceremony
4(6) The Gossip – Perfect world
5(5) Orbital with Zola Jesus – New France
6(7) Florence and the machine- Never let me go
7(9) Μ. Ward – Primitive girl
8(3) The Maccabees – Feel to follow
9(10) Fun – We were young ft. Janelle Monae
10(11) Regina Spektor – All the rowboats
11(12) Temper Trap – Need your love
12(15) Mystery jets – Someone purer
13(16) Toy – Motoring
14(8) The Twilight Sad – Sick
15(17) Miles Kane – First on my kind
16(18)Florence and the machine – Breath of life
17(19)Metric – Youth without youth
18(20)Beach House – Myth
19(-)Alanis Morissette – Magical child
20(13) Keane – Silenced by the night

Single of the week

Alanis Morissette – Magical child
Πολλά υποσχόμενη επιστροφή που προηγείταιου επερχόμενου καλοκαιρινού δίσκου της και περιέχεται στην συλλογή Every mother counts.




No comments: