Wednesday, May 23, 2012

21 – 5 – 2012


Το μουσικό blog MUSIC ON LINE σας προσκαλεί κλείνοντας 

την χειμερινή περίοδο με μια 

μουσική βραδιά στο SOUL BAR στον Πύργο.

 Ο Παναγιώτης Ρουσόπουλος θα σας 

παρουσιάσει τις καλύτερες μουσικές του 2012 ,πολλές από 

τις οποίες ακούσατε και 

διαδικτυακά. Όλα αυτά την τελευταία μέρα του Μάη στις 

31!

-  Απανωτά χτυπήματα για τον χώρο της disco τις τελευταίες μέρες. Έτσι μετά τον χαμό της Donna Summer την περασμένη εβδομάδα η επάρατη νόσος λύγισε τελικά και τον τραγουδιστή των θρυλικών Bee Gees , Robin Gibb! Εμας βέβαια μας μένει τεράστια παρακαταθήκη το μουσικό τους έργο που σίγουρα θα χορεύουν για χρόνια και οι επόμενες γενεές…

-   Απονεμήθηκαν στο Λονδίνο τα βραβεία Ivor Novello και οι Lana Del Rey, Adele και PJ Harvey ήταν ανάμεσα στις καλλιτέχνιδες που πήγαν σπίτι τους αγκαλιά με ένα βραβείο.Η PJ Harvey, που δεν παρευβρέθηκε στην τελετή, κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς για το εξαιρετικό 'Let England Shake', ενώ το καλύτερο κομμάτι μουσικά και στιχουργικά πήγε στον Ed Sheeran που με το 'The A Team' βγήκε πρώτος στη μάχη, μπροστά από τους Florence And The Machine και Adele.Η Lana Del Rey ήταν η νικήτρια στην κατηγορία Best Contemporary Song για το 'Video Games', ενώ το PRS For Music Most Performed Work award, καθώς και αυτό του συνθέτη της χρονιάς πήγε στην Adele, χάρη στο 'Rolling In The Deep'.

-  Ένα νέο mix album πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι Foals τον Ιούλιο. Οι ίδιοι μπορεί να δουλεύουν αυτό τον καιρό την τρίτη τους στούντιο δουλειά, αλλά αυτή εδώ η κυκλοφορία, υπό τον τίτλο 'Foals Tapes' είναι μια συλλογή μιξαρισμένων κομματιών από Caribou, Nicolas Jaar, Tony Allen, Art Department, Blood Orange κ.α.

-  Ο παραγωγός της μακαρίτισας Amy Winehouse , Mark Rohnson,  μίλησε στο The Village Voice, όχι μόνο για τη συνεισφορά του στο άλμπουμ του Rufus Wainwright (που σήμερα μάθαμε ότι θα μας επισκεφθεί τον Ιούλιο και πάλι), αλλά και για την πρώτη.Αποκάλυψε ότι είχαν μιλήσει για την επικείμενη συνεργασία τους στο τρίτο άλμπουμ της λέγοντας ότι το λίγο χρόνο που είχαν μαζί, εκείνη ήταν σε υπέρνταση. "Ήταν σε κακή κατάσταση. Ο Θεός ξέρει γιατί", είπε χαρακτηριστικά". Και συμπλήρωσε: "Νομίζω ότι η επιτυχία της Adele φρίκαρε την Amy. Της άρεσε, αλλά η επιτυχία της Adele την έκανε να είναι ανήσυχη και ανταγωνιστική. Όπως και να 'χει, χάσαμε επαφή. Και λίγο πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία ενός νέου άλμπουμ, ήταν πολύ αργά".

-  Ένα νέο κομμάτι έκαναν διαθέσιμο οι Yeasayer, υπό τον τίτλο 'Henrietta'. Το κομμάτι εστάλη στα μέλη της mailing list τους, ενώ θα αποσταλεί και ένα cd με το ίδιο κομμάτι στα μέλη που θέλουν να παίρνουν updates για τη μπάντα. Πρόκειται για το πρώτο νέο υλικό από τη μπάντα, μετά το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο 'Odd Blood'.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Gaz Coombes – Here come the bombs
Ο τραγουδιστής των Supergrass σε solo δίσκο με electropop στοιχεία.

-  The Cult – Choise of weapon
Και η επανασύνδεσή τους μετά από χρόνια είναι εντυπωσιακή και ας αντιγράφουν σε πολλά σημεία την indie πλευρά τους του 1985.

-  The Latebirds – Last of the good ol’ days
Συνόδευσαν κατά καιρούς σε περιοδείες τους Wilco και τους Jayhawks. Φυσικά ο ήχος τους δεν διαφέρει από τα προηγούμενα συγκροτήματα.

-  Smoke Fairies – Blood speaks
Δεύτερος δίσκος για το προστατευόμενο ντουέτο από τον Jack White.

-  Soulsavers – The light the dead see
Συνεχίζουν στους δίσκους τους να συνεργάζονται με σπουδαίους ερμηνευτές( έχουν προηγηθεί και οι Mark Lanegan , Richard Hawley μεταξύ άλλων) με τον Dave Gahan των Depeche Mode εδώ να δίνει ένα διαφορετικό στίγμα από το group του.

-  The Temper Trap – The Temper Trap
Μετά από το καλό ντεμπούτο τους, περιμέναμε κάτι πιο ξεχωριστό, χωρίς να σημαίνει ότι ο δίσκος δεν ακούγεται σαν ευχάριστη ποπ – ροκ στιγμή.

Playlist top – 20
1(2) The Gossip – Perfect world
2(3) Μ. Ward – Primitive girl
3(4) Fun – We were young ft. Janelle Monae
4(1) Graham Coxon – What’ll it take
5(7) Regina Spektor – All the rowboats
6(8) Temper Trap – Need your love
7(10) Toy – Motoring
8(9) Mystery jets – Someone purer
9(11) Miles Kane – First on my kind
10(13) Florence and the machine – Breath of life
11(15) Metric – Youth without youth
12(16)Beach House – Myth
13(5) Dry the River – New Ceremony
14(18) Alanis Morissette – Magical child
15(6) Still Corners – Endless summer
16(19) Maximo Park – Hips and lips
17(20)Amy McDonald – Slow it down
18(-)Sharon Van Etten – Leonard
19(-)Best Coast – The only place

20(-)Ren Harvieu – Open up your arms

Single of the week
Sharon Van Etten – Leonard

Άλλη μια ξεχωριστή ερμηνεία από τον υπέροχο φετινό δίσκο της συνεργάτιδας των National.





No comments: