Thursday, February 3, 2011

31-1-2011

- Επέδειξε πρωτόφαντη ψυχραιμία και γαλαντομία ο Noel Gallagher για την επίλυση ενός προβλήματος που κανονικά σε άλλη περίπτωση θα έβαζε στρατιές από δικηγόρους να ασχοληθούν. Με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε να κερδίσει και τα εύσημα του Τύπου για την απλότητα του και να λύσει το εξής απλό αλλά κρίσιμο για την περαιτέρω πορεία του πρόβλημα.Με την solo πορεία του να αναδύεται σιγά σιγά και να προετοιμάζεται ο Noel Gallagher θεώρησε πολύ σωστά ότι πια ότι οι κινήσεις του πρέπει να δημοσιοποιούνται μέσω του προσωπικού του site. Το οποίο όχι μόνο δεν είχε ποτέ φτιαχτεί αλλά για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα ένας φανατικός οπαδός του από την Ισπανία είχε αγοράσει πριν από χρόνια το domain name www. noelgallagher.com. Άρα ο ex-Oasis θα έπρεπε να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να έρθουν στα χέρια του τα δικαιώματα χρήσης του domain. Αντί λοιπόν να ασχοληθεί νομικώς με το ζήτημα έκανε το εξής. Ήρθε σε επαφή με τον οπαδό/κάτοχο και τον προσκάλεσε με δικά του έξοδα στο Λονδίνο πόπ9υ και είχε κρατήσει γι αυτόν δωμάτιο (για μια νύχτα) σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Εκεί και τον επισκέφθηκε και οι απαιτήσεις του οπαδού (από την Βαρκελώνη, αγνώστων λοιπών στοιχείων) από χιλιάδες λίρες και μέσω κατανάλωσης αλκοόλ μεταμορφώθηκαν σε υπογεγραμμένο merchandise υλικό και μεγάλο αριθμό προσκλήσεων σε VIP θέσεις σε διάφορες συναυλίες ανά την Ευρώπη (όταν ξεκινήσει κάποια τουρνέ ο Noel)…

- H περσινή επανένωση και τουρνέ των Pavement πήγε τόσο καλά σε επίπεδο ανταπόκρισης από μεριάς των οπαδών αλλά και κεφιών της μπάντας που οι Καλιφορνέζοι αποφάσισαν να το ξανακάνουν αλλά…Ο πολυοργανίστας της μπάντας, Bob Nastanovich έκανε σαφές το εξής « Το ότι περάσαμε καλά εμείς και οι οπαδοί δε σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουν ότι θα ακούσουν καινούργια τραγούδια σε αυτή την τουρνέ φέτος. Ο Stephen (σ.σ. Malkmus) δεν γράφει αυτή τη στιγμή τραγούδια για τους Pavement, δε γράφει καν στο στυλ που ταιριάζει στους Pavement. Φαντάζομαι ότι θεωρεί τις συνθέσεις των Pavement κομμάτι της νεανικής συνθετικής γραφής του, και αυτό αναντίρρητα είναι δικαίωμα του».Αν και θεωρεί την ύπαρξη ενός δίσκου στο μέλλον μάλλον απίθανο γεγονός εντούτοις ο Nastanovich δήλωσε σίγουρος για τις μελλοντικές συναυλίες των Pavement.

- Οι Wilco έκανα πραγματικότητα ένα όραμα που είχαν για 15 χρόνια όπως λέει χαρακτηριστικά ο ηγήτωρ της μπάντας Jeff Tweedy. Η δισκογραφική εταιρεία που σύστησαν οι Wilco ονομάζεται dBpm Records και θα διανέμεται από τη (γνωστή για τη συλλογή από σημαντικούς αμερικανούς καλλιτέχνες και ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια) ANTI- Records.
Ο Tony Margherita, manager της μπάντας συμπλήρωσε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Tweedy έκανε παραγωγή στο δίσκο της (υπέροχης) rhythm n blues τραγουδίστριας Mavis Staples, You Are Not Alone που κυκλοφόρησε το 2010 από την ANTI- Records.

- To ποσό των 480.000 δολαρίων κλήθηκε να πληρώσει ο drummer των U2 για συκοφαντική δυσφήμηση του Βραζιλιάνου promoter Franco Bruni. Η δίκη αφορούσε δηλώσεις του Mullen που έγιναν το 2000 σε μία συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με τον Bono στο περιοδικό O Globo, μια βραζιλιάνικη έκδοση που αφορά τα media. Εκεί ο drummer είχε υποστηρίξει ότι ο προαναφερθείς promoter δεν είχε καταβάλει στη μπάντα τα λεφτά του συμβολαίου για τρεις (3) εμφανίσεις της μπάντας τον Ιανουάριο του 1998 στο Rio De Janeiro και Sao Paulo, στα πλαίσια της PopMart World Tour. Μετά την έκδοση όμως του άρθρου απεκαλύφθη ότι ο κατά τα άλλα συμπαθής drummer είχε κάνει λάθος και αυτό επέσυρε μήνυση από λευράς του promoter για ζημιά που προεκλίθη στο επαγγελματικό του προφίλ μέσω των δηλώσεων του Mullen. H μήνυση εμπεριείχε και το όνομα του Bono αλλά τελικά ο τελευταίος μάλλον τη βγάζει καθαρή μιας και όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο «ήταν λάθος του που δεν διόρθωσε τον συνεργάτη του αλλά παράλληλα δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με την υπόθεση». Η δίκη είχε πάρει διάφορες αναβολές μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια αλλά τελικά η καμπάνα για τον έναν από τους 2 Ιρλανδούς χτύπησε και μάλιστα ηχηρότατα…

- Οι 10 δίσκοι του Γενάρη του 2011 κατά τη γνώμη μας:
1. Adele – 21
2. Joan As Police Woman – The deep field
3. Iron and Wine – Kiss each other clean

4. The Decemberists – The king is dead
5. Anna Calvi – Anna Calvi
6. Fujiya and Miyagi – Ventriloquizzing
7. Emma’s Imagination – Stand still
8. British Sea Power – Valhalla dancehall
9. Wire – Red barked tree
10. Funeral party – Golden age of knowhere


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- The Go! Team – Rolling blackouts
Τρίτος δίσκος από το πολυσυλλεκτικό συγκρότημα που παίζει τα πάντα!

- Hercules & Love Affair – Blue songs
Δεύτερος δίσκος στο ίδιο ύφος, με τον Kele των Bloc Party να βοηθά στα φωνητικά.

- Jonny – Jonny
Συνεργασία – έκπληξη τραγουδιστών από τους Teenage Fanclub και Gorky’s Zygotic Mynci

- Men – Talk about body
Ο πρώτος τους δίσκος κοντά στον ήχο της DFA.

- Hannah Peel – The broken wave
Βρετανική φολκ από το Λίβερπουλ με πολλά οργανικά κομμάτια.

- Chase and Status – No more idols
Η συνέχεια του drum’n;bass στον breakbeat δίσκο του ντουέτου.

Playlist top – 20
1(2) White Lies – Bigger than us
2(3) Broken Records - A Darkness Rises Up
3(4) Interpol – Summer well
4(1) Pains of Being Pure At Heart – Heart in your heartbreak

5(7) The Naked and famous – Punching in a dream
6(8) Hercules and Love affair – My house
7(9)The Courteeners – Scratch your name upon my lips
8(10) The Decemberists – Down by the water
9(13) Tapes n’ Tapes – Outside
10(14) British Sea Power – Living is so easy
11(16) Emma’s Imagination – This day
12(17)Wolf gang – Lions in cages
13(5) Warpaint – Undertow
14(18) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
15(20) The Dears – Omega dog
16(6) Florence and the machine – Heavy in your arms
17(-)The Vaccines – Post break-up sex
18(-)Chapel Club - Surfacing

19(-)Beady Eye – The roller

20(-)Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.


Single of the week

The Vaccines – Post break-up sex
Από αυτό το single, ότι θα είναι από τα δυνατά χαρτιά της χρονιάς. Σε αναμονή του πρώτου δίσκου λοιπόν…

No comments: