Wednesday, February 16, 2011

14-2-2011

- Πραγματικά μοναδική η εβδομάδα αυτή για τους Καναδούς Arcade Fire. Την Κυριακή το βράδυ κέρδισαν το Grammy για το δίσκο της χρονιάς ενώ εχθές (15/2) στα αντίστοιχα Brit Awards κέρδισαν τους τίτλους International Album και International Group ανταγωνιζόμενοι ονόματα όπως ο Eminem και οι Kings of Leon।Η μπάντα παρέλαβε σύσσωμη από σκηνής τα βραβεία ενώ η ηγετική τους μορφή, ο Win Butler ανέφερε ανάμεσα στις ευχαριστίες του και επιρροές καθοριστικές για τη μ μπάντα όπως ο David Bowie, οι Depeche Mode και οι Clash.

- Ο Chris Martin κάλεσε τον χαρισματικό κιθαρίστα και τραγουδιστή των Ash, Tim Wheeler (φωτο) στο studio για να συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις του καινούργιου δίσκου των Coldplay। O Martin σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα είπε ότι ήταν πάντα οπαδός των φωνητικών μελωδιών του Ιρλανδού alternative rocker.
O Chris Martin συμπλήρωσε ότι η μπάντα έχει κατασταλάξει σε 15 συνθέσεις εκ των οποίων θα διαλέξει άμεσα για να αποτελέσουν τον κορμό την νέας δισκογραφικής παρουσίας των Coldplay। Σε ‘ένα από αυτά θα κάνει λοιπόν ντουέτο με τον Wheeler. Η ημερομηνία έκδοσης του δίσκου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

- Στις 14/2 έγινε ανακοίνωση από το επίσημο website της μπάντας, η οποία και δίνει κάποιες λεπτομέρειες για το επερχόμενο album των Radiohead, που όμως δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ότι θα κυκλοφορήσει αυτή την περίοδο.
Ο δίσκος μπορεί ήδη να προ παραγγελθεί από ένα site που έχει το όνομα του δίσκου, το οποίο και είναι King Of Limbs. Αντίθετα με την προηγούμενη λογική τους (στο In Rainbows) αυτή τη φορά οι οπαδοί θα πρέπει να –πληρώσουν για το downloading. To downloading θα ξεκινήσει το επερχόμενο Σάββατο (19/2) ενώ η κλασσική έκδοση του δίσκου θα γίνει το Μάιο…
Οι τιμές είναι:£6 για την MP3 έκδοση, £9 για την WAV έκδοση, και οι 2 special εκδόσεις (που η μπάντα τις ονομάζει «newspaper») £30 για την έκδοση που έχει 2 βινύλια και την MP3 έκδοση του δίσκου και £33 για την αντίστοιχη με WAV αρχεία του δίσκου। Τα βινύλια θα είναι υπογεγραμμένα ενώ η όλη έκδοση κατά τα λεγόμενα των Radiohead είναι μοναδική στον κόσμο.

- Ο Matt Bellamy δήλωσε ενθουσιασμένος από τη βράβευση των Muse στα Grammy λέγοντας σε δηλώσεις του μετά την τελετή, ότι δεν περίμενε ποτέ να βραβευτεί η μπάντα στην Αμερική. Από σκηνής ο Bellamy ευχαρίστημε μεταξύ άλλων τη φίλη του Kate Hudson για την υποστήριξη της.
Ο Bellamy περιμένει από τη φίλη του παιδί, ενώ η Katye Hudson να θυμίσουμε ότι έχει ήδη ένα 7χρονο αγόρι από το γάμο της με τον τραγουδιστή των Black Crowes, Chris Robinson ενώ όπως η ίδια δηλώνει δεν αισθάνεται ανάγκη και πίεση να παντρευτεί τον Bellamy. O οποίος όμως παράλληλα δήλωσε ότι ελπίζει τα καινούργια τραγούδια που γράφει να μπορούν να ακουστούν ως νανουρίσματα από το διάδοχο του.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- PJ Harvey – Let England shake
Και εκεί που νομίζεις πως η έμπνευσή της έχει στερέψει , το χρυσό κορίτσι σε εκπλήσσει ξανά κυκλοφορώντας έναν από τους σημαντικότερους δίσκους της μεγάλης της πορείας!

- Mogwai – Hardcore will never die, but you will
Νέα δουλειά για τους instrumental Σκωτσέζους, με ενσωματωμένο και το ηλεκτρονικό στοιχείο.

- Drive – By Truckers – Go-go Boots
Americana και εδώ , με την εμπορική τους διάθεση να συνεχίζεται και σε αυτόν τον δίσκο।

- Gruff Rhys – Hotel Shampoo
Μετά τα διαδοχικά σχήματα και συνεργασίες , ο τραγουδιστής των Super Furry Animals , σε solo δουλειά.

- Bright Eyes – The people’s key
Ίσως ο πιο εμπορικός δίσκος του Connor। Θα σας θυμίσει πολλά από τα 80ς.

- Twilight Singers – Dynamite steps
Και ο Greg Dulli επιστρέφει δυναμικά μετά από αρκετά χρόνια απραξίας…

Playlist top – 20
1(1) White Lies – Bigger than us
2(6) The Decemberists – Down by the water
3(3) The Naked and famous – Punching in a dream
4(7) Tapes n’ Tapes – Outside
5(8) British Sea Power – Living is so easy
6(2) Broken Records - A Darkness Rises Up
7(10) Emma’s Imagination – This day
8(4) Hercules and Love affair – My house
9(13) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
10(14) The Dears – Omega dog
11(15) The Vaccines – Post break-up sex
12(16) Chapel Club - Surfacing
13(17)Beady Eye – The roller
14(5) Interpol – Summer well
15(18) Ladytron - -Ace Of Hz
16(11) Wolf gang – Lions in cages
17(19) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
18(20)R.E.M. – Oh my heart
19(-)Bright Eyes – Shell games
20(-)The Strokes – Under cover of darkness


Single of the week

Bright Eyes – Shell games
Ένα δείγμα από τον νέο δίσκο στον οποίο αναφερόμαστε πιο πάνω!

No comments: