Wednesday, February 9, 2011

07-2-2011

- Όταν φεύγει ένας πραγματικά καλό κιθαρίστας όπως ήταν ο Gary Moore η έστω και στιγμιαία στενάχωρη σκέψη είναι δεδομένη. Πάντως για τους χιλιάδες ανά την υφήλιο οπαδούς του Ιρλανδού κιθαρίστα θα ήταν κάτι παραπάνω από μικρό το σοκ της απώλειας του λαοφιλούς axeman με τη μεγάλη καριέρα. Είτε solo είτε στις τάξεις συγκροτημάτων (Thin Lizzy, Bruce/Baker/Moore)ο είχε πολλές φορές αποδείξει το γιατί έγινε γνωστός. Κινούμενος ανάμεσα σε hard rock και bluesy (και όχι blues όπως μερικοί λαθεμένα θεωρούν) κατάφερε όχι μόνο να πουλήσει πολλές χιλιάδες δίσκους και να εξασφαλίσει sold out σε πόλεις όλης της υφηλίου αλλά και να επιστρώσει μια ολόκληρη γενιά κιθαριστών που επηρεάστηκαν ειδικότερα από το χαρακτηριστικό του σήκωμα της χορδής στο αριστερό χέρι.
Στις 4 Απριλίου θα έκλεινε τα 59 χρόνια αν δεν τον προλάβαινε μια καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του ύπνου του στις 6/2 στην Ισπανία κατά τη διάρκεια διακοπών του στην Ιβηρική χερσόνησο…
- Αρχικώς φαντάζει ως απόλυτα λογική η απογοήτευση του μπασίστα των Manics, Nicky Wire για την μη κατάκτηση της όποιας σεβαστής θέσης στα charts από το νέο singe της μπάντας. Το Some Kind of Nothingness (το 2ο single από το δίσκο Postcards From a Young Man) δεν κατάφερε να μπει στο top 40 των βρετανικών charts και αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στους Preachers από το 1991 και το συμβόλαιο τους με τη Sony.
Βέβαια η αλήθεια επίσης είναι ότι ο Wire απεκάλυψε ότι η στεναχώρια του έχει να κάνει με την εμμονή που ο ίδιος διατηρεί, όπως ομολόγησε, με τα charts, το airplay και άλλα ανάλογα και συναφή. Όπως είπε χαρακτηριστικά «…μεγάλωσα με το Guinness Book of Hit Singles και μάλλον παραμένει στο κεφάλι μου η συνεχής μέτρηση της επιτυχίας»…

- Οι φήμες πυκνώνουν για πιθανή επανένωση και ηχογράφηση ενός νέου δίσκου από μεριάς των Blur. Αυτό ξεκίνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Graham Coxon μέσω του Twitter του ανέφερε ότι θα συναντούσε τους υπόλοιπους της μπάντας και ίσως εκτός από καφέ «...ίσως κάποια κιθάρα να εμφανιστεί».
Ο Damon Alban έχει ήδη αναφέρει από τον περασμένο Νοέμβρη ότι υπάρχουν σχέδια για κάποια συνέχεια στην επανένωση που ξεκίνησε το 2009 (…) αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα είναι κάτι επιπέδου παγκόσμιας τουρνέ, αλλά πιθανόν θα υπάρχουν καινούργιες ηχογραφήσεις.

- Με μια έξυπνη δήλωση στο website της μπάντας οι Meg και Jack δηλώνουν ότι εδώ ακριβώς τερματίζεται η πορεία της μάλλον πιο επιτυχημένης αμερικάνικης rock n roll μπάντας της τελευταίας δεκαετίας.
Προλαβαίνοντας ερωτήσεις και επερωτήσεις οι Stripes δηλώνουν ότι «O λόγος δεν έχει να κάνει με μουσικές διαφορές ή απουσία ενδιαφέροντος στο να συνεχίσουν τα μέλη ή ακόμα και ζητήματα υγείας μιας ο Jack και η Meg αισθάνονται θαυμάσια στην υγεία τους. Είναι μυριάδες οι λόγοι αλλά ο κύριος είναι το να προστατευθεί και να παραμείνει ως έχει η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα της μπάντας»…

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- James Blake – James Blake
Χαλαρή διάθεση με μπαλάντες και ambient ρυθμούς , από τον πολυδιαφημισμένο νέο καλλιτέχνη.

- Τhe Streets – Computers and blues
Κόλπο ή πραγματικότητα η δήλωση του Mike Skinner για αποχώρησή του από τα μουσικά δρώμενα; Άρα ο τελευταίος του δίσκος;

- Cut Copy – Zonoscope
Νέα δουλειά από τους χορευτικούς Αυστραλούς, που μας αρέσουν και εδώ!

- The Boxer Rebellion – The cold still
Ανεξάρτητο ροκ με mainstream όμως αποχρώσεις.

- Little Comets – In search of elusive Little Comets
Aμερικάνικη ποπ – ροκ με πολλές επιρροές από 70s.

- O.S.T. - Blue Valentine – Grizzly Bear
Άρεσε στον σκηνοθέτη η μουσική τους, και τους ανάθεσε την μουσική επένδυση.

Playlist top – 20
1(1) White Lies – Bigger than us

2(2) Broken Records - A Darkness Rises Up
3(5) The Naked and famous – Punching in a dream
4(6) Hercules and Love affair – My house
5(3) Interpol – Summer well
6(8) The Decemberists – Down by the water
7(9) Tapes n’ Tapes – Outside
8(10) British Sea Power – Living is so easy
9(7) The Courteeners – Scratch your name upon my lips
10(11) Emma’s Imagination – This day
11(12)Wolf gang – Lions in cages
12(4) Pains of Being Pure At Heart – Heart in your heartbreak
13(14) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
14(15) The Dears – Omega dog
15(17) The Vaccines – Post break-up sex
16(18) Chapel Club - Surfacing
17(19)Beady Eye – The roller
18(-)Ladytron - -Ace Of Hz
19(20) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
20(-)R.E.M. – Oh my heart


Single of the week

Ladytron - Ace Of Hz
Άλλη μια ηλεκτρονική δουλειά τους που ίσως τους κάνει και πιο γνωστούς στα mainstream clubs.
Aπό το soundtrack του FIFA 2011!

No comments: