Thursday, January 27, 2011

24-1-2011

- Μια ιστορική συναυλία για τους οπαδούς της σκηνής του Μάντσεστερ το 1990 που έλαβε χώρο σε ένα πάρκο στο Cheshire και που την παρακολούθησαν 30.000 εκστασιασμένοι (μεταφορικά και κυριολεκτικά κατά πάσα πιθανότητα…) οπαδοί της ανερχόμενης τότε σκηνής, απετέλεσε την έμπνευση για δυο ανθρώπους ώστε να στήσουν ένα φιλμ ωδή στον ήχο και στα ήθη της εποχής εκείνης. Το mini festival το οποίο είχε μάλιστα headliners τους Stone Roses (φωτο) και θεωρείται από πολλούς θιασώτες της σκηνής το ανάλογο Woodstock για τη σκηνή του Madchester (όπως πολύ εύστοχα ονομάστηκε). Οι άνθρωποι λοιπόν που βρίσκονται πίσω από την ταινία είναι ο σκηνοθέτης Tom Green (και σεναριογράφος του γνωστού Misfits για το αγγλικό Channel 4) και ο ηθοποιός Chris Coghill (που είχε παίξει στην ταινία του Michael Winterbottom “24 Hour Party People”, που επίσης πραγματευόταν τα τεκταινόμενα γύρω από το θρυλικό club The Haçienda). Η ταινία θα αφηγείται τις προσπάθειες μιας άσημης (και μη πραγματικής) μπάντας της εποχής εκείνης στο δρόμο για την επιτυχία και καταξίωση…

- Ο Jarvis Cocker τραγουδάει στο Synchronize, το 1ο single από το ντεμπούτο δίσκο των Discodeine (φωτο), το ντουέτο που δεν είναι άλλοι από τους διάσημους Γάλλους παραγωγούς Pilooski και Pentile, γνωστοί μεταξύ άλλων για τις δουλειές τους με LCD Sound System, Mystery Jets και τον Frankie Valli.

- Η Bjork παραδέχθηκε ότι πολλές φορές έχει μπει στο studio με σαφές πλάνο του τι θέλει να κάνει και μετά ιδέα έχει καταρρεύσει κατά το ήμισυ. Συνεχίζοντας σε συνέντευξη που έδωσε στην ισλανδική εφημερίδα Fréttabladid, είπε ότι αυτό πάντα συμβαίνει όταν έχει προβεί σε λεπτομέρειες από πριν για το τι θα κάνει. Γι αυτό και αρνείται να δώσει αυτή τη φορά την όποια πληροφορία λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι είναι προληπτική και αποκαλύπτοντας μόνο το ότι είναι στο 50% των ηχογραφήσεων.
Το μόνο που έδωσε ως πληροφορία είναι ότι εμπνέεται από αναπάντεχες συζητήσεις και συναντήσεις όπως αυτή που περιέγραψε σε ένα συνέδριο που έκανε το National Geographic και όπου συνάντησε «πού ενδιαφέροντες ανθρώπους, συζήτησα μαζί τους επί ώρες για τις εμπειρίες που είχαν στην Αφρική όπου πέρασαν χρόνια ολόκληρα ανάμεσα σε λιοντάρια και έντομα…»

- Την κλασσική ιστορία της ανερχόμενης star που παντρελύεται έναν τραγουδιστή του οποίου η καριέρα καταποντίζεται με αργούς και βασανιστικούς ρυθμούς, είναι έτοιμο να αναβιώσει το Hollywood για 4η φορά. Η πλέον γνωστή εκδοχή είναι αυτή φυσικά με την Barbra Streisand και τον Kris Kristofferson στους αντίστοιχους ρόλους στην κλασσική πια ταινία A Star is Born του 1976, που είχε γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία.
Αυτή τη φορά όμως η πρωταγωνίστρια δεν θα είναι άλλη από την Beyonce (Knowles) ενώ τα πλάνα θα είναι ευθύνη του Clint Eastwood, θέση που παραλίγο να καταλάβουν επίσης γνωστά ονόματα όπως ο Joel Schumacher και ο Nick Cassavetes.
Τον α ανδρικό ρόλο θα αναλάβει είτε ο Will Smith είτε ο Russell Crowe ενώ αυτή τη φορά αντί για country star ο πρωταγωνιστής θα είναι στο σενάριο από το χώρο του rock στερεώματος…

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Adele – 21
Δεύτερος δίσκος για την λευκή ‘Aretha Franklin’ από το Tottenham όπως γράφει το Q.

- Cold War Kids – Mine is yours
Τρίτη δουλειά για τους Καλιφορνέζους ,με την soul να συνοδεύει εδώ τις new wave κιθάρες τους.

- Deerhoof – Deerhoof vs evil
16 χρόνια και 11 δίσκοι είναι μια ευκαταφρόνητη πορεία που συνεχίζεται επιτυχημένα και εδώ.

- Funeral party – Golden age of knowhere
Πήραν το όνομά τους από ένα τραγούδι των Cure, αλλά ο ήχος τους μάλλον προς το disco punk πάει.

- Iron and Wine – Kiss eachother clean
Στην στέγη της 4AD o νέος δίσκος που παραπέμπει σε 70ς.

- Joan As Police Woman – The deep field
Η θηλυκή πλευρά του Antony θα μπορούσε να πει κανείς , από την ερωμένη του αδικοχαμένου Jeff Buckley.

Playlist top – 20
1(1) Pains of Being Pure At Heart –
Heart in your heartbreak
2(4) White Lies – Bigger than us
3(5) Broken Records - A Darkness Rises Up
4(7) Interpol – Summer well
5(2) Warpaint – Undertow
6(3) Florence and the machine – Heavy in your arms
7(8) The Naked and famous – Punching in a dream
8(9) Hercules and Love affair – My house
9(11) The Courteeners – Scratch your name upon my lips
10(12) The Decemberists – Down by the water
11(6) Beady Eye – Bring the light
12(13) The Walkmen – Angela surf city
13(14) Tapes n’ Tapes – Outside
14(15) British Sea Power – Living is so easy
15(17) Cut Copy – Take me over
16(19) Emma’s Imagination – This day
17(20)Wolf gang – Lions in cages
18(-)PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
19(10) Miles kane – Inhaler
20(-)The Dears – Omega dog


Single of the week

PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
Πρώτο single από τον δίσκο που θα την επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο.


No comments: