Wednesday, February 23, 2011

21-2-2011

- Είναι λίγο μπερδεμένο αλλά βγάζει άκρη τελικώς. Καταρχήν ο συμπαθέστατος Rufus Wainwright είναι πατέρας. Κατά δεύτερον και για να λύσουμε την απορία σας από τη στιγμή που είναι γνωστός από τον ίδιο ο σεξουαλικός του προσανατολισμός να διευκρινίσουμε ότι η μητέρα του παιδιού του, η Lorca Cohen είναι μεν η οδός μέσω της οποίας ήρθε το παιδί στον κόσμο αλλά το κοριτσάκι (που ονομάστηκε Viva Katherine Wainwright Cohen) θα ζει ουσιαστικά με το ζεύγος R। Wainwright/Jorn Weisbrodt!

- Ο frontman των Arctic Monkeys εκδίδει ένα soundtrack EP για την ταινία Submarine, μια διασκευή πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Joe Dunthorne. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Βρετανός Richard Ayoade, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πολλά video clip των Monkeys. Το soundtrack θα εκδοθείς σε cd στις 18 Μαρτίου και την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο και προς digital downloading.
Παράλληλα οι Arctic Monkeys δουλεύουν πάνω στον 4ο δίσκο τους με παραγωγό τον James Ford με τον οποίο έχουν ξανασυνεργαστεί στα Favourite Worst Nightmare (2007) και Humbug (2009)। Ο δίσκος αναμένεται το καλοκαίρι του 2011.

- Σχεδόν σοκαριστικά απάντησε ο Casablancas σε ερώτηση που αφορούσε το βαθμό ανάμιξης του στο νέο πόνημα των Strokes, Angles που κυκλοφορεί στις 21 Μαρτίου.
«Περίμενα να κάνουν τα δικά τους "θέλω" και μετά μπήκα για να κάνω τα δικά μου κόλπα»। Από την άλλη βέβαια προσθέτει ότι είχε στην αρχή ιδεαλιστική άποψη για το πώς θα λειτουργούσαν οι ηχογραφήσεις αλλά πολύ γρήγορα χρειάστηκε να αναθεωρήσει μιας και οι γνωστές διαστάσεις γνώμης ανάμεσα στα μέλη της μπάντας εμφανίσθηκαν αμέσως μόλις ξεκίνησαν τα sessions.

- Στο παρά πέντε ακύρωση της συναυλίας των Deftones στη Μπανγκόνγκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης προκάλεσε την οργή των οπαδών της μπάντας που είχαν προσέλθει στο στάδιο προερχόμενοι από όλη τη γύρω περιοχή της Ασίας και έχοντας αγοράσει εισιτήρια πολύ καιρό πριν.Η συναυλία θα λάμβανε χώρο στο Thunderdome Arena που χωράει ούτε λίγο ούτε πολύ 25.000 ανθρώπους. Και ενώ το show θα ξεκινούσε στις 8 μ.μ. πήρε μία μικρή αναβολή έναρξης για τις 9 για να ανακοινωθεί τελικά στις 9.30 ότι ακυρώνεται από τη μεριά της μπάντας λόγω «ηλεκτρικών προβλημάτων». Ο κόσμος εξαγριώθηκε και κατά την έξοδο του έκαψε και κατέστρεψε οτιδήποτε σχετιζόταν με τη διοργάνωση ή τους σπόνσορες. Λίγο αργότερα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν οι εξαγριωμένοι Deftfans.
Η μπάντα στο site ανέφερε λακωνικά ότι «οι Deftones λυπούνται αλλά υπήρχαν ζητήματα ηλεκτρικής παροχής που θα έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της μπάντας και του κοινού»…Οι διοργανωτές της συναυλίας πάντως σε δηλώσεις τους μίλησαν για υπερβολικές απαιτήσεις από μεριάς της μπάντας।

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Τhe Low anthem – Smart flesh
Και επιστρέφουν με βάση την Americana ξανά, πιο γνωστοί πια στο ευρύτερο κοινό।

- Frankie & The Heartstrings – Hunger
Πρώτος δίσκος με πολλά στοιχεία από την brit pop που άνθησε στα 90ς।

- Yuck – Yuck
Γνήσιο Αμερικάνικο ροκ με πολύ καλές κριτικές μάλιστα στα διεθνή μουσικά έντυπα।

- The Secret Sisters – Secret Sisters
Δύο αδελφούλες, ανακατεύουν τις φωνητικές τους αρμονίες με τις ρίζες της μουσικής παράδοσης και όχι μόνο…

- Thirteen Senses – Crystal sounds
Είχαν ξεκινήσει σαν μεγάλες ελπίδες πριν περίπου μια δεκαετία। Σίγουρα εδώ έχει ωριμάσει ο ήχος τους!

- Toro Y Moi – Underneath the pine
Ηλεκτρονικός ήχος, σε έναν ενδιαφέροντα και διαφορετικό δίσκο।

Playlist top – 20
1(2) The Decemberists – Down by the water
2(4) Tapes n’ Tapes – Outside
3(5) British Sea Power – Living is so easy
4(1) White Lies – Bigger than us
5(7) Emma’s Imagination – This day
6(3) The Naked and famous – Punching in a dream
7(9) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
8(11) The Vaccines – Post break-up sex
9(12) Chapel Club - Surfacing
10(10) The Dears – Omega dog
11(13) Beady Eye – The roller
12(15) Ladytron - -Ace Of Hz
13(6) Broken Records - A Darkness Rises Up
14(17) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
15(8) Hercules and Love affair – My house
16(18) R.E.M. – Oh my heart
17(19)Bright Eyes – Shell games
18(20)The Strokes – Under cover of darkness
19(-)Lykke Li – I follow rivers
20(-)Funeral party - Finale


Single of the week

Lykke Li – I follow rivers
Νέο τραγούδι από τον προσεχή δεύτερο δίσκο της Σουηδέζας τραγουδίστριας.

No comments: