Wednesday, March 2, 2011

28-2-2011

- Τελικά ο mr NIN, ο Trent Reznor δηλάδή μαζί με τον συνεργάτη του Atticus Ross ήταν αυτός που κέρδισε χθες βράδυ (27/2) το Oscar για το Best Original Score για την ταινία The Social Network του David Fincher.
Ο Reznor επικράτησε μεγάλων κεφαλών του χώρου όπως ο Hans Zimmer (Inception), ο A.R. Rahman (127 Hours) αλλά και του Alexandre Desplat, συνθέτη του soundtrack για το The King's Speech που σάρωσε γενικότερα φέτος και όχι μόνο στα Oscar.O Reznor αυτή τη στιγμή συνεργάζεται εκ νέου με τον Fincher για τιος ανάγκες του soundtrack στην ταινία του τελευταίου που βασίζεται πάνω στο best seller του Stieg Larsson, The Girl With the Dragon Tattoo, που θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβρη του 2011।

- O Dave Pajo φεύγει, ο Brad Truax έρχεται. Αυτά συμβαίνουν στους Interpol περί της θέσεως του μπασίστα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή του Carlos D. που απεχώρησε τον προηγούμενο Μάιο επικαλούμενος (αυτός και η μπάντα) τις κλασσικές «δημιουργικές διαφορές». Στην προκειμένη περίπτωση ο Pajo αποχωρεί διότι πολύ απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει τους εξαντλητικούς, όπως αναφέρει, ρυθμούς ηχογραφήσεων και περιοδειών και θέλει να έχει πολύ απλά περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του.
Η επόμενη συναυλία τον Interpol είναι μόλις μεθαύριο (3 Μαρτίου) στο Αμβούργο της Γερμανίας και θα είναι η πρώτη με τον καινούργιο μπασίστα, οπότε και μιλάμε για οριακές σε επίπεδο χρόνου και προετοιμασίας καταστάσεις…

- Ένα video που αναρτήθηκε στο youtube αλλά και ένα άρθρο στο on line περιοδικό Hyperbeast στάθηκαν αφορμή για να κυκλοφορήσει μια φήμη που αν μη τι άλλο έχει τρομακτικό ενδιαφέρον. Το video λοιπόν δείχνει 2 μπουκάλια της Coca Cola σε ασημένια και χρυσή απόχρωση και η ακίνητη εικόνα είναι ντυμένη από μία μουσική που θα μπορούσε πολύ άνετα να είναι δημιούργημα του γαλλικού ηλεκτρονικού ντουέτο. Το άρθρο στο Hyperbeast επίσης υποστηρίζει ότι σε λίγες ημέρες θα ανέβει το DaftCoke.com που θα έχει σχέση απόλυτη με το project που δεν είναι άλλο από μία διαφήμιση για το διάσημο αναψυκτικό όπου τη μουσική έχουν γράψει οι Daft Punk. Επίσης τη φήμη συνοδεύει και το κατάστιχο ότι θα κυκλοφορήσει όντως ειδική έκδοση της Cola με σχέδια και artwork που θα συνδέονται με την αισθητική της μπάντας και θα είναι μια limited edition που θα αρχίσει να πωλείται για επίσης περιορισμένο διάστημα αρχής γενομένης από το Παρίσι।

- Θα περίμενε κάποιος ότι ο Liam μέσα σε κάποια παροξυσμική λογική αποκόλλησης από το παρελθόν και τον αδελφό του θα αρνιόταν να παίξει τραγούδια τον Oasis στην επικείμενη παγκόσμια περιοδεία των Beady Eyes που ξεκινά την 1η Μαρτίου। Και όντως έτσι θα συμβεί αλλά οι λόγοι είναι καθαρά μουσικοί όπως εξήγησε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Andy Bell, μπασίστα στους Oasis αλλά κιθαρίστα στο καινούργιο σχήμα.

- Οι 10 δίσκοι του Φλεβάρη για το 2011 (χωρίς σειρά αξιολόγησης):

1. Frankie & The Heartstrings – Hunger

2. Yuck – Yuck

3. Toro Y Moi – Underneath the pine

4. PJ Harvey – Let England shake

5. Mogwai – Hardcore will never die, but you will

6. Gruff Rhys – Hotel Shampoo

7. Bright Eyes – The people’s key

8. Cut Copy – Zonoscope

9. Jonny – Jonny

10. Hercules & Love Affair – Blue songs



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Beady Eye – Different gear, stil speeding
Ο αποκηρύσσει τους Oasis και τον αδελφό του, και ουσιαστικά παίζει σε αυτό το νέο του σχήμα αυτά που του αρέσουν! Δηλαδή φουλ Beatles και την μελωδική Βρετανική παράδοση!

- Clare Maguire – Light after dark
Πολύ μεγάλη η διαφήμιση στο Q ειδικά, αλλά περιμένετε λίγο ρε παιδιά! Φωνή ναι έχει! Αλλά φτάνει μόνο αυτό για να την πείτε το μεγαλύτερο φετινό ταλέντο;

- Jessie J –Who you are
Άλλη μια κοπελιά με προώθηση, αυτή τη φορά από τον χώρο της dance σκηνής με πολλές μάλιστα συνεργασίες।

- Lykke Li – Wounded Rhymes
Εμείς μάλλον εδώ θα ψηφίσουμε από όλες αυτές τις θηλυκές παρουσίες, με την Σουηδέζα να δείχνει πολύ μεγάλη μουσική ωριμότητα σε αυτήν την δεύτερη δουλειά της.

- Alexis Jordan - Alexis Jordan
Pop – soul από την δεύτερη δουλειά της που την ανεβάζει στο νο 1 των Βρετανικών charts।

Mirrors – Lights and offerings
Ανεξάρτητο ροκ από τους αγαπημένους του ΝΜΕ(δεν είναι οι μόνοι)।

Playlist top – 20
1(2) Tapes n’ Tapes – Outside
2(3) British Sea Power – Living is so easy
3(1) The Decemberists – Down by the water
4(7) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
5(8) The Vaccines – Post break-up sex
6(9) Chapel Club – Surfacing
7(5) Emma’s Imagination – This day
8(11) Beady Eye – The roller
9(12) Ladytron - Ace Of Hz
10(14) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
11(17) Bright Eyes – Shell games
12(16) R.E.M. – Oh my heart
13(4) White Lies – Bigger than us
14(18) The Strokes – Under cover of darkness
15(6) The Naked and famous – Punching in a dream
16(19) Lykke Li – I follow rivers
17(20)Funeral party – Finale
18(-)GlasVegas – The world is yours
19(-)Mogwai – Mexican gran prix

20(-)Lisa Miskovsky-Got a friend


Single of the week

GlasVegas – The world is yours
To πρώτο δείγμα από τον δεύτερο δίσκο τους του Απρίλη.









No comments: