Tuesday, October 6, 2009

5-10-2009

- Ο 17χρονος υιός της Lisa Marie Presley και εγγονός του Elvis μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με την Universal. O Ben Presley έλαβε 5,5 εκατομμύρια δολάρια για 5 albums. Ο ίδιος δήλωσε ότι η μουσική του δεν θα έχει την παραμικρή ομοιότητα με αυτήν του παππού του. Οι ηχογραφήσεις για το πρώτο album (που πιθανώς θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010) του Ben Presley έχουν ξεκινήσει ήδη αν και ο νεανίας στην παρούσα φάση κάνει ένα διάλειμμα (επειδή πολυκουράστηκε μάλλον, υποθέτουμε εμείς).

- Συνεχίζοντας την παράδοση των ελληνοφανών ονομάτων (βλέπε τελευταίο album των Mars Volta) ο Omar Rodriguez Lopez των προαναφερθέντων κυκλοφορεί στις 10 Νοέμβρη τον καινούργιο προσωπικό του δίσκο με τίτλο Xenophanes. Στο δίσκο ακούγονται οι μισοί Volta (ο μπασίστας Juan Alderete de la Peña, ο drummer Thomas Pridgen και ο αδελφός του Lopes o περκασιονίστας Marcel Rodriguez Lopez). Επίσης καλεσμένοι ο Mark Aanderud στα πλήκτρα (που και αυτός έχει διαπρέψει στο studio με τους Volta) και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ximena Sariñana (που έχει συμπεριλάβει τον Aanderud πολλές φορές στη μπάντα με την οποία τουράρει). Υπόθεση φίλων λοιπόν και αυτό θεωρητικά μπορεί να βγάλει καλά αποτελέσματα.

- Η επερχόμενη τουρνέ των Metallica θα ηχογραφείται νότα προς νότα και κάθε τραγούδι αυτόνομα θα είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω της μπάντας. Όπως είναι αντιληπτό θα υπάρχουν τόσα Search & Destroy και Frantic όσα και οι φορές που θα επιλεγούν να παιχτούν από τους Metallica. Σχετικά με αυτό ο Lars Ulrich δήλωσε ότι παλαιότερα (εννοεί το 1991) ενθάρρυναν τους οπαδούς τους να φέρνουν στη συναυλία το δικό τους εξοπλισμό και να ηχογραφούν το show, ενώ τώρα, όπως προσθέτει, δεν θα χρειάζεται με αυτό τον τρόπο να κρατούν ένα μικρόφωνο ψηλά σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Είναι κάπως διαφορετικό αγαπητέ Ulrich, χωρίς να υπάρχει κάποια κατηγορία εκ μέρους μας πρέπει να το υποσημειώσουμε μιας και η βασική συντεταγμένη της λέξης «πληρωμή» μπαίνει στη μέση.

- Θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2010 αλλά χωρίς να έχει οριστεί ακόμα σε ποια εταιρεία θα κυκλοφορήσει (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κυνηγόσκυλα ανά τον κόσμο δεν είναι έξω από την πόρτα τους ανεμίζοντας –πολύ καλά φανταζόμαστε- συμβόλαια). Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σημεία συνοδεύουν τα λεγόμενα του Geoff Barrow (στη φωτο από παλιότερη ηχογράφηση) για την επιστροφή των Portishead στο studio. Ο Barrow απέκλεισε την περίπτωση να φτιάξει label η ίδια η μπάντα μιας και όπως είπε «θα ήταν πραγματικός εφιάλτης κάτι τέτοιο».

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Mando Diao – Give me fire
Καθυστερημένη κυκλοφορία στην Ευρώπη για τον δίσκο των Σουηδών που έχουν το super hit ΄Dance with somebody’.

- The Holloways – No smoke , no mirrors
Νέος δίσκος , άχρωμος , άοσμος που διαφημίζεται σαν κορυφαίος για την ποπ!

- Lou Barlow – Goodnight unknown
Και μετά τις περιπέτειες με Sebadoh και Dinosaur Jr ήρθε η ώρα για solo δίσκο.

- Twilight Sad – Forget the night ahead
Από την Σκωτία, επιστρέφουν 2 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση με post-rock δουλειά.

- Invasion – The master alchemist
Διαφημίζονται και προωθούνται σαν την μεγάλη ελπίδα του Βρετανικού metal , με τραγουδίστρια έγχρωμη παρακαλώ!

- Natalie Imbruglia – Come to life
Είναι σίγουρα έξυπνη, μιας και διατηρείται συνεχώς στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Chris Martin σε συνθέσεις, και μέλους των Silverchair!

Playlist top – 20
1(3) Muse – Uprising
2(1) Mando Diao – Dance with somebody
3(2)Jace Everett – Bad things
4(4) Pearl Jam – The fixer
5(6) Little Boots – Remedy
6(8) The Temper Trap – Sweet disposition
7(7) Bloc Party – One more chance
8(9) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
9(10) Jet – She’s a genius
10(11) Cribs – Cheat on me
11(12) The Big Pink – Dominoes
12(14)Frank Turner – The road
13(15) Florence and the machine – Drumming song
14(16) Editors – Papillon
15(5) Silversun Pickups – Panic switch

16(17) Bat For Lashes – Sleep alone
17(18)Bad Lieutenant – Sink or swim
18(-)Julian Casablancas - 11th Dimension
19(20) Echo & the Bunnymen – Think I need it too
20(-)Fever Ray – Seven

Δείτε το video:

Single of the week

Julian Casablancas - 11th Dimension
O τραγουδιστής των Strokes στην πρώτη solo δουλειά του με ένα τραγούδι έκπληξη!
Δείτε το video:

No comments: