Wednesday, October 28, 2009

26-10-2009

- Κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στη σκηνή του Swindon το Σάββατο το βράδυ, ο Morrissey, έχοντας ερμηνεύσει μόνο ένα κομμάτι. Κατά τη διάρκεια του 'This Charming Man' έπεσε ξαφνικά στο πάτωμα και αμέσως το crew του τον μετέφερε εκτός σκηνής και (έπειτα) στο νοσοκομείο. Μετά από 25 λεπτά αναμονής, ο υπεύθυνος του stage ενημέρωσε το κοινό ότι η συναυλία δεν θα λάμβανε χώρα, ενω ήδη στο νοσοκομείο είχαν διαγνώσει αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάστασή του είναι στάσιμη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, ενώ και τη χθεσινή ημέρα την πέρασε εκεί... Αναμονή για νεώτερα...


- Ένα νέο super group έχει ήδη έτοιμο το νέο του album και περιμένει μερικά διαδικαστικά για να μας το δώσει, τουλάχιστον ηλεκτρονικά, γιατί για τη φυσική του έκδοση υπάρχουν ακόμα θέματα. Ο Peter Hook μίλησε γι' αυτό: "Το άλμπουμ έχει πλέον ολοκληρωθεί", δήλωσε, συμπληρώνοντας: "Περιμένουμε τον Mani να τελειώσει με τους Primal Scream, οι οποίοι ετοιμάζουν το νέο τους άλμπουμ κάπου στην... ανατολή. Μόλις τελειώσει και βρεθουμε όλοι μαζί, θα βάλουμε τις τελευταίες πινελιές. Αλλά ο δίσκος έτσι κι αλλιώς είναι έτοιμος -είμαστε μόλις μία ή δύο εβδομάδες πριν την ψηφιακή του κυκλοφορία".Ο τίτλος της μπάντας είναι Freebass. Πρόκειται για μια συνεργασία των μπασιστων Peter Hook (Joy Division/New Order), Mani (Stone Roses/Primal Scream) και Andy Rourke (The Smiths). Ο Gary Briggs (ex Haven) είναι ο μόνιμος τραγουδιστής της μπάντας. Ένας frontman μπροστά σε... δυο ή τρεις μπασίστες. Αλλά μαζί με τους Freebass δουλεύουν στα φωνητικά και ο Tim Burgess των Charlatans, ο Pete Wylie (Wah! Heat), Howard Marks a.k.a. Mr Nice κι ο ίδιος ο Peter Hook φυσικά.Μαζί με το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και ένα EP με τίτλο 'Two Worlds Collide’, στο οποίο θα εμφανιστούν και οι περισσότεροι εκ των guest vocalists.



- Μια διασκευή στο 'Bye Bye Bayou' του Alan Vega έκαναν διαθέσιμη οι LCD Soundsystem ως free download. Το κομμάτι μπορείτε να το κατεβάσετε από το http://www.lcdsoundsystem.com/, αλλά θα πρέπει να είστε στους πρώτους 20.000 fans που κάνουν click... Το κομμάτι θα κυκλοφορούσε στις 7 Νοεμβρίου, αλλά ως τότε θα το είχαν οι περισσότεροι από τους fans καθώς, όπως παραδέχτηκε και ο Murphy, βρίσκεται αυτή τη στιγμή διαθέσιμο online "σχεδόν παντού". Το κομμάτι αυτό, βέβαια, δεν θα περιλαμβάνεται στο επόμενο άλμπουμ των LCD Soundsystem που αναμένεται το Μάρτιο. Θα είναι follow-up στο καταπληκτικό 'Sound Of Silver' του 2007.



- O Brian Eno ένωσε τις δυνάμεις του με τον Karl Hyde των Underworld για το νέο κομμάτι 'Beebop Hurry'. Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι της συλλογής των Underworld Vs The Misterons, με τίτλο 'Athens'. Οι ριζες του κομματιού φτάνουν ως το Luminous festival του Eno, ένα πειραματικό μουσικό event που έλαβε χώρα στο Sydney Opera House το Μάιο και τον Ιούνιο αυτού του χρόνου. Ένα μικρό απόσπασμα του κομματιού μπορείτε να βρείτε στη διευθυνση http://www.underworld-misterons-athens.com/. To album κυκλοφορεί περίπου σε ένα μήνα και περιλαμβάνει τα ακόλουθα κομμάτια:
'Journey In Satchidananda' – Alice Coltrane 'You Know, You Know' – Mahavishnu Orchestra 'Theme From Sprite' – Squarepusher'Penny Hitch' – Soft Machine'2HB' – Roxy Music'Space Odyssey' – Detroit Experiment 'Rectify' – Moodyman'The Promise' – Osunlade'Oh' – Underworld 'Gnaumankoudji (Broken Afro Mix)' – Laurent Garnier 'New York City' – Miroslav Vitous 'Beebop Hurry' – Brian Eno & Karl Hyde



- Οι 10 δίσκοι που μας άρεσαν τον Οκτώβρη:
1. Echo & The Bunnymen – The fountain
2. Atlas Sound – Logos
3. Editors – In this light and on this evening
4. The Flaming Lips – Embryonic
5. Mando Diao – Give me fire
6. Twilight Sad – Forget the night ahead
7. Lou Barlow – Goodnight unknown
8. Alberta cross – Broken side of time
9. Hope Sandoval & The Warm Inventions - Through the devil softly
10. Ian Brown – My way




ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- O.S.T. –Various - The Twilight : New Moon

Είχα να ακούσω τόσο καλό soundtrack τραγουδιών πολύ καιρό! Και τι δεν θα βρείτε εδώ στην συνέχεια της πρώτης επιτυχίας Twilight : Death cab for Cutie , Killers , Muse ,Thom Yorke , Black Rebel Motorcycle Club, Editors και πολλά ακόμα ανερχόμενα ονόματα του ροκ σε νέες κυρίως ηχογραφήσεις.


- Bad Lieutenant – Never cry another tear
Πήραν το ονομά τους από παλιά ταινία, και είναι η φυσική συνέχεια του Bernard Sumner μαζί με τον Stephen Morris στην μετά New Order εποχή.


- O.S.T. – Michael Jacson – This is it
Από τις πρώτες αρπαχτές της εταιρείας του μακαρίτη, με ένα νέο τραγούδι και μια συναυλία ουσιαστικά.


- Cheryl Cole – Three words
Πρώτη solo δουλειά για μια από τις Girls Aloud , με πιο soul προσανατολισμούς.


- Alexandra Burke – Overcome
Εντάξει την ανέδειξαν από διαγωνισμό ταλέντων , πήγε νο1 στη Βρετανία, θα την θυμάται κανείς μετά από 2 χρόνια;


- Weezer – Ratitude
Νέος δίσκος ίσως ο πιο ποπ που έχουν κάνει και σαφώς και πιο εμπορικός.


Playlist top – 20
1(1)Little Boots – Remedy
2(4) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
3(2) The Temper Trap – Sweet disposition
4(5) Jet – She’s a genius
5(7) The Big Pink – Dominoes
6(6) Cribs – Cheat on me
7(8) Frank Turner – The road
8(3) Muse – Uprising
9(9) Florence and the machine – Drumming song
10(11) Editors – Papillon
11(12)Bad Lieutenant – Sink or swim
12(13) Julian Casablancas - 11th Dimension
13(14) Echo & the Bunnymen – Think I need it too
14(15) Royksopp – This must be it
15(16) Empire of the sun – Walking on a dream
16(18) The Pains of Being Pure at Heart - Higher Than the Stars
17(10) Mando Diao – Dance with somebody
18(20) Arctic Monkeys – Cornerstone
19(-)Death Cab For Cutie - Meet Me At The Equinox
20(-)Metric - Gimme Sympathy
Δείτε το video:

Single of the week


Death Cab For Cutie - Meet Me At The Equinox
To πρώτο τραγούδι που ξεχωρίζει από το soundtrack της νέας ταινίας Twilight – New Moon.
Δείτε το video:

No comments: