Monday, October 19, 2009

19-10-2009

- O ηγέτης των Smashing Pumkins δεν κινδυνεύει να μείνει στη ψάθα απλά θέλησε με αυτή τη δήλωση να δώσει ανάγλυφα την κατάσταση που τον ανάγκασε να δώσει καταρχήν όλες τις συνθέσεις του δίσκου του «Teargarden by Kaleidyscope» για δωρεάν download (ένα σύνολο 44 συνθέσεων). Σε επίπεδο 3D τα τραγούδια αυτά θα κυκλοφορήσουν μόνο σε βινυλιακή μορφή με 4 συνθέσεις ανά έκδοση (άρα μιλάμε για ένα σύνολο 10 κυκλοφοριών στο άμεσο μάλλον από τον κύριο Corgan).
Ο Billy Corgan σε συνέντευξή του στο Rolling Stone ανέφερε ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι πια φαντάσματα του εαυτού τους και αυτή η κατάσταση τον ώθησε στην κίνησή του αυτή μιας και ένιωθε δέσμιος της κατάστασης στη δισκογραφία (εξ ου και η φράση που χαρακτηριστικά είπε περί ελευθερίας και την οποία κοτσάραμε στον τίτλο). Η απαρχή της κίνησης Corgan σε επίπεδο παροχής προς τους οπαδούς θα ξεκινήσει την επομένη του Halloween (δηλαδή την 1η Νοέμβρη).

- Το Midwinter Graces (όπως ονομάζεται ο καινούργιος δίσκος της Tori Amos) αν και μέσω του site της μπορεί ήδη να προ-παραγγελθεί στα δισκοπωλεία δεν θα είναι πριν τις 10 Νοέμβρη. Με πολλές και διαφορετικές εκδόσεις (ακόμα και οι αμερικάνικες εκδόσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές έχουν αρκετά σημεία διαφορές) και με extra συνθέσεις ως δώρο στις deluxe edition όπως και DVD με την ίδια την Amos να μιλάει για την έμπνευση αλλά και τη διαδικασία ηχογράφησης του Midwinter Graces.

- Συνεχίζει να δίνει καλούδια για τους οπαδούς της δουλειάς του ο Jack White. Συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα The Vault, που ουσιαστικά είναι ένα on line service για την προσωπική του ετικέτα, την Third Man, θα είναι διαθέσιμα 2 πραγματικά σπάνια ηχογραφήμετα των White Stripes, οι δυο πλευρές του 7ιντσου single με τις συνθέσεις Let's Shake Hands και Look Me Over Closely που ήταν ουσιαστικά η πρώτη κυκλοφορία της πάλαι ποτέ μπάντας. Επίσης σαν extra bonus υπάρχει σε βινύλιο το The Raconteurs, Live In London. Αυτά βέβαια γι' αυτούς που θα πληρώσουν για να έχουν το όνομα τους στη λίστα των subscribers, το βινύλιο μάλιστα είναι γι' αυτούς που θα μπούνε στην ultra κατηγορία platinum subscribers.

- Οι Spandau Ballet όχι μόνο επανασυνδέονται αλλά κατευθείαν μπαίνουν στα μουσικά πράγματα εκφράζοντας άποψη για το μείζον ζήτημα της αγγλικής σκηνής τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή τους Oasis. Όπως λέει ο κιθαρίστας της μπάντα Gary Kemp «Τα δύο αδέλφια πρέπει να λύσουν τις διαφορές που υπάρχουν και που θα προκύψουν από τη διάλυση της μπάντας, μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου για να τοποθετήσουν τη διαμάχη τους εκτός της αδελφικής τους σχέσης». Κυνική, ρεαλιστική αλλά και παράξενη η συμβουλή του…Στη φωτογραφία οι Spandau Ballet εξέρχονται δικαστηρίου από παλιότερη δίκη που αφορούσε διαμάχη περί των πνευματικών δικαιωμάτων των συνθέσεων τους…


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Echo & The Bunnymen – The fountain
Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους τους από τα 80ς! Επιτέλους ένας δίσκος φρέσκος όπως εκείνοι που τους έκαναν διάσημους με τα υπέροχα φωνητικ΄’α του Ιan McCulloch και τις μελωδικότατες κιθάρες! Και πολλά υπέροχα τραγούδια!

- Shakira – She wolf
Κάθε νέος δίσκος της την βρίσκει και πιο εντυπωσιακή εμφανισιακά . Τώρα μουσικά, μια από τα ίδια!

- Mariah Carey – Memoirs of an imperfect angel
Λίγο από όλα όσα έχει δοκιμάσει βρίσκει κανείς εδώ , κάτι που αρκεί να την διατηρεί στην επιτυχία!

- Devendra Banhart – What will we be
Αλλαγή στο ύφος , στην εμφάνιση και στην μουσική του, σε πιο mainstream μονοπάτια.

- Atlas Sound – Logos
Ένας από τους Deerhunter , σε έναν δίσκο που είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας του της 4AD για τον ήχο της και την αισθητική της.

- Μr Hudson – Straight no chaser
Δεν άντεξα να ακούσω πάνω από τα μισά τραγούδια. Άχρωμη και ατάλαντη αντιγραφή των pop 80s!

Playlist top – 20
1(2)Little Boots – Remedy
2(3) The Temper Trap – Sweet disposition
3(1) Muse – Uprising
4(5) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
5(6) Jet – She’s a genius
6(7) Cribs – Cheat on me
7(8) The Big Pink – Dominoes
8(11) Frank Turner – The road
9(12) Florence and the machine – Drumming song
10(4) Mando Diao – Dance with somebody
11(13) Editors – Papillon

12(14) Bad Lieutenant – Sink or swim
13(15) Julian Casablancas - 11th Dimension
14(17) Echo & the Bunnymen – Think I need it too
15(19) Royksopp – This must be it
16(20) Empire of the sun – Walking on a dream
17(9) Jace Everett – Bad things
18(-)The Pains of Being Pure at Heart - Higher Than the Stars
19(18) Fever Ray – Seven
20(-)Arctic Monkeys – Cornerstone

Δείτε το video:

Single of the week
The Pains of Being Pure at Heart - Higher Than the Stars
Υπέροχη indie pop από το ομώνυμο Ε.P. που κυκλοφόρησαν.
Δείτε το video:

No comments: