Tuesday, October 13, 2009

12-10-2009

- Κανείς σώφρων άνθρωπος δεν ξέρει πως γίνεται αυτό αλλά ο Casablancas δηλώνει χωρίς ενδοιασμό ότι το καινούργιο album των Strokes θα ακούγεται σαν Thin Lizzy και A-ha. Εξηγώντας αυτή την (ανίερη σχεδόν) μουσική σύζευξη εξήγησε ότι η μπάντα ήθελε να πετύχει το σφιχτοδεμένο αλα 70s παίξιμο αλλά με 80s μελωδίες. Ο 4ος δίσκος της μπάντας δεν είναι μακριά κατά τα λεγόμενά του αν και όπως παραδέχεται έχει μικρότερο έλεγχο στη μπάντα απ' αυτό που πραγματικά θα ήθελε...

- To ότι ο Ed O'Brien ασχολείται tour de force με την οργάνωση για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών Featured Artists Coalition (για την ακρίβεια, πάνω στο ζήτημα του παράνομου downloading) και ο Thom Yorke με τις solo μουσικές του αναζητήσεις δεν θα εμποδίσει τους Ραδιοκέφαλους να ηχογραφήσουν και να εκδώσουν μουσική. Για την ακρίβεια προσδιόρισε τον επερχόμενο χειμώνα ως γενικότερο χρόνο εισόδου τους στο studio. Χαριτολογώντας μάλιστα είπε ότι περιμένει αυτή καθαυτή η συγκεκριμένη εποχή του χρόνου να επηρεάσει το κλίμα του δίσκου. Εντούτοις επισήμανε ότι οι Radiohead θα παραμείνουν ως έχουν ορίσει, απομακρυσμένοι από την παραδοσιακή κυκλοφορία ενός cd, διατηρώντας την επαφή τους με την on line λογική κυκλοφορίας αλλά και με το βινύλιο που όπως είπε χαρακτηριστικά τους αρέσει πολύ σαν format έκδοσης.

- H Universal θα επανακυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου (στις ΗΠΑ) 3 δίσκους των Pulp [His 'n' Hers (1994), Different Class (1995), This is Hardcore (1998)]. Και οι τρεις εκδόσεις θα συνοδεύονται από ένα δεύτερο cd όπου θα περιέχονται ακυκλοφόρητα τραγούδια, b-sides και demos ενώ θα συνοδεύονται από βιβλίο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και σημειώσεις από τον ίδιο τον Jarvis Cocker.

- Όπως σαφώς δήλωσε ο Liam Gallagher στους λονδρέζικους Times, οι Oasis έχουν τελειώσει, βάζοντας έτσι την ταφόπλακα πάνω σε οποιαδήποτε ελπίδα των οπαδών τους.Χαρακτηριστικά πρόσθεσε ότι « …Εμείς τελειώσαμε τους Oasis. Κανείς άλλος. Και αυτό κατά μία έννοια είναι καλό…». Αναφερόμενος στα σχέδια του είπε επίσης ότι θα συνεχίσει με τα μέλη της μπάντας ενώ ο Noel θα προχωρήσει σε solo καριέρα και κατέληξε «Ο κόσμος θα μπορεί να αγοράζει τους δίσκους του. Έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» ενώ για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με τον αδελφό του μετά το μνημειώδη τσακωμό (και αιτία σχάσης της μπάντας) στο Παρίσι απάντησε "Είναι νωρίς ακόμα αλλά ποιος ξέρει;"

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Editors – In this light and on this evening

Κάπου χάνονται στην προσπάθειά τους να βάλουν και ηλεκτρονικά στοιχεία στον ήχο τους , και μόνο οι συνθέσεις που παραπέμπουν στον κλασικό τους ήχο διασώζονται..

- Taio Cruz – Rokstarr
Καμία σχέση με το rock, rapper κοινής κατανάλωσης είναι ίσα – ίσα!

- Cate le Bon – Me oh my
Αξιόλογη solo δουλειά της κοπέλας που έχει συνεργαστεί και με τον Gruff Rhys στους Neon Neon και παλιότερα διατέλεσε μέλος των Gorky’s Zygotic Mynci.

- DJ Tiesto – Kaleidoscope
Μια από τα ίδια από τον πρωτοπόρο του trance με πολλές συμμετοχές και αιθέρια φωνητικά.

- Fuck Buttons – Tarot – sport
Δεύτερη δουλειά από το ντουέτο του electro – pop – rock.

- The Flaming Lips – Embryonic
Επιστροφή των ποιητών του ψιχεδελικού ροκ που παίρνουν εδώ αμφιλεγόμενες κριτικές.

Playlist top – 20
1(1) Muse – Uprising
2(5) Little Boots – Remedy
3(6) The Temper Trap – Sweet disposition
4(2) Mando Diao – Dance with somebody
5(8) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
6(9) Jet – She’s a genius
7(10) Cribs – Cheat on me
8(11) The Big Pink – Dominoes
9(3) Jace Everett – Bad things
10(4) Pearl Jam – The fixer
11(12) Frank Turner – The road
12(13) Florence and the machine – Drumming song
13(14) Editors – Papillon
14(17) Bad Lieutenant – Sink or swim
15(18) Julian Casablancas - 11th Dimension
16(7) Bloc Party – One more chance
17(19) Echo & the Bunnymen – Think I need it too
18(20)Fever Ray – Seven

19(-)Royksopp – This must be it
20(-)Empire of the sun – Walking on a dream

Δείτε το video:

Single of the week
Royksopp – This must be it
Eξαιρετικό dance track με τα φωνητικά της Karin Dreijer Anderson των Fever Ray να κυριαρχούν.
Δείτε το video:

No comments: