Wednesday, September 30, 2009

28-9-2009

- Δώδεκα (12) νέες υποψηφιότητες για το Rock And Roll Hall Of Fame το 2010. Aνάμεσα σε αυτούς οι Kiss (όσο και αν κάνει εντύπωση δεν ήταν ήδη!), οι Stooges (και είναι κρίμα που ο μακαρίτης Ron Asheton δεν έζησε λίγο ακόμα για να χαρεί κάτι τέτοιο) και οι Genesis (αρχίζουμε και ξύνουμε το τριχωτό της κεφαλής ένεκα διπλής απορίας για την απουσία τους ασχέτως του αν μας αρέσουν ή όχι). Στους επίσης προτεινόμενους είναι οι Hollies και οι The Red Hot Chili Peppers (ήρθε η ώρα για τηλέφωνο στους τύπ(έ)ους που κανονίζουν τόσα χρόνια το έμπα σε αυτή την ιστορία).Το εκλογικό σώμα αποτελείται από 500 προύχοντες της μουσικής βιομηχανίας και της κοινότητας των μουσικών. Η τελετή ενσωμάτωσης στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα θα γίνει στις 25 Μαρτίου του 2010 στο Waldorf-Astoria εν Manhattan.

- ΟΙ U2 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!Ο.Α.Κ.Α. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Ακολουθώντας την τεράστια επιτυχία της περιοδείας 2009, οι U2 επιβεβαίωσαν ότι η πολύ επιτυχημένη 360° Tour θα συνεχιστεί το 2010, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Live Nation. Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το U2 Mobile άλμπουμ τους, “No Line On The Horizon”, το 12ο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, η περιοδεία 2010 θα έχει χορηγό για μια ακόμη φορά την BlackBerry.Με ένα κυλινδρικό σύστημα βίντεο που αποτελείται από πλέγμα οθονών LED και μια ατσάλινη κατασκευή που βρίσκεται 150 πόδια (45 μέτρα) από το έδαφος πάνω από μια τεράστια σκηνή με περιστρεφόμενες γέφυρες, το συγκρότημα δημιούργησε μια μοναδικά άμεση προς τους θεατές εμπειρία 360 μοιρών. Οπότε, οι Ευρωπαίοι θαυμαστές που δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν, θα έχουν μια νέα ευκαιρία να ζήσουν την φαντασμαγορική εμπειρία της U2 360° Tour μέσα στον επόμενο χρόνο με επιβεβαιωμένες στάσεις σε Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ρωσία, Αυστρία, Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία.

- Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι από τις εκπλήξεις των πίσω από τις σκηνές τεκεταινόμενων. Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Morrissey και ο Johhny Marr θα αλληλογραφούσαν ηλεκτρονικώς. Ο τελευταίος βέβαια διαφωτίζοντας μας επί του θέματος θυμίζει (μέσω πρόσφατης συνέντευξης του στην Norwich Evening News όπου και αποκάλυψε τα πήγαινε-έλα των email) ότι οι δύο πρώην κεφαλές των Smiths είχαν συνεργαστεί στη συλλογή της μπάντας Sound Of The Smiths (2008).
Στην (κλασσική) ερώτηση περί επανασύνδεσης ο Marr απάντησε μεν ότι αυτό μάλλον αποκλείεται αλλά πολύ σοφά και ανθρώπινα πρόσθεσε στα περί αλληλογραφίας των δύο ανδρών «Ποιος έχει το χρόνο για βεντέτες; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κατσαβιδιάζω την κιθάρα μου και μόλις εχθές το αμάξι μου χάλασε. Δεν έχω λοιπόν χρόνο για βεντετισμούς».

- Και ενώ από τη μία άνοιξε δημόσια συζήτηση για το file sharing την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι μάλλον δεν σκέπτεται να συνεχίσει τη μουσική της καριέρα. Η Lily Allen δεν είναι σίγουρη αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο της με την EMI και οι σκέψεις της πια είναι, όπως λέει και η ίδια, στο χώρο της ηθοποιίας. Εν κατακλείδι ανάρτησης σχολίου της στο blog (της) Idon'twanttochangetheworld.blogspot.com, είπε ότι κατά τη γνώμη της οι μέρες που κέρδιζε λεφτά από τη μουσική βιομηχανία μάλλον έχουν τελειώσει.

- Οι 10 δίσκοι του Σεπτέμβρη που μας άρεσαν πιο πολύ:
1. Pearl Jam – Backspascer
2. Richard Hawley – Truelove’s gutter
3. Muse – The resistance
4. The Big Pink – A brief history of love

5. Zoot Woman – Things are what they used to be
6. Jet – Shaka Rock
7. Brendan Benson – My old, familiar friend
8. Arctic Monkeys – Humbug
9. The Cribs – Ignore the ignorant
10. Mew – No more stories…


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Paramore – Brand new eyes
Τρίτος δίσκος για το group του hard rock με την επιβλητική φωνή της τραγουδίστριας να ξεχωρίζει και εδώ. Τραγούδια κατάλληλα για επένδυση ταινιών τρόμου.

- Paloma Faith – Do you want the truth or something beautiful?
Από τις πολλές κοπέλες που αντέγραψαν το φαινόμενο(;) Αmy Winehouse και κατ’ επέκταση την επιτυχία της Duffy.

- Alberta cross – Broken side of time
10 τραγούδια προορισμένα για επιτυχία αποτελούν τον παρθενικό δίσκο του group.

- Ian Brown – My way
Στους έξι δίσκους έχει φτάσει παρακαλώ ο frontman των Stone Roses και αυτός συγκαταλέγεται στους πιο αξιόλογους.

- Hope Sandoval & The Warm Inventions - Through the devil softly
Μας έχει λείψει η μαγευτική φωνή της , που λειτουργεί όμως άψογα μόνο με τους Mazzy Star!

- Girls – Album
Πολλές κοπέλες μαζί αλλά ο τραγουδιστής άντρας, σε ένα ποπ δίσκο αποκάλυψη!

Playlist top – 20
1(1) Mando Diao – Dance with somebody
2(3) Jace Everett – Bad things
3(4) Muse – Uprising
4(6) Pearl Jam – The fixer
5(2) Silversun Pickups – Panic switch
6(7) Little Boots – Remedy
7(9) Bloc Party – One more chance
8(10) The Temper Trap – Sweet disposition
9(11) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
10(12) Jet – She’s a genius
11(13) Cribs – Cheat on me
12(15) The Big Pink – Dominoes
13(5) Reverend and the Makers – Silence is talking

14(16) Frank Turner – The road
15(18) Florence and the machine – Drumming song
16(20) Editors – Papillon
17(19) Bat For Lashes – Sleep alone
18(-)Bad Lieutenant – Sink or swim
19(8) Kasabian – Where did all the love go
20(-)Echo & the Bunnymen – Think I need it too

Δείτε το video:

Single of the week
Bad Lieutenant – Sink or swim
Το πρώτο δείγμα από τον δίσκο του νέου σχήματος των Sumner και Morris από τους New Order.
Δείτε το video:

No comments: