Tuesday, September 22, 2009

21-9-2009

- O 74χρονος Leonard Cohen κατέρρευσε την Παρασκευή (18/9) επί σκηνής κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του στη Βαλένθια. Ανακοίνωση του management ανέφερε τροφική δηλητηρίαση.

- Ο Scott Weiland από την άλλη κατέρρευσε και μάλιστα σε μορφή κρίσης επιληψίας κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λος Αντζελες προς το Μαϊάμι, αναγκάζοντας μάλιστα βάσει της σοβαρότητας της περίστασης τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο πλησίον του (θεάρεστου) Ντάλας όπου και ασθενοφόρο παρέλαβε τον πάλαι ποτέ Stone(d) Πιλότο του Ναού. Το management του καλλιτέχνη ανέφερε ότι ο Weiland έχει ιστορικό παρόμοιων κρίσεων αλλά όλα βαίνουν καλώς με την υγεία του.…

- Το Pitchfork.com το ανήγγειλε με την έκφραση Holy Shit να προηγείται της πληροφορίας του ότι οι Pavement επανασυνδέονται για κάποιες προκαθορισμένες συναυλίες στη Νέα Υόρκη το 2010. Δικαιολογημένη η ικανοποίηση και αδημονία από τη στιγμή που οι Pavement αν και δεν έτυχαν ποτέ μιας εμβριθούς παραγωγής στους δίσκους τους εντούτοις η συνθετική λογική και οι ζωντανές εμφανίσεις τους έσπαγαν κόκαλα και επέδρασαν όσο λίγα συγκροτήματα στη διαμόρφωση του σύγχρονου αμερικάνικου εναλλακτικού ήχου. Η τελευταία συναυλία της μπάντας ήταν το 1999...

- Ο Phil Selway εργάζεται σε ένα solo album και μάλιστα τα δημοσιεύματα εκτός του ότι αφιερώνει σημαντικό χρόνο σε αυτό αναφέρουν ότι θα έχει το τραγούδι σαν επιπλέον καθήκον σε αυτό το δίσκο. Οι συνεργασίες και οι καλεσμένοι είναι σημαντικοί όπως οι εκ Wilco ορμώμενοι Glenn Kotche και Pat Sansone αλλά και η κυρία Lisa Germano. Και σε περίπτωση που δεν σας λέει κάτι το γνώριμο το όνομα του Phil Selway -και αναρωτιέστε αν γράφουμε για κάποιον παναγνώστιαν από κάποιο καταπράσινο χωριουδάκι της Αγγλίας κοιτάξτε σε ένα δίσκο των Radiohead και θα τον βρείτε κοντά στη λέξη "drums".

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Pearl Jam – Backspascer
Συνεχίζουν 20 περίπου χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση , με έναν δίσκο που σίγουρα δεν ξαχνά το ένδοξο παρελθόν τους , αλλά ταυτόχρονα τονίζει και τις τρομερές δυνατότητες του τραγουδιστή Eddie Vedder.

- Richard Hawley – Truelove’s gutter
Καθιερώθηκε με τον προηγούμενο δίσκο σαν συνθέτης και ερμηνευτής , αλλά εδώ πιστεύω ότι φθάνει στο ζενίθ της αξίας του.

- Jay – Z – The blueprint 3
Η διαφορά του είναι ότι ξεφεύγει στους δίσκους του από τα στενά πια πλαίσια του hip hop και εδώ λοιπόν, συνεργάζεται με φίλους από άλλα χωράφια.

- Dizzee Rascal – Tongue n’ cheek
Ξεκίνησε σαν η ελπίδα του hip hop στην Βρετανία, και κατέληξε εδώ σαν καλλιτέχνης με συνεχή νο 1!

- Monsters of Folk - Monsters of Folk
Δίσκος συνεργασία από Conor Orbest και Mike Mogis(Bright Eyes ), Jim James (My Morning Jacket), M Ward . Ο τίτλος τα λέει όλα για το περιεχόμενο.

- Vivian Girls – Everything goes wrong
Η καρδιά αυτών των κοριτσιών το λέει: Punk με πολλές πολλές κιθάρες!

Playlist top – 20
1(3) Mando Diao – Dance with somebody
2(1) Silversun Pickups – Panic switch
3(4) Jace Everett – Bad things
4(5) Muse – Uprising
5(2) Reverend and the Makers – Silence is talking
6(9) Pearl Jam – The fixer
7(10) Little Boots – Remedy
8(6) Kasabian – Where did all the love go
9(11) Bloc Party – One more chance
10(12) The Temper Trap – Sweet disposition
11(13) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
12(14) Jet – She’s a genius
13(15) Cribs – Cheat on me
Δείτε το video:

14(7) Arctic Monkeys – Crying lightning
15(16) The Big Pink – Dominoes
16(17) Frank Turner – The road
17(8) VV Brown – Shark in the water

18(19) Florence and the machine – Drumming song
19(20)Bat For Lashes – Sleep alone
20(-)Editors – Papillon

Single of the week
Editors – Papillon

Έκπληξη στο νέο αυτό single με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία , στα οποία δεν μας είχαν συνηθίσει!
Δείτε το video:

No comments: