Tuesday, September 8, 2009

7-9-2009

- Και ενώ περιμένουμε το Manafon του David Sylvian να εκδοθεί οσονούπω ο David Sylvian δίδει τις τελικές λεπτομέρειες του δίσκου. Και όπως πάντα οι συνεργάτες του είναι εκλεκτότατοι. «Η ημερομηνία για τον δίσκο μου Manafon είναι σχεδόν κοντινή» ανάφερε σε post με την υπογραφή του στο προσωπικό του site και συνεχίζοντας πρόσθεσε’’Σε αυτό το δίσκο ήμουν τυχερός ώστε να έχω ένα απίστευτο επιτελείο μουσικών’’.


- O Thom Yorke ανακοίνωσε μέσω του site των Radiohead την κυκλοφορία ενός 12" single (ήτοι βινύλιο) το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω του http://www.radiohead.com/. Οι 2 συνθέσεις FeelingPulledApartbyHorses (παλαιότερο Radiohead τραγούδι που εκτελεί μαζί με τον κιθαρίστα της μπάντας Jonny Greenwood) και Hollow Earth (τραγούδι που δεν βρήκε το δρόμο του στα εσώτερα του Eraser διότι όπως είπε ο Yorke ήθελε «λίγο χρόνο ακόμη»).

- Θα έχετε παρατηρήσει φυσικά ότι πολλές φορές στην προσπάθεια σας να παρακολουθήσετε κάποιο video clip συγκροτήματος στο YouTube ξεπροβάλλει ένα μήνυμα που αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η μετάδοση «στην περιοχή σας». Αυτό όπως είναι αυτονόητο έχει να κάνει με πνευματικά δικαιώματα και πως η εταιρεία που χειρίζεται τα ανάλογα διαφόρων συγκροτημάτων έχει αποφασίσει να πράξει με τον δωρεάν αυτό πάροχο εικόνας και ήχου.

- Αφού "σάρωσαν" με τις headline εμφανίσεις τους μερικά από τα κορυφαία καλοκαιρινά φεστιβάλ, όπως τα Glastonbury, Isle of Wight και Download, οι Prodigy κυκλοφορούν το τρίτο τους single από το εκπληκτικό και πλατινένιο Invaders Must Die, ένα από τα 5 εμπορικότερα άλμπουμ της χρονιάς. Το 'Take Me To The Hospital' είναι ένα μανιασμένο κομμάτι που μόνο ο Liam, ο Keith και ο Maxim θα μπορούσαν να έχουν κάνει ποτέ, ένα reboot της punk-rave ιστορίας των '90ς για τον 21ο αιώνα. Το CD περιλαμβάνει ένα από τα πολλά remix που έχουν γίνει, αυτό των Sub Focus, ενώ το 12ιντσο βινύλιο δεν περιλαμβάνει την εκτέλεση του άλμπουμ, αλλά τα remix των Sub Focus και των Rusko.


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Dolores o Riordan – No baggage

Δυστυχώς και εδώ η τραγουδίστρια με την υπέροχη φωνή αναλώνεται σε επαναλήψεις και η μονοτονία των συνθέσεων την πνίγει. Γι αυτό ίσως ανακοίνωσε την επανασύνδεση των Cramberries για περιοδεία.

- Jamie T – Kings and queens
Μοναχικός τροβαδούρος με διαφορετικό ήχο στη δεύτερη δουλειά του.

- Yo La Tengo – Popular songs
Επανεμφάνιση των παλαιμάχων πια ηρώων του indie rock.

- The Cinematics – Love and terror
Παρέα με τους Εditors γυρνάνε για συναυλίες με ήχο ποικιλόμορφο που παραπέμπει πολλές φορές και σε αυτόν των κιθαριστικών U2.

- Jet – Shaka Rock
Αξιοπρεπής τρίτος δίσκος από τους Αυστραλούς που παίζουν καθαρόαιμο ροκ και αρέσουν αρκετά!

- Gemma Ray – Lights out Zoltar!
Δεύτερη δουλειά στον country – folk ήχο που την χαρακτηρίζει.

Playlist top – 20

1(1)Silversun Pickups – Panic switch
2(5) Reverend and the Makers – Silence is talking
3(2) Arctic Monkeys – Crying lightning
4(6) VV Brown – Shark in the water
5(7) Mando Diao – Dance with somebody
6(9) Jace Everett – Bad things
7(10) Muse – Uprising
8(8) Kasabian – Where did all the love go
9(3) La Roux – Bulletprouf
10(4) Kings of Leon – Notion
11(11) Pearl Jam – The fixer
12(12) Little Boots – Remedy
13(14) Bloc Party – One more chance
14(16) The Temper Trap – Sweet disposition
15(15) Ian Brown – Stellify
16(17) U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight


17(18) Jet – She’s a genius
18(19)Biffy Clyro – That golden rule
19(20)Cribs – Cheat on me
20(-)The Big Pink – Dominoes

Single of the week


The Big Pink – Dominoes
Aπό τα νέα ονόματα του Βρετανικού ροκ , μένει να δούμε αν επαληθευτούν οι προγνώσεις!

No comments: