Wednesday, September 2, 2009

31-8-2009

- Oι Oasis ανακοίνωσαν κατά μία έννοια τη διάλυση τους. Τουτέστιν ο Noel είπε στα ΜΜΕ ότι παρατάει τη μπάντα συνοδεύοντας τη δήλωση του με τη μεγαλειώδη φράση: "Λέγεται ότι είναι λάθος να συνεργάζεσαι με παιδιά και ζώα. Κανείς δεν ανέφερε ποτέ τους γαμημένους τους κρετίνους" και αναφερόταν στον αδελφό του Liam. Αυτό βέβαια το τελευταίο το είπε σε φίλο και όχι σε επίσημη συνέντευξη τύπου.
Η όλη κατάσταση εκτροχιάστηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Παρίσι όπου ο Liam κατέφθασε στα παρασκήνια εμφανώς σε κατάσταση μέθης όπου ο καυγάς ήταν ζήτημα χρόνου, διανθισμένος μάλιστα από εκτοξεύσεις βρισιών και κιθάρων. Η συναυλία στην Πόλη του Φωτός (που δεν τους φώτισε όπως φαίνεται να ξεπεράσουν τα χρόνια ζητήματα της σχέσης τους) ακυρώθηκε και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας κυκεώνας ανακοινώσεων. Εμείς περιμέναμε μερικές ημέρες μπας και δοθούν εξηγήσεις και από τις δυο μεριές και επέλθει νηνεμία αλλά ο Liam Gallagher δε φαίνεται να μπαίνει καν στον κόπο να κάνει κάποια δήλωση.

- O θάνατος του Brian Jones και πάλι στο προσκήνιο και αυτό γιατί η αστυνομία του Sussex εξέδωσε ένα λακωνικό δελτίο τύπου όπου λέει ότι ήρθαν στο φως καινούργια στοιχεία για το θάνατο του κιθαρίστα των Roilling Stones τον Ιούλιο του 1969. Να θυμίσουμε ότι τότε ο Jones είχε βρεθεί στην πισίνα του σπιτιού του νεκρός και ο ιατροδικαστής είχε αποδώσει τα αίτια του θανάτου σε συνδυασμό αλκοόλ και ναρκωτικών (τι πρωτότυπο...). Πάντα όμως υπήρχαν αμφιβολίες όπως και διάφορες θεωρίες περί του πορίσματος της ιατροδικαστικής αλλά και αστυνομικής έρευνας.
Μαζί λοιπόν με την τελική λύση του μυστηρίου των λόγων θανάτου του Michael Jackson (ήδη διώκεται ποινικά ο προσωπικός του ιατρός) ήρθε ο καιρός να μάθουμε τι τελικά συνέβη με τη ρομαντική ψυχή των Stones.

- Η Μαλαισιανή κυβέρνηση εξέδωσε μία ανακοίνωση μέσω του Υπουργείου Πληροφοριών της όπου και ρητώς απαγορεύεται η είσοδος μουσουλμάνων στη συναυλία των Black Eyed Peas στις 25 Σεπτέμβρη στην πρωτεύουσα της χώρας Kuala Lumpur. Ο λόγος είναι σχετικά εξωφρενικός αλλά την ίδια στιγμή απόλυτα συμβατός με τη μουσουλμανική λογική δημόσιας ηθικής γραμμής (στα σκληρότερα της). Το ότι η μπύρα Guinness γιορτάζοντας τα 250 χρόνια της και γι' αυτό το λόγο είναι χορηγός σε εκδηλώσεις ανά την υφήλιο. Μια από αυτές είναι και η συναυλία των Black Eyed Peas, οι οποίοι έχουν ξαναδώσει συναυλία εκεί το 2007 και τότε η μόνη απαγόρευση ήταν για ηλικίες κάτω των 18 ετών.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα μία γυναίκα είχε καταδικαστεί από δικαστήριο της χώρας επειδή ήπιε δημοσίως μία μπύρα στο lobby ενός ξενοδοχείου...

- Οι Kings of Leon ετοιμάζουν προς κυκλοφορία ένα δίσκο με remixes συνθέσεων τους. Στα ηχηρά ονόματα των συνδαιτυμόνων περιλαμβάνεται ο (πανταχού παρών) Justin Timberlake, ο Mark Ronson αλλά και οι Linkin Park. Παράλληλα η μπάντα ηχογραφεί αυτή την περίοδο καινούργιο υλικό που κατά τα λεγόμενα των ίδιων των Kings ακούγεται σαν Radiohead, Thin Lizzy, και Band. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρων συνδυασμός επιρροών.

- Οι δέκα δίσκοι που μας άρεσαν πιο πολύ τον Αύγουστο:
1. Arctic Monkeys – Humbug
2. The Soundtrack of our lives – Communion
3. Mew – No more stories…
4. Soulsavers – Broken
5. The Temper Trap – Conditions
6. Theoretical girl – Divided
7. Wild Beasts – Two dancers
8. Reverend and the Makers – A French kiss in the chaos

9. Mando Diao – Give me fire
10. Cornershop – Judy sucks a lemon for breakfast

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Arctic Monkeys – Humbug
Μεγάλες οι προσδοκίες μετά την τεράστια επιτυχία τους, και η παρέα του Alex εν μέρει πετυχαίνει τον στόχο της να μην εγκλωβιστεί στην δημοσιότητα. Σίγουρα επηρεασμένος ο δίσκος και από τον ήχο των Last Shadow puppets.

- The Soundtrack of our lives – Communion
Δεν είναι και τόσο εύκολο να βγάζεις διπλό cd στην εποχή μας. Οι Σουηδοί rockers τα καταφέρνουν μια χαρά εδώ , αν και είχαμε καιρό να τους ακούσουμε!

- Mew – No more stories…
Επιστροφή των Ελβετών με έναν ακόμα δίσκο με τον εξαιρετικό τους ήχο να τον κοσμεί.

- The Cribs – Ignore the ignorant
Σίγουρα η συνεργασία τους με τον Johnny Marr τους δίνει πολλούς πόντους, μιλάμε όμως ξέχωρα από αυτό για τον καλύτερό τους δίσκο!

- Noah and the Whale – The first days of spring
Βρετανική folk , δύσκολη στο μέσο Ευρωπαικό αυτί, αλλά με διθυραμβικές κριτικές στην πατρίδα τους.

- Brendan Benson – My old, familiar friend
Στα solo δισκάκια του, σίγουρα μαλακώνει και προσφέρει ποπ τραγούδια, κάτι ου λείπει από τους 2 δίσκους των Raconteurs.

Playlist top – 20
1(3)Silversun Pickups – Panic switch
2(2) Arctic Monkeys – Crying lightning
3(1) La Roux – Bulletprouf
4(4) Kings of Leon – Notion
5(5) Reverend and the Makers – Silence is talking
6(7) VV Brown – Shark in the water
7(8) Mando Diao – Dance with somebody
8(9) Kasabian – Where did all the love go
9(11) Jace Everett – Bad things
10(12) Muse – Uprising
11(14) Pearl Jam – The fixer
12(15 ) Little Boots – Remedy
13(6) Pet Shop Boys – Did you see me coming
14(16) Bloc Party – One more chance
15(17)Ian Brown – Stellify
16(18) The Temper Trap – Sweet disposition
17(19)U2 – I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight
18(20)Jet – She’s a genius
19(-)Biffy Clyro – That golden rule

20(-)Cribs – Cheat on me
Δείτε το video:

Single of the week

Biffy Clyro – That golden rule
Οι Σκωτσέζοι είναι πια στην πρώτη γραμμή του πυρός, και δεν μένει παρά να το αποδείξουν με τα καλά τους singles.


Δείτε το video:






No comments: