Tuesday, June 25, 2019

24 - 6 – 2019 : Οι κυκλοφορίες και τα μουσικά νέα της εβδομάδας


- Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε πέρυσι ο Thom Yorke φτιάχνοντας το soundtrack για το remake του Suspiria (Βρετανία #13, Η.Π.Α. #79, Αυστραλία #65, Γαλλία #109, Γερμανία #55) και τις έτσι-κι-έτσι εντυπώσεις που άφησε σε πολλούς, η ανάθεση δείχνει να έβαλε τον frontman των Radiohead σε δημιουργική τροχιά.
Έτσι, ανακοινώνει τώρα ότι επιστρέφει μέσα στο 2019 με νέο σόλο άλμπουμ: θα έχει τον τίτλο Anima και θα βγει στις 27 Ιουνίου από την Unsustainabubble σε διανομή XL Recordings. Την παραγωγή συνυπογράφει ο ίδιος ο Yorke, μαζί με τον Nigel Godrich.
«Είναι ένα δυστοπικό άλμπουμ, το οποίο πραγματεύεται το άγχος», δήλωσε ο Yorke, που όλες αυτές τις ημέρες άφηνε παράδοξα μηνύματα προς τους fans στο Λονδίνο, προετοιμάζοντάς τους για τις νέες του περιπέτειες. 

Το Anima θα συνοδεύεται επίσης από ένα ομότιτλο φιλμ μικρού μήκους, με την υπογραφή του Paul Thomas Anderson -του Αμερικανού σκηνοθέτη που έχει πίσω του διάσημες ταινίες σαν το Boogie Nights (1997), το Magnolia (2000) το There Will Be Blood (2007) και το Phantom Thread (2018): μπορείτε να δείτε ένα επίσημο trailer διάρκειας 42 δευτερολέπτων στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.
Το φιλμ θα βγει κι αυτό στις 27 Ιουνίου, παρέα με τον δίσκο, και θα γίνει διαθέσιμο στο κοινό μέσω Netflix. 

- Άδοξο και τραγικό στάθηκε το τέλος για τους ευρηματικούς Cassius, το ντουέτο που ξεκίνησε το 1988 από το Παρίσι με βάση
το γαλλικό χιπ χοπ, για να εξελιχθεί σε μια από τις πιο μεγάλες δυνάμεις ανανέωσης του ευρωπαϊκού house ήχου.
«Παιδί» του Philippe Zdar (κατά κόσμον Philippe Cerboneschi) και του Boom Bass (κατά κόσμον Hubert Blanc-Francard), οι Cassius έκαναν μεγάλη αίσθηση το 1999 με το άλμπουμ 1999 (Βρετανία #28), παραμένοντας ενεργοί έκτοτε, παρά τη βαθμιαία υποχώρηση της αναγνωρισιμότητάς τους: το νέο τους άλμπουμ Dreems βγήκε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από την εκλεκτή Because Music.
Παρά ταύτα, οι Cassius δεν είναι σε θέση να το γιορτάσουν: όπως ανακοινώθηκε και επισήμως στον γαλλικό Τύπο, ο Philippe Zdar σκοτώθηκε στις 19 του μήνα, πέφτοντας από ένα κτίριο 19 ορόφων στο Παρίσι. 
To ακόμα πιο δυσάρεστο, είναι πως ο Zdar φαίνεται να έπεσε από ατύχημα -σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο ατζέντης του. Ήταν 52 ετών και αφήνει πίσω του 3 παιδιά, ενώ ο θάνατός του δείχνει να σημαίνει το τέλος για τους Cassius. 


-  Το όνομα Khruangbin προδιαθέτει για κάτι πιο εξωτικό από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο η Laura Lee, ο Mark Speer και ο Donald Ray "DJ" Johnson Jr. προέρχονται από εκεί -με το ταϊλανδέζικο όνομα (σημαίνει «ιπτάμενη μηχανή») να δηλώνει την αγάπη τους για τους μη Δυτικούς ήχους που μπλέκουν με την ψυχεδέλεια και κάποια «μαύρα» στοιχεία.
Η μπάντα έχει κάνει κάμποσο ντόρο στο εναλλακτικό στερέωμα, κυρίως με το 2ο της άλμπουμ Con Todo El Mundo (2018), παρότι η απήχησή της παραμένει περιορισμένη στο underground: ο δίσκος έφτασε μόλις στο #82 της Βρετανίας, είναι όμως αυτός που θα τους φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία στα πλαίσια του Ejekt Festival 2019, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 15 του χρόνια φέρνοντας τους Cure στην
Πλατεία Νερού (Τετάρτη 17 Ιουλίου) -οι Khruangbin είναι ανάμεσα σε όσους θα τους ανοίξουν, μαζί με τους Ride, τον Michael Kiwanuka και τους «δικούς μας» The Steams. 
Καθώς φαίνεται, ωστόσο, οι Τεξανοί θα μας επισκεφτούν με νέο υλικό στις βαλίτσες τους, αφού αυτές τις μέρες έδωσαν στη δημοσιότητα το ολοκαίνουριο τραγούδι "Mary Always
Για την ακρίβεια, πάντως, το "Mary Always" δεν προμηνύει κάποιον δίσκο με φρέσκο υλικό, παρά λειτουργεί ως promo για το επερχόμενο άλμπουμ Hasta El Cielo: μια dub version του Con Todo El Mundo, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου από τη Dead Oceans. Άλλωστε και το ίδιο το "Mary Always" είναι μια dub εκδοχή του τραγουδιού που ήδη ξέραμε ως "Maria También".


- Υπήρξε ένα από τα πιο συζητημένα μα και από τα πιο μυστηριώδη ονόματα του μουσικού στερεώματος της προηγούμενης δεκαετίας ο Λονδρέζος William Bevan, ιδιαίτερα εκεί γύρω στο 2007, όταν κυκλοφόρησε το 2ο του άλμπουμ ως Burial Untrue (Βρετανία #58), ωθώντας τον Τύπο να κηρύξει το dubstep ευαγγέλιο.
Έκτοτε, ωστόσο, αν και συνέχισε να φτιάχνει καλή μουσική, ο Burial δεν κατέθεσε κάτι άλλο το κοσμογονικό, ενώ έπαψε να ενδιαφέρεται για τα άλμπουμ, κυκλοφορώντας μόνο singles και ΕΡ. Με ένα ΕΡ τον βρίσκουμε λοιπόν να επιστρέφει και τώρα,

- Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Ιούνιο του 2019:


1.     PixxSmall mercies
2.     Peter PerrettHuman world
3.     PalehoundBlack Friday
4.     Richard HawleyFurther
5.     Bruce Springsteen – Western stars
6.     Cate Le Bon – Reward
7.     WhenyoungReasons to dream
8.     SebadohAct surprised
9.     Aurora – A different kind of human (step II)
10.  PlaidPolymer

NEW ALBUMS
-  Black Midi – Schlagenheim

Από το Λονδίνο σε ενδιαφέρον post punk ντεμπούτο.

- Hot Chip – A bath full of ecstasy

Στον έβδομο δίσκο synth pop μαγείας!

- The RaconteursHelp us stranger

Η άλλη παρέα του Jack White ξανά μαζί μετά το 2008 στον τρίτο δίσκο!

- The Rhythm Method – How would you know I was lonely?

Μίξη new wave με Streets style.

- Emeli SandeReal life

Στον τρίτο δίσκο της η Βρετανίδα soul ερμηνεύτρια.

- Mark RohnsonLate night feelings

 Ο παραγωγός μαζεύει ξανά φωνές της εποχής!

- HatchieKeepsake

Η Dream pop κοπελιά από την Μελβούρνη στο εξαιρετικό ντεμπούτο!

- Jane Weaver – Loops in the secret society

Σε διπλό βινύλιο μόνο ξαναδουλεμένες συνθέσεις των 2 τελευταίων δίσκων της.

- Hollywood vampires – Rise

Alice Cooper , Johnny Depp και Joe Perry  στην δεύτερη συνεργασία τους!

-  Two Door Cinema Club – False alarm

Τέταρτος για τους Βρετανούς της indie pop.

- Cassius - Dreems

  Παράλληλα με τον χαμό του ενός , η νέα τους δουλειά!

  NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Drab Majesty – Oxytocin

- First Aid Kit – Home again

- Lucy dacus – Forever half mast

- Friendly fires – Silhouettes

- She Past Away – Disko anksiyete

- Blossoms – your girlfriend

- Metronomy – Salted caramel ice cream

- Michael Kiwanuka & Tom Misch – Money

- Sheer Mag – Blood from  a stone

-  Foster The People – Imagination


Single of the week
-  Johnny Hostile & Jehnny Βeth – Let it out

Συνεργασία της τραγουδίστριας των Savages.



No comments: