Wednesday, June 12, 2019

10 - 6 - 2019 : Δίσκοι , νέα και τραγούδια της εβδομάδας



-  Ο J Mascis, θρυλικός ηγέτης των Dinosaur Jr και guitar hero των τελευταίων 30 ετών, στην πρώτη του σόλο εμφάνιση στην Ελλάδα στις 21 Ιουνίου!Κοντά στο τέλος της πρώτης θητείας του Reagan, η hardcore σκηνή της Δυτικής Μασαχουσέτης ξέβρασε ένα τρελό μουσικό σχήμα με το όνομα Dinosaur. Αποτελούμενο από βετεράνους της τοπικής σκηνής, το τρίο ήταν ένας ανεμοστρόβιλος θορύβου κιθάρας, τσαντίλας και σχεδόν υποσυνείδητα ποπ μετατοπίσεων.
Τα περιγράμματα του ήχου τους έβγαιναν, έρεαν και μεταλλάσσονταν για 13 χρόνια πριν το όνομα αποσυρθεί. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Dinosaur (που τροποποιήθηκαν σε Dinosaur Jr για νομικούς λόγους) καθόρισαν ένα πολύ συγκεκριμένο, πολύ επιθετικό, σύνολο λοξών μουσικών απαντήσεων σε σχέση με τον περίγυρο τους. Η σταθερά τους ήταν πάντα η εκκωφαντική κιθάρα και τα βαθιά θαμμένα φωνητικά του J Mascis.
Ορισμένα χρόνια πριν τελειώσει η βασιλεία τους, ο J κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ με το όνομα Martin + Me. Ηχογραφημένο ζωντανά και ακουστικά, ο δίσκος επέτρεψε στον σκελετό των τραγουδιών του J να είναι ορατός για πρώτη φορά. Οι fans του, έκπληκτοι, άκουγαν πόσο μελωδικά κομψές ήταν αυτές οι συνθέσεις, έστω κι αν ο J ακόμα φαινόταν να ενδιαφέρεται να καταπιεί μερικές από τις λέξεις που ο περισσότερος κόσμος θα είχε τραγουδήσει.
Στις ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του Elastic Days, o J θα εγκαταλείψει την προσφιλή του συνήθεια να εμφανίζεται καθιστός στις σόλο συναυλίες του. Αντ’ αυτού, θα εμφανιστεί όρθιος. Και αν είναι περίεργο για τον ηγέτη ενός τόσο γνωστού συγκροτήματος να εμφανίζεται όρθιος και μόνος επί της σκηνής; Ε, στις μέρες μας, πρέπει να είμαστε ελαστικοί.

-Δεν είχαμε μόνο εμείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μέσα στον Μάη, αλλά και η Μεγάλη Βρετανία, η οποία πήγε στις κάλπες για 248 τοπικά συμβούλια στην Αγγλία, 6 δημάρχους και 11 συμβούλια στη Βόρεια Ιρλανδία. 
Για ένα από αυτά τα τελευταία, λοιπόν, στο Ards & North Down, έβαλε υποψηφιότητα και ο αγρότης Alan Graham. Όπως κάνει εδώ και χρόνια, καθώς εκλέγεται σταθερά με το Democratic Unionist Party (DUP) -το δεξιό δηλαδή κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο εκπροσωπεί τους απογόνους των Άγγλων αποίκων στην πολύπαθη περιοχή, επιθυμώντας την ένωση με την πατρίδα προέλευσης. Είναι το κόμμα που μέχρι πρότινος υπήρξε ο αμφιλεγόμενος σύμμαχος της απερχόμενης Πρωθυπουργού της Βρετανίας Theresa May. 
Ωστόσο αυτή τη φορά ο Graham απέτυχε να εκλεγεί. Εν μέρει πλήρωσε τη μικρή υποχώρηση του (κυβερνώντος, στη Βόρεια Ιρλανδία) DUP, χάνοντας την έδρα του από τον Scott Wilson του φιλελεύθερου Alliance Party. Εν μέρει όμως φαίνεται να πλήρωσε τα σπασμένα για τον συντηρητισμό που επέδειξε κόντρα στη ...Rihanna!   
Το περιστατικό συνέβη το 2011, αλλά έλαβε δημοσιότητα πιο πρόσφατα, μετά τη συμμετοχή του DUP στην κυβέρνηση May. Τότε, λοιπόν, η Rihanna βρέθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία και θέλησε να γυρίσει εκεί ένα τμήμα του βιντεοκλίπ της για τo single-συνεργασία με τον Calvin Harris "We Found Love" (νούμερο 1 επιτυχία σε Η.Π.Α. και Βρετανία). Όπως μπορείτε να δείτε και στον σύνδεσμο παρακάτω, το επίσημο βιντεοκλίπ περιλαμβάνει και πλάνα των δύο σταρ σε ένα χωράφι με στάχυα. 

- Συνεχίζεται η περιπέτεια του Rockwave, ενός φεστιβάλ που υπήρξε από τα μεγαλύτερα και πλέον δημοφιλή στα εγχώρια συναυλιακά πράγματα. 
To σπάσιμο της διοργανώτριας εταιρίας σε 2 νέες νωρίτερα μέσα στη χρονιά άφησε την εντύπωση ότι το 2019 θα μέναμε χωρίς Rockwave, για πρώτη φορά από το 1996. Ωστόσο στη συνέχεια ανακοινώθηκε η LP του "Lost On You" ως headliner του Rockwave 2019 για το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Terra Vibe, καθώς και ο Γάλλος παραγωγός Kavinsky.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, όμως, το επίσημο Facebook του φεστιβάλ έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση ακύρωσης του Rockwave 2019, δίχως να δημοσιοποιεί τους λόγους. Οι αντιδράσεις του κόσμου στα σχόλια, υπήρξαν ποικίλες -με πολλούς να ζητούν πιο «ηχηρά» ονόματα. 
Σε κάθε περίπτωση, το Rockwave δείχνει να σκοπεύει να επιστρέψει το 2020, προϊδεάζοντάς μας μάλιστα για μεγάλα πράγματα, καθώς στο επόμενο έτος θα γιορτάσει τα 25 του χρόνια.
Για την ώρα, όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια για την LP μπορούν να τα εξαργυρώσουν. Όσοι τα πήραν online από το viva.gr ή το hunteragency.gr θα δουν τα χρήματα να επιστρέφονται αυτόματα στους λογαριασμούς τους, ενώ όσοι τα προμηθεύτηκαν από το φυσικό κατάστημα Ηunter Agency, παρακαλούνται από τη διοργάνωση να τα προσκομίσουν για να τους καταβληθεί το αντίτιμο.

-  Για μεγάλο διάστημα από τη δεκαετία του 1990 ως και πιο
πρόσφατα χρόνια, δεν γινόταν εύκολα γάμος στη χώρα μας στον οποίον να μην παιζόταν το "Litanie Des Saints" του Dr. John -ένα τραγούδι από τον δίσκο του 1992 Goin' Back Τo New Orleans, το οποίο αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσω μιας διαφήμισης. Μπορείτε να το θυμηθείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 
Πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Dr. John, βρισκόταν ο Malcolm Rebennack, ένας μουσικός γέννημα-θρέμμα της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος χάραξε μια δική του μουσική πορεία ξεκινώντας από το δισκοπωλείο του πατέρα του, για να γίνει στη συνέχεια θρύλος για την περιοχή. Η ικανότητά του να μεταπηδά από το rhythm 'n' blues στο funk και στο rock υπήρξε μνημειώδης και για ένα διάστημα άγγιξε τα μαζικά ακροατήρια, όταν το άλμπουμ του 1973 In The Right Place έφτασε στο #24 των εθνικών charts στις Η.Π.Α.
Ο Dr. John δεν σταμάτησε πάντως ποτέ να φτιάχνει αξιόλογους δίσκους, αν και στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε πολύ λόγω της εξάρτησής του από την ηρωίνη. Στην τρέχουσα μάλιστα δεκαετία συνάντησε και πάλι μεγάλη επιτυχία, όταν το άλμπουμ Locked Down (2012) τον έφερε στο #33 των Η.Π.Α. και του απέφερε και Grammy.
Ήδη από το 2017 φαινόταν ότι η υγεία του Dr. John δεν πήγαινε πολύ καλά, καθώς είχε τότε αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλίες. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, πέθανε στις 6 Ιουνίου στη Νέα Ορλεάνη, από καρδιακή προσβολή. Ήταν 77 χρονών.

NEW ALBUMS
- Aurora – A different kind of human (step II)

Από την Σουηδία dream pop όνειρα!

-   Yeasayer – Erotic reruns

Experimental rock από Brooklyn μερια

- PalehoundBlack Friday

Τρίτος μελωδικός ροκ δίσκος με ενδιαφέροντα γυναικεία φωνητικά.

- PixxSmall mercies

 Η νέα ηλεκτρονική φουρνιά της 4AD.

- PlaidPolymer

Νέος δίσκος για το Βρετανικό ηλεκτρονικό ντουέτο.

-  The Divine ComedyOffice politics

Ο Neil Hannon όσα χρόνια και να πέρασαν , δεν χάνει την ζωντάνια και τις ανησυχίες του!

- Peter PerrettHuman world

Δεύτερος δίσκος για την φωνή των the Only ones μετά την προπέρσινη ανάστασή του!

-  Lust for youth – Lust for Youth

Πόσα χρόνια πίσω μας πάνε; 80ς ηλεκτρονικη ποπ!

- Vanishing Twin - The age of immunology

Συνδυαστικός trip hop -  κινηματογραφικός δίσκος!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  The Raconteurs – Bored and razed

-  Roisin Murphy – Incapable

-  Keane – the way I feel

- Arlo Day – Bad timing

- Keoma – Young

- Kesha – Rich , white , straight , men

- Haiva ru – Slow

- Bon Iver  U (man like)

- Liam Gallagher - Shockwave

- Pixies – On graveyard hill


Single of the week
- Bat for lashes – Kids in the dark

Η Natasha επιστρέφει δαναμικά τον Σεπτέμβρη με τον νέο δίσκο!

No comments: