Thursday, July 26, 2018

23– 7– 2018


-  Δεν θα πούμε ασφαλώς τίποτα το καινοφανές αν υπογραμμίσουμε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει από την έλευση του ίντερνετ και μετά και ότι οι νεαρότερες ειδικά ηλικίες που ασχολούνται με τη μουσική αδιαφορούν πλέον για το αν μια κυκλοφορία διατίθεται σε φυσικό format ή αν υπάρχει μόνο ψηφιακά.
Είναι γεγονός εδώ και αρκετά χρόνια, απλά σε περιπτώσεις σαν του Future αποκτά αυτό που λέμε «σάρκα και οστά». Το νέο του λοιπόν mixtape BEASTMODE 2 βρίσκεται θρονιασμένο στο #3 των εθνικών charts των Η.Π.Α. παρότι πρόκειται για μια αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση. Παρά ταύτα, κατέγραψε πωλήσεις της τάξης των 57.000 «αντιτύπων», που σημαίνει ότι -στην πράξη- πουλάει όσο δύο «κανονικά» άλμπουμ μαζί.
Το μέχρι τώρα ρεκόρ το κρατούσε ο Chance The Rapper με το Coloring Book του 2016, το οποίο βρέθηκε στο #8 της Αμερικής πριν αποκτήσει (και) φυσική παρουσία στα δισκοπωλεία. 
O 34χρονος Nayvadius DeMun Wilburn από την Ατλάντα (ο οποίος βρίσκεται πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Future) επιβεβαιώνει έτσι το γκελ που έχει στο χιπ χοπ κοινό, όντας από τις περιπτώσεις που ενώνουν τους παλιότερους με τους πιτσιρικάδες που αγαπούν το trap ύφος. 

-  Όλοι τον παραδέχονται τον Jack White, για διάφορους μάλιστα λόγους, όταν όμως φτάνει η κουβέντα στη σόλο καριέρα του, κριτικοί και ενημερωμένοι μουσικόφιλοι αρχίζουν συνήθως και στραβομουτσουνιάζουν.Τέτοιες πάντως κρίσεις δεν εμπόδισαν το άλμπουμ από το να κατακτήσει ένα ακόμα νούμερο 1 στην πατρίδα Αμερική, όπως κι ένα πολύτιμο #5 στη Βρετανίας.

Και τώρα, ο Jack White συνεχίζει το σχετικό promo δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ακόμα βιντεοκλίπ, αυτήν τη φορά για το τραγούδι "Corporation". Το θέμα είναι πως, για την ώρα, είναι διαθέσιμο μόνο μέσω Tidal. Το κλιπ σκηνοθέτησε o Καναδός Jodeb, γνωστός από τις δουλειές του με τον Skrillex και τον A$AP Rocky. Σε αυτό, ο Jack White δολοφονείται κάπου στην επαρχιακή Αμερική κι εμείς βλέπουμε τους ντετέκτιβ των Ανθρωποκτονιών να προσπαθούν να βγάλουν άκρη.

-  Το κείμενο που αναλογεί στους Βρετανούς headliners της 3ης μέρας του Rockwave 2018 η θα μπορούσε να συνοψιστεί στην (επαναλαμβανόμενη ως μάντρα) φράση «Οι Maiden βάτευσαν μυαλά το βράδυ της Παρασκευής». Αλλά, καλώς ή κακώς, πρέπει να υπάρχουν και λεπτομέρειες
στην ανάλυση του τι είδαμε στο Terra Vibe. Οι Iron Maiden βγήκαν στη σκηνή με σημαντική καθυστέρηση (κοντά στα 40 λεπτά), κάτι που πιστεύουμε  ότι τελικά διαγράφηκε από τη μνήμη όλων. Επιπλέον, το ότι οι περισσότεροι ήξεραν όχι μόνο τη setlist, αλλά και τη σειρά των τραγουδιών που θα ακούγαμε –μένει άλλωστε απαράλλακτη σε όλη τη Legacy of the Beast περιοδεία– δεν εμπόδισε κανέναν, στο παραμικρό, να ευχαριστηθεί τη συναυλία. Επίσης, το ότι στο Terra Vibe βρέθηκαν τελικά κοντά 40.000 άτομα (36.000, μας είπε ο ίδιος ο Bruce Dickinson) δεν δημιούργησε ζητήματα ασφυξίας· αντιθέτως, μάλιστα, τόνωσε ένα συναίσθημα συμμετοχής σε κάτι ωραίο. Γεγονός που σε πάμπολλα ενσταντανέ με άγνωστους, οι οποίοι σου μιλούσαν μακριά από εγωτισμούς, ζώντας μαζί σου σε μία δυναμική μα απόλυτα φιλική διάσταση. Μακράν η καλύτερη ατμόσφαιρα μαζικής συναυλίας είπαν πολλοί από αυτές που είδαν  τα τελευταία 10 χρόνια.


-  Πίσω στο 2009, ήταν αδύνατον να ασχολείσαι με μουσική και να μην πέσεις πάνω στους Animal Collective, οι οποίοι συζητήθηκαν ευρέως λόγω του 8ου στούντιο άλμπουμ τους Merriweather Post Pavilion, το οποίο τους έστειλε στο #13 της πατρίδας Αμερικής και στο #26 της Βρετανίας, λαμβάνοντας σωρεία καλών κριτικών .Το κουαρτέτο από τη Βαλτιμόρη δεν μπόρεσε ωστόσο να βγάλει κάτι ανάλογης εμβέλειας στη συνέχεια. Το τελευταίο τους μάλιστα άλμπουμ Painting With(2016), συνάντησε ιδιαίτερα χλιαρή υποδοχή, τόσο σε επίπεδο κριτικών, όσο και εμπορικά (Η.Π.Α. #46, Βρετανία #42). Φέτος το καλοκαίρι, παρά ταύτα, οι εν Ελλάδι fans τους αναθάρρησαν, βλέποντας μια καλή αν και λίγο απαιτητική συναυλία εκ μέρους των Panda Bear & Avey Tare στο Ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos Festival 2018 .

Τώρα, λοιπόν, οι Animal Collective δηλώνουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, για το οποίο πολλοί ελπίζουν ότι θα τους αποκαταστήσει. Και ως προάγγελο δίνουν στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Hair Cutter":
Το "
Hair Cutter" προέρχεται από ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Tangerine Reef, το οποίο θα βγει 16 Αυγούστου από τη Domino. 
Η νέα αυτή δουλειά είναι καρπός του ενθουσιασμού που ανέπτυξαν οι
Animal Collective για τους κοραλλιογενείς υφάλους. Θα συνοδεύεται από ένα σχετικό φιλμ φτιαγμένο από τους Coral Morphologic (τον θαλάσσιο βιολόγο Colin Foord και τον μουσικό J.D. MacKay, δηλαδή) και σχεδιάζεται να συμπέσει με το Διεθνές Έτος Κοραλλιογενών Υφάλων.

NEW ALBUMS
-  The Fernweh – The Fernweh

Από το Λιβερπουλ με δόσεις dream pop ψυχεδελειας.

-  The Internet – Hive mind

Hip ho και R&B από Βρετανία μεριά...

-  Liars – 1/1

To πρώτο soundtrack που αναλαμβάνει το electro – punk σχήμα από το  Brooklyn.

-  Ty Segall & White fenceJoy

Garage rock και στην νέα τους αυτή συνεργασία.

- Wet - Still run

Ντεμπούτο που φλερτάρει με την  ρετρο ποπ.

-  Ariana Grande – Sweetener

Από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες της  newpop.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Death Cub for Cutie – I dreamt we spoke again

-  Dentist – The latter

-  Iron And Wine – What hurts worse

-  Live – Love lounge

-  Kodaline – Worth it

-  Muse – Something Human

-  Natureboy – Sunsets

-  Noel Gallagher’s High Flying Birds – If love is the law

-  Steady Holiday – Who’s gonna stop us

-  Waxahatchee – Chapel of pines

-  Wild Nothing – Partners in motion

-  The 1975 – Love it we made it

-  Hercules and Love Affair – Are you still

-  Pale Waves – Noises


Single of the week
- Still CornersThe photograph

Το δεύτερο διαφορετικό single  από τον νέο δίσκο του Αυγούστου!


No comments: