Tuesday, May 8, 2018

7 – 5 – 2018



-  Tελικά, φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει ζωή και αφού"All Is Said And Done". Και το reunion που όλοι από το 1982 μέχρι πρότινος στοιχημάτιζαν ότι ήταν μάλλον το πιο δύσκολο να συμβεί -ναι, πιο δύσκολο κι από αυτό των Led Zeppelin- συνέβη.
Ο λόγος φυσικά για τους ABBA, ίσως την καλύτερη ποπ μπάντα στη μουσική ιστορία, οι οποίοι είπαν αντίο το 1982 όταν διαλύθηκε πια ανεπιστρεπτί η κοινή ζωή του Björn Ulvaeus με την Agnetha Fältskog (1980), αλλά και αυτή του Benny Anderson με την Anni-Frid Lyngstad (1981). Στο μεσοδιάστημα, οι φήμες θέλανε να τους γίνονται κολοσσιαίες χρηματικές προσφορές για να επανενωθούν, με την τετράδα να αρνείται πεισματικά, παρότι κανενός η σόλο καριέρα δεν άγγιξε τα ύψη των ABBA. «Και οι τέσσερις νιώσαμε ότι, έπειτα από περίπου 35 χρόνια, θα είχε πλάκα να ενώναμε ξανά τις δυνάμεις μας και να μπούμε στο στούντιο. Και αυτό κάναμε», έλεγε η λακωνική ανακοίνωση. Από εκείνη δε τη στιγμή, υπάρχει ένας διεθνής ενθουσιασμός για την επιστροφή των ABBA, που εκφράζεται τόσο από τις αντιδράσεις των fans στα social media, όσο και με άρθρα στον μουσικό Τύπο που -επιτέλους- αποτιμούν την ουσία της ποπ κληρονομιάς τους, δίχως τις εναλλακτικές παρωπίδες του παρελθόντος.
Οι ABBA έχουν μάλιστα γράψει και 2 νέα τραγούδια, όπως δήλωσαν, τα οποία ωστόσο θα αργήσουμε να ακούσουμε, αφού θα πρέπει να φτάσουμε στον Νοέμβρη και να περιμένουμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα σε παράλληλη μετάδοση από το BBC και
το αμερικάνικο δίκτυο NBC, όπου φαίνεται πως σκοπεύουν να εμφανιστούν ως ολογράμματα. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού σκοπεύουν να βγουν σε παγκόσμια περιοδεία το 2019 ως ψηφιακά ολογράμματα, ακολουθώντας μια μοδάτη μα άκρως αμφιλεγόμενη τάση, η οποία ήδη έχει φέρει μια απογοήτευση, με πολλούς fans να ελπίζουν ότι ως τότε θα αλλάξουν άποψη.

-  Όπως ανακοίνωσε το Release Athens, τη θέση των London Grammar ως headliner της 1ης μέρας του φετινού φεστιβάλ (Πέμπτη 31 Μαΐου, στην Πλατεία Νερού) παίρνει ο Richard Ashcroft.
Ο 46χρονος Βρετανός δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερες συστάσεις για το εναλλακτικό μουσικόφιλο κοινό, καθώς τον ξέρει καλά από τις μέρες που ήταν τραγουδιστής των Verve, οι οποίοι χάλασαν κόσμο πίσω στο 1997 με την παγκόσμια επιτυχία "Bitter Sweet Symphony" (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #12, Αυστραλία #11, Γαλλία #16, Καναδάς #5, Γερμανία #37). 
Μετά τη διάλυση των Verve το 1999, ο Ashcroft ακολούθησε σόλο καριέρα, βγάζοντας 5 δίσκους και ένα ζωντανά ηχογραφημένο ΕΡ. Τελευταία του δουλειά ήταν το άλμπουμ These People του 2016 (Βρετανία #3).
Ο ερχομός του στο Release Athens 2018, θα είναι και η ο πρώτος του στην Ελλάδα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης μέρας του φεστιβάλ παραμένει ίδιο, με Rag 'n' Bone Man, Kid Moxie, Sworr. και Lip Forensics.


-  Ο Bob Dylan δεν κάθεται ποτέ στα αυγά του κι ας έχει πια φτάσει στα 76, όντας χορτασμένος από δόξα και τιμές -μερικές από τις οποίες ούτε και τις περίμενε ποτέ, σαν εκείνο το Νόμπελ π.χ.
«Δεν βρίσκεις πάντα την έμπνευση, μερικές φορές είναι αυτή που σε βρίσκει», είπε σε μια λακωνική ανακοίνωση για το νέο του εγχείρημα, το οποίο τον θέλει παραγωγό του δικού του ουίσκι. 
Τα πάντα βέβαια ξεκινούν από την προσωπική αγάπη την οποία έχει προς το ουίσκι και δη τις αμερικάνικες ποικιλίες του. Από εκεί και πέρα, έκατσε και άκουσε τον επιχειρηματία ποτών Marc Bushala, που προφανώς τον έπεισε για το υπόλοιπο της διαδρομής. Ο Bushala δήλωσε ότι το όλο εγχείρημα διακατέχεται από πάθος και δεν έχουμε μεν λόγο να αμφιβάλλουμε για τον σχετικό ενθουσιασμό, αλλά να είμαστε και ειλικρινείς τώρα: εδώ και καιρό, η διασύνδεση ποτού και διάσημων καλλιτεχνών πουλάει. Σε κάθε περίπτωση, Bushala και Dylan τα έβαλαν κάτω, βρήκαν μια πρώην εκκλησία στο Τενεσί που είχε μείνει ανεκμετάλλευτη, τη μετέτρεψαν σε αποστακτήριο και έχουν πλέον έτοιμο ένα νέο μπέρμπον που φέρει το χαρακτηριστικό όνομα ...Heaven's Door!
Μέσα στον επόμενο μήνα θα διατεθεί στις αγορές του Τενεσί, της Φλόριντα, της Καλιφόρνια, του Ιλινόι, του Τέξας και της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αναμένεται να μπορεί να ανοιχτεί ευρύτερα, φτάνοντας και εκτός Η.Π.Α., με βάση το πόσο καλά πήγε μέσα στο 2017 η διεθνής διάθεση αμερικάνικου ουίσκι, η οποία σημείωσε άνοδο 52% και συνολικό τζίρο 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.  


-  Με ρυθμούς χελώνας κινούνται οι Tool και με το σταγονόμετρο δείχνουν διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τους πολυάριθμους fans τους ανά τον πλανήτη, κι ας ξέρουν ότι τα 12 χρόνια αναμονής για κάτι νέο από το 10,000 Days του 2006 είναι πάρα πολλά, αλλά και το ότι ο «καινούριος τους δίσκος» έχει έκτοτε γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της μουσικής επικαιρότητας. Έστω και χωρίς τον Maynard James Keenan, οι υπόλοιποι Tool (δηλαδή ο κιθαρίστας Adam Jones, ο μπασίστας Justin Chancellor και ο ντράμερ Danny Carey) ανακοίνωσαν μια μίνι περιοδεία ονόματι Music Clinic, η οποία ξεκινάει την Παρασκευή 11 Μαΐου. Και στο σχετικό promo βίντεο γι' αυτήν, υπάρχει τμήμα ενός νέου τραγουδιού με τίτλο "Descending", σε καθαρά instrumental μορφή. 

Στη Music Clinic τουρνέ, οι Jones, Chancellor & Carey θα επισκεφθούν 6 αμερικάνικες πόλεις (Σαιντ Πωλ, Σικάγο, Ινδιανάπολη, Royal Oak, Columbus και Κλίβελαντ) και θα συζητήσουν με το κοινό για το πώς ηχογραφούν και πώς μετά μεταφέρουν επί σκηνής τα όσα φτιάχνουν στο στούντιο.
Όσο για το "Descending"; Δεν πρόκειται για κάτι άγνωστο στους fans, αφού είναι κομμάτι που έχει παιχτεί σε συναυλίες τους στο παρελθόν. Η στούντιο εκδοχή του, όμως, θα υπάρξει για πρώτη φορά στο πολυθρύλητο νέο άλμπουμ.

NEW ALBUMS

-  Jon Hopkins Singularity

Νέος προσωπικός δίσκος για τον Techno παραγωγό.

-  Daniel Blumberg – Minus

 Μέλος των Cajun Dance Party  σε πρώτο solo δίσκο.

- Iceage Beyondless

Τέταρτη δουλειά για τους Σκανδιναβούς του punk.

-  Leon Bridges – Good Thing

Στον δεύτερο δίσκο σε soul παλιάς κοπής , άρτια ερμηνευόμενη όμως!

-  Dr. Dog – Critical equation

Στον δέκατο παρακαλώ σε classic rock  καταστάσεις!


-->
- Gaz Coombes – World’s strongest man

Δεύτερος δίσκος για την φωνή των Supergrass μετά το 2015.

-  Eleanor Friedberger – Rebound

Άλλη μια εξαιρετική solo προσπάθεια  από την τραγουδίστρια των Fiery Furnacies.

-  Jack Ladder & The Dreamlanders – Blue poles

Dark τραγουδιστής από την Αυστραλία στον καλύτερό του δίσκο.

-  Peace – Kindness is the new rock and roll

Νέος δίσκος για τους Βρετανούς indie poppers.

-  Plan B – Heaven before all hell breaks loose

Τέταρτος δίσκος για τον 34χρονο της hip hop.

-  Frank Turner – Be more kind

Folk punk τροβαδούρος στον έβδομο δίσκο!

-  Vive La Void - Vive La Void

Dream pop solo ντεμπούτο από τα πλήκτρα των Moon Duos.

-  Belly - Dove

Η μεγάλη επιστροφή της  Tanya Donelly.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Alice in Chains – The one you know

-  Celine Dion – Ashes

-  Charlie Puth – The way I am

- Christina Aguilera – Accelerate

-  Dirty Projectors – Brea-Thru

-  James Bay – Us

-  James – Broken by the hurt

-  Snow Patrol – What if this is all the love you ever get

-  LSD -  Genius ft. Sia , Diplo , Labrinth


Single of the week
-  Florence & The Machine – Hunger

Το πρώτο κανονικό single και video από τον νέο δίσκο!



No comments: