Wednesday, May 2, 2018

30 – 4 – 2018


-  Το περίφημο "Nothing Compares 2 U" γράφτηκε από τον Prince πίσω στο 1984 για τους The Family, ένα γκρουπ-όχημα για να βγάζει περισσότερη μουσική. 
Κι έτσι, παρότι ηχογραφήθηκε αρχικά με τη δική του φωνή, τα demo εκείνα έμειναν στο συρτάρι και ο κόσμος το πρωτάκουσε στο αποτυχημένο άλμπουμ The Family (1985), με τη φωνή του Paul Peterson. Το τραγούδι θα γινόταν γνωστό το 1990, χάρη στη διασκευή και την εκ νέου ενορχήστρωση της Sinéad O'Connor, η οποία το έκανε τεράστια παγκόσμια επιτυχία (νούμερο 1 σε Η.Π.Α., Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά και Γερμανία).
Τώρα, οι κληρονόμοι του Prince βρήκαν τα πρωτότυπα demo με τα δικά του φωνητικά, και δημοσίευσαν το "Nothing Compares 2 U" όπως πρωτοδημιουργήθηκε.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1984 στο Flying Cloud Drive "Warehouse" στο Eden Prairie της Μινεσότα, με μηχανικό ήχου τη Susan Rogers. Ο Paul Peterson των Family, μαζί με τη Susannah Melvoin τον συνοδεύουν στα δεύτερα φωνητικά, ενώ ένα ακόμα μέλος του γκρουπ, ο Eric Leeds, παίζει σαξόφωνο.
Για την ώρα η κυκλοφορία είναι μόνο ψηφιακή, αλλά στις 25 του Μάη θα υπάρξει και φυσική έκδοση από τη Warner Bros, σε 7ιντσο single βινυλίου 45 στροφών.

-  Μετά τον θάνατο της Amy Winehouse τον Ιούλιο του 2011, η δισκογραφική της εταιρία (Universal) ανακοίνωσε επίσημα ότι καταστρέφει όλα τα υπάρχοντα, ημιτελή demo που της είχε παραδώσει, ώστε να αποφευχθεί η έκδοση αναρίθμητων άλμπουμ με ακυκλοφόρητα, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με πολλούς θρύλους του παρελθόντος. Κι αυτό βέβαια το αποφάσισε μόνο μετά τις αρνητικές κριτικές που έλαβε το Lioness: Hidden Treasures, το οποίο βασιζόταν σε αδημοσίευτα demos και κάποια b-sides.
Αυτό, ωστόσο, δεν αποτέλεσε ρήτρα γενικής ισχύος. Και σίγουρα δεν αφορούσε έναν συνθέτη και μουσικό από το Λονδίνο, τον Gil Cang, που αποφάσισε καθώς φαίνεται να τραβήξει λίγη προσοχή πάνω του εκμεταλλευόμενος τη φήμη της Amy Winehouse.Ο Cang, λοιπόν, έχει στην κατοχή του ένα demo της ονόματι "My Own Way" . Πρόκειται για τραγούδι που έγραψε ο ίδιος πίσω στο 2003, παρέα με τον James McMillan και τη Maryanne Morgan, το οποίο η Winehouse χρησιμοποιούσε ως δείγμα δυνατοτήτων όταν στα 17 της προσπαθούσε να βρει κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο. «Κάναμε συχνά αυτήν τη δουλειά με τον James», δήλωσε ο Cang, «για πολλούς επίδοξους καλλιτέχνες, αρκετούς με αμφιλεγόμενο ταλέντο. Ήταν καιροί με πολλές φριχτές boy και girl μπάντες. Αλλά όταν η Amy άνοιξε το στόμα της, μας πήρε και μας σήκωσε».


-  Όταν πίσω στο 1990 παραιτήθηκε από τους Καλιφορνέζους Asbestosdeath ο κιθαρίστας Tom Choi, η hardcore punk μπάντα πήρε στη
θέση του τον Justin Marler και άλλαξε το όνομά της σε Sleep. Αυτή ήταν η αρχή μιας πραγματικής underground εποποιίας, η οποία μπορεί να ξεκίνησε μέσα σε alternative metal πειραματισμούς, μα ως το 1992 είχε οδηγήσει σε ένα άλμπουμ-ορόσημο για την αισθητική που σήμερα αναγνωρίζουμε ως stoner, το Sleep's Holy Mountain.
Αμέσως τότε τους τσίμπησε η London Records, κάνοντάς τους μια δελεαστική καθώς λένε προσφορά, στους Sleep ωστόσο πήρε κάμποσα χρόνια να βγάλουν κάτι νέο. Όταν πια φάνηκε το Dopesmoker το 1998, η εταιρία τους δεν το γούσταρε καθόλου -και αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει. Το έδωσε έτσι για remix στον David Sardy, μόνο που τότε έβαλαν οι ίδιοι οι Sleep βέτο. Η ιστορία έχει κι άλλο μάκρος, σε κάθε πάντως περίπτωση έφερε το τέλος
του γκρουπ, με τον Al Cisneros να ασχολείται στον νέο αιώνα με τους ΟΜ και τον Matt Pike να γίνεται frontman των High On Fire. Ευτυχώς για τους fans, η ιστορία τους δεν έληξε εκεί. Το 2009 οι Cisneros & Pike ξανάστησαν τους Sleep με τον ορίτζιναλ ντράμερ Chris Hakius, φαινόταν όμως ότι το έκαναν αποκλειστικά για μερικές συναυλίες, χωρίς να έχουν στόχο να ξαναμπούν μαζί στο στούντιο. Το 2012, μάλιστα, πέρασαν και από την Ελλάδα, με τον Jason Roeder των Neurosis να βρίσκεται πια στα τύμπανα .
Πριν 4 μόλις μέρες, όμως, η Third Man έβγαλε το πολυαναμενόμενο 3ο τους άλμπουμ The Sciences, με το πρώτο νέο τους υλικό εδώ και μια 20ετία, το οποίο ήδη έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τη stoner/doom/sludge κοινότητα παγκοσμίως. Παράλληλα, ωστόσο, οι Sleep δημοσίευσαν και το ολοκαίνουριο κομμάτι "Clarity", που δεν ανήκει στον κύκλο του νέου δίσκου, αφού γράφτηκε ειδικά για το Adult Swim, το δημοφιλές στις Η.Π.Α. μουσικόφιλο πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου Cartoon Network.
Στο Sciences, πάλι, οι fans βρήκαν τη στούντιο εκδοχή μιας περιζήτητης live ηχογράφησης. Πρόκειται για το "Antarcticans Thawed", κομμάτι του οποίου η σκούφια κρατά ήδη από τις μέρες του Dopesmoker, που είχε προξενήσει μεγάλο ενθουσιασμό όταν το έπαιξαν στο Hellfest του 2013.

- Οι 10 δίσκοι του Απριλίου όπως τους ξεχωρίσαμε:

1. A Perfect Circle – Eat the elephant
2. Sunflower Bean – Twentytwo in blue
3.  Manic Street Preachers – Resistance is futile
4.  A Place to Bury Strangers – Pinned
5.  Goat Girl – Goat Girl
6.  Unknown Mortal Orchestra – Sex and food
7.  The Vaccines – Combat Sports
8.  Lebanon hanover – Let them be alien
9. The Shacks – Haze
10. Lissie – Castles

NEW ALBUMS
-  Blossoms - Cool like you

Τα indie pop χιτάκια υπάρχουν και εδώ , χωρίς όμως το παραπάνω βήμα του δεύτερου δίσκου!

-  DMASFor now

Από την `Αυστραλία στον δεύτερο δίσκο Brit Pop αναβίωσης!

- Anne Marie Speak your mind

Ντεμπούτο για την πρωτοεμφανιζόμενη της ποπ..

-  Twin Shadow Caer

Τέταρτος δίσκος για τον καλλιτέχνη που ξεκίνησε από την 4AD.

-  Speedy Ortiz – Twerp verse

Τρίτος indie rock δίσκος για τους Αμερικάνους.

-  We Are Scientists – Megaplex

Από την Νέα Υόρκη στον έβδομο δίσκο τους από το 2002.

-  Janelle Monae Dirty Computer

Η νέα δουλειά μιας ξεχωριστής soul παρουσίας.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Beach House – Dark spring

-  Mazzy Star – Quiet , the winter harbor

-  Mitski , Xiu Xiu – Between the breaths

-  Mogwai – Donuts

-  Morcheeba – Blaze away

-  Parquet Courts – Mardi gras beads

-  The Longshot – Love is for losers

-  Computer magic – Ordinary life


Single of the week
-  Clara Luzia – When the streets

Νέο διαμάντι θηλυκού γένους ! Ανακαλύψτε την!

No comments: