Wednesday, May 16, 2018

14 – 5 – 2018


-  Τα νέα ήταν ανησυχητικά από την ώρα που άρχισαν να κάνουν τον γύρο του μουσικού Τύπου, λίγες μέρες πριν. Ο Scott Hutchinson, τραγουδιστής της σκωτσέζικης indie μπάντας Frightened Rabbit, είχε εξαφανιστεί χωρίς να δίνει σημεία ζωής, παρά τις εκκλήσεις των δικών του.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον Hutchinson να βγαίνει από το ξενοδοχείο Dakota του Εδιμβούργου ώρα 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9/5, οδεύοντας προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού άφησε ένα μήνυμα στο Twitter του που μπορεί να διαβαστεί και ως σημείωμα αυτοκτονίας. Η αστυνομία του Εδιμβούργου ξεκίνησε επισταμένες έρευνες, που όμως έβγαλαν σε αδιέξοδο μέχρι πριν λίγες ώρες, όταν ειδοποιήσαν την οικογένεια του ότι βρήκαν ένα πτώμα στο Port Edgar της ευρύτερης περιοχής του Εδιμβούργου, σε μια μαρίνα στις όχθες του ποταμού Firth of Forth. Παρότι δεν έχει γίνει ακόμα οριστική αναγνώριση από μέλη της οικογένειάς του, η διαδικασία θεωρείται τυπική -έγιναν και δηλώσεις συλληπητηρίων από την πρωθυπουργό της Σκωτίας. Αιτία θανάτου δεν έχει επισήμως προσδιοριστεί, αλλά η αστυνομία αντιμετώπισε το ζήτημα ως αυτοκτονία.
Τη λύπη τους εξέφρασαν ήδη δημόσια ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, μιλώντας για μια «φριχτή απώλεια», αλλά και ο Stuart Murdoch των Belle And Sebastian, που μάλλον συνόψισε τα αισθήματα των περισσσότερων λέγοντας ότι «προσευχόμασταν για μια διαφορετική κατάληξη».
O Hutchinson ίδρυσε τους Frightened Rabbit το 2003 και τους είδε να με
γαλώνουν από underground indie kids σε top-10 καλλιτέχνες την εποχή του 4ου άλμπουμ Pedestrian Verse, το οποίο βρέθηκε στο #9 της Βρετανίας, αλλά και στο #63 των Η.Π.Α. 
Ήταν μόλις 36 χρονών.
 
-  31 καλοκαίρια πριν, τον Ιούλιο του 1987, το ντεμπούτο των Guns N' Roses Appetite For Destruction προξένησε παγκόσμιο σεισμό στο rock 'n' roll στερέωμα, μετατρέποντας τον Axl Rose, τον Slash, τον Duff McKagan, τον Izzy Stradlin και τον Steven Adler σε πλανητικούς αστέρες: το άλμπουμ σάρωσε τα charts (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #5), έβγαλε τις μυθικές επιτυχίες "Sweet Child O' Mine" (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #6) και "Paradise City" (Η.Π.Α. #5, Βρετανία #6) και κατέληξε με διεθνείς πωλήσεις 30.000.000 αντιτύπων, που το βάζουν πλέον στις πιο μοσχοπουλημένες κυκλοφορίες της δισκογραφικής ιστορίας. 
Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Και παρά το ότι το γκρουπ δεν διέλυσε ποτέ, εκείνη η σύνθεση «έσπασε» νωρίς: ο Adler έφυγε το 1990, ο Stradlin το 1991, ο Slash το 1996 και ο McKagan το 1997 -οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν πάντως το 2016, δίνοντας έτσι credit στην παρούσα εκδοχή των Guns N' Roses. Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Και παρά το ότι το γκρουπ δεν διέλυσε ποτέ, εκείνη η σύνθεση «έσπασε» νωρίς: ο Adler έφυγε το 1990, ο Stradlin το 1991, ο Slash το 1996 και ο McKagan το 1997 -οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν πάντως το 2016, δίνοντας έτσι credit στην παρούσα εκδοχή των Guns N' Roses.
Τώρα, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και πάλι στο Appetite For Destruction, καθώς πρόκειται να γίνει αντικείμενο μιας πραγματικά επικής επανέκδοσης. Θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου από την Universal και θα περιλαμβάνει συνολικά 73 τραγούδια, διάσπαρτα σε 4 CD ή σε 7 δίσκους 180 γραμμαρίων για όσους προτιμήσουν τη βινυλιακή έκδοση. Το Appetite For Destruction θα προσφέρεται ασφαλώς σε remastered εκδοχή, μαζί δε θα συμπεριληφθεί (επίσης remastered) και το Live ?!*@ Like Α Suicide EP του 1986, όπως και το Lies EP του 1988. Επίσης, θα υπάρχει σκληρόδετο βιβλίο 96 σελίδων, γεμάτο με σπάνιες φωτογραφίες της εποχής.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα 49 από αυτά τα 73 τραγούδια, θα είναι ακυκλοφόρητα -ανάμεσά τους θα υπάρχουν 25 ηχογραφήσεις από τα sessions της μπάντας στα Sound City Studios (1986), αλλά και 2 κομμάτια από τα sessions του Appetite For Destruction σε παραγωγή Mike Clink, τα οποία είχαν κοπεί από την τελική tracklist. Ένα από αυτά, ονόματι "Shadow Of Your Love", κυκλοφορεί τώρα ως promo για την επανέκδοση.

-  «Δεν είχα ιδέα. Αλλά με διασκεδάζει».

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο Alex Turner, όταν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Γερμανία ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Intro τον πληροφόρησε ότι χιλιάδες fans των Arctic Monkeys βάζουν την υπογραφή τους σε μια ιντερνετική καμπάνια, η οποία του ζητά να ...ξυριστεί! «Ο Alex Turner είχε την ευκαιρία να γεράσει σαν το παλιό, καλό κρασί», γράφουν οι ιθύνοντες της τελευταίας, «όλα όμως πήγαν πάρα πολύ στραβά όταν αποφάσισε να αφήσει γενειάδα».
Ο Turner, βέβαια, κάθε άλλο παρά δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψιν τις προτιμήσεις και τις ...ανησυχίες τους. Οπότε θα πρέπει να τον αναμένουμε με τη γενειάδα στη χώρα μας, στην πολυαναμενόμενη πρώτη εμφάνιση των Arctic Monkeys στην Ελλάδα, οι οποίοι έρχονται στο Terra Vibe την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ως headliners της 1ης μέρας του Rockwave 2018.



- Tα κέλτικης υφής τραγούδια της και τα δραματικά σοπράνο φωνητικά της, χάρισαν στη Loreena McKennitt μια διεθνή καριέρα της τάξης των 14.000.000 αντιτύπων, κάνοντάς τη τραγουδίστρια ιδιαιτέρως αγαπητή στην Ελλάδα -δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και η Χάρις Αλεξίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία πίσω στο 1996 διασκευάζοντας το οργανικό "Tango To Evora" της (από το άλμπουμ The Visit, 1991) σε "Τανγκό Της Νεφέλης".
Τα τελευταία ωστόσο χρόνια η McKennitt σιώπησε. Και ενώ παρέμεινε ενεργή ως προς τις συναυλίες, δεν έβγαλε άλλη στούντιο δουλειά μετά το The Wind That Shakes The Barley του 2010 (Καναδάς #10, Γαλλία #77, Γερμανία #28). 
Τώρα, όμως, είναι έτοιμη να επιστρέψει.

NEW ALBUMS

-  Skating Polly – The make it all show

Πέμπτος δίσκος για την indie rock μπάντα από την οκλαχόμα.

-  Beach House – 7

 Στον έβδομο με εμπλουτισμένο indie ήχο , προσαρμοσμένο στις dream pop μελωδίες τους!

-  Arctic Monkeys – Tranquility base Hotel and Casino

 Και αναρωτιέται κανεις… Μήπως είναι επιβεβλημένη μια τέτοια στροφή στον ήχο σε όλα τα συγκροτήματα για να μην παγιδεύονται στην επανάληψη; Μην βιαστείτε λοιπόν να τους κρίνετε θετικά ή αρνητικά…

-  Charlie Puth -  Voicenotes

 Από τις ανερχόμενες εμπορικά ποπ παρουσίες.

-  Loreena MckennittLost souls

Μετά από καιρό επιστροφή για την υπέροχη φωνή.

-  The Magic Numbers – Outsiders

Indie pop από Βρετανία μετά από μεγάλη απουσία


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Bastille – Quarter past midnight

-  Chromatics – Black walls

-  Damien Rice – Older Chests

-  Gang gang Dance – J-Tree

-  JohnMayer – New light

-  LUMP – Late to the flight

-  Orbital – Tiny foldable cities

-  Pale Waves – Kiss

-  Justice – Stop

-  Lykke Li – Utopia

-  Snow Patrol - ~Empress

-  Years and Years – If you’re over me

Single of the week

- Johnny Marr – Hi Hello

Κιθαριστικό και θυμίζει έντονα Smiths!







No comments: