Wednesday, May 23, 2018

21– 5 – 2018


-  Ο Noel Gallagher ξαναχτυπά, αυτήν τη φορά με προβλέψεις για το επικείμενο Μουντιάλ. Λέει δηλαδή ότι όχι μόνο ξέρει ποιος θα κερδίσει το Μουντιάλ, αλλά έχει αρχίσει να βάζει και σχετικά στοιχήματα. Δεν θα είχατε άδικο βέβαια αν πιθανολογούσατε ότι θα έλεγε πάλι διάφορα για την εθνική ομάδα της Αγγλίας -είναι γνωστό άλλωστε ότι σε κάθε Μουντιάλ, οι Άγγλοι θεωρούν πως είναι φαβορί για το κύπελλο, άσχετα αν η σχετική ιστορία δεν τους επιβεβαιώνει.
Παρά ταύτα, ο Noel δεν προβλέπει Αγγλία. Ίσα-ίσα, «βλέπει» Βέλγιο για την κούπα, παρακινούμενος ίσως από τη φετινή απόδοση των Vincent Kompany και Kevin DeBruyne, που υπήρξαν καταλύτες πίσω από την επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ. 


-  Κατά καιρούς έχει συμβεί σε αρκετούς από μας, ειδικά όταν κάτι τρέχουμε να προλάβουμε στους ρυθμούς των σύγχρονων μεγάλων πόλεων: παίρνουμε ένα ταξί για πιο γρήγορα, αλλά κάτι μπορεί να μείνει ξεχασμένο πίσω.
Στην περίπτωση βέβαια του Damon Albarn τα πράγματα είναι κάπως πιο σοβαρά, γιατί δεν ξέχασε απλά το κινητό του λ.χ., αλλά ολόκληρο το λάπτοπ του, στο οποίο -πέραν των υπόλοιπων αρχείων- βρισκόταν και το master copy του νέου άλμπουμ των Gorillaz! Οι Gorillaz επέστρεψαν πέρυσι στη δισκογραφία με το Humanz, σπάζοντας μια σιωπή 6 χρόνων.
«Ήταν μια καταστροφή», αποκάλυψε ανώνυμη πηγή στον δημοσιογράφο Ashleigh Rainbird της Daily Mirror, «γιατί ο Damon εποπτεύει τα πάντα και γιατί, όταν μιλάμε για τους Gorillaz, δεν είναι μόνο τα μουσικά αρχεία, αλλά και τα πανάκριβα οπτικά». Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Albarn εκείνη τη μέρα τα είχε πιει και λιγάκι, καθώς πήρε ταξί από το Groucho club του Λονδίνου.
Τελικά, όλα έληξαν αισίως, αφού ο ταξιτζής βρήκε τον Albarn και του επέστρεψε το λάπτοπ. Κι έτσι, με την ευκαιρία, μάθαμε ότι πρόκειται για δίσκο με ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο Brexit.      

-  Το Tranquility Base Hotel & Casino ήδη διχάζει τους παλιούς fans των Arctic Monkeys και τους μουσικόφιλους γενικότερα, πάντως ένα ήταν σίγουρο: ότι θα προσγειωνόταν με άνεση στο νούμερο 1 της Βρετανίας, καθώς η ανυπομονησία ήταν μεγάλη λόγω των 5 χρόνων που μεσολάβησαν από τον προκάτοχό του.
Έτσι κι έγινε. Το άλμπουμ χάρισε στην παρέα του Alex Turner το 6ο συνεχόμενο νούμερο 1 στην πατρίδα, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στις υπόλοιπες βασικές μουσικές αγορές του πλανήτη: #8 στις Η.Π.Α., #1 στην Αυστραλία, #4 στη Γερμανία.
Αυτό που κανείς δεν είχε προβλέψει, είναι ο βαθμός στον οποίον θα σάρωνε τα βρετανικά charts. Πλέον, με διαπιστωμένες πωλήσεις 86.000 αντιτύπων μέσα σε 1 εβδομάδα (εκ των οποίων, σημειώστε, τα 24.500 ήταν βινύλια) είναι το άλμπουμ που έχει πουλήσει πιο γρήγορα σε βινύλιο από κάθε άλλο τα τελευταία 25 χρόνια στο Νησί. Το ρεκόρ είχε ως τώρα ο Liam Gallagher, με τον περσινό του δίσκο As You Were (16.000 βινύλια).
Η περιοδεία για το Tranquility Base Hotel And Casinο αναμένεται να φέρει τους Arctic Monkeys και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά. Θα είναι headliners της 1ης μέρας του Rockwave 2018 (Terra Vibe, Μαλακάσα), την Παρασκευή 6 Ιουλίου. 

-  Η Whitney Houston δεν έζησε πολύ, καταχωρήθηκε όμως ως μία από τις καλύτερες γυναικείες φωνές της μουσικής ιστορίας, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και μεγάλες δόξες, με 7 συνεχόμενα νούμερο 1 τραγούδια στα εθνικά charts των Η.Π.Α. και παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 200.000.000 αντιτύπων.
Στη ζωή της, όμως, είναι γνωστό ότι δεν ευτύχησε καθόλου. Και τώρα, 6 περίπου χρόνια μετά τον θάνατό της, ένα νέο ντοκιμαντέρ σε
σκηνοθεσία Kevin McDonald προσθέτει νέες πτυχές στις σκοτεινές όψεις της ζωής της.
Η επί χρόνια βοηθός της τραγουδίστριας Mary Jones, αλλά και ο ετεροθαλής αδερφός της και γνωστός μπασκετμπολίστας Gary Garland-Houston ισχυρίζονται ότι η Whitney Houston είχε κακοποιηθεί συστηματικά από τα 7 ως τα 9 της χρόνια. Και ως θύτη δείχνουν την ξαδέρφη της Dee Dee Warwick, αδερφή της περίφημης soul ερμηνεύτριας Dionne Warwick.
Η Dee Dee Warwick πέρασε κι αυτή από τη μουσική, δισκογραφώντας soul για μικρές εταιρίες από το 1963 ως το 1975, με μεγαλύτερη επιτυχία της το "I Want To Be With You" του 1966 (Η.Π.Α. #41). Πέθανε πριν 10 χρόνια, έχοντας καταπονήσει τον οργανισμό της λόγω ναρκωτικών.
Το ντοκιμαντέρ του McDonald κυκλοφορεί εντωμεταξύ με την έγκριση της
οικογένειας της Houston, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει κι άλλοι να είχαν γνώση των γεγονότων.
Ο τίτλος του είναι Whitney και έκανε ήδη την επίσημη πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Στους κινηματογράφους της Ευρώπης θα εμφανιστεί στις 6 Ιουλίου. Ανάμεσα στ' άλλα, φιλοξενεί και πρωτότυπες συνεντεύξεις του πρώην συζύγου της Houston, Bobby Brown, της μητέρας της Cissy Houston (84 σήμερα, με τη δική της λαμπρή καριέρα στη μουσική), αλλά και του Kevin Costner, που έπαιξε δίπλα στη Whitney στην περίφημη ταινία Ο Σωματοφύλακας. 
            
NEW ALBUMS
- AshIslands

Θριαμβευτική επιστροφή για τους Brit poppers!

-  Ray LaMontagne – Part of the light

Δισκάρα με  dream pop , Americana και classic επιρροές!

-  Parquet Courts – Wide awake!

Από την Νέα Υόρκη με σημαντικούς συνεχόμενους indie rock δίσκους από το 2012.

-  Stephen Malkmus and The Jicks – Sparkle hard

Και το lo-fi  βασιλεύει ξανά με τον δίσκο να θυμίζει έντονα το πρώτο του group τους Pavement.

-  John Maus – Addendum

Επιστροφή με goth   synth pop κατά μια έννοια συνθέσεις!

- Middle KidsLost friends

Άλλη μια νέα μπαντα από την Αυστραλία με εξαιρετικά γυναικεία φωνητικά!

-  TT – Lovelaws

Solo dream pop project  για την Theresa Wayman των Warpaint.

-  Courtney Barnett – Tell me how you really feel

Τι να πούμε για την Αυστραλέζα και εδώ… Συνεχώς ανεβάινει

- James Bay – Electric light

Νέος δίσκος χωρίς το μεγάλο hit εδώ…

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  James – Hank

-  Goldfrapp – Ocean feat. Dave gahan

-  Nine Inch Nails – God break down the door

-  Sea Girls – Too much fun

-  The Joy Formidable – Dance of the lotus

-  The Charlatans – Totally eclipsing

-  Melody’s Echo Chamber – Desert horse

-  The Kooks – All the time

- Sigrid – High five

-  Disclosure – Ultimatum

-  Calpurnia – Greyhound

- Mitski – Geyser


Single of the week
-  Christine & The Queens – Girlfriend

 Και η Γαλλιδούλα  σε εμπορικό τραγούδι πριν το δεύτερο album.


No comments: