Wednesday, July 5, 2017

3 - 7 -2017

-  Tον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι οι Foo Fighters καταφτάνουν στην Αθήνα για μια ιστορική συναυλία «κάτω από την Ακρόπολη» (το NME έβαλε μάλιστα και εικόνα του Παρθενώνα στο δικό του σχετικό νέο).Παράλληλα, υπήρξε και οριστική διασαφήνιση του τι ακριβώς θα δούμε και πώς θα το δούμε στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου (ώρα έναρξης 20.45): η διοργάνωση ανήκει στη Landmarks Live Concert, σύμβουλος της οποίας στην παραγωγή θα είναι η DiDi Music. Από εκεί και πέρα, η συναυλία πράγματι θα φιλμογραφηθεί και θα προβληθεί το φθινόπωρο, ως μέρος της παγκοσμίου φήμης σειράς του PBS, «Landmarks live in concert», την οποία παρουσιάζει ο Chad Smith, γνωστός μας ως ντράμερ των Red Hot Chili Peppers.Το θέμα είναι
ότι δεν πρόλαβε να γίνει η ανακοίνωση και να οριστούν 2 τύποι εισιτηρίων (55 και 35 ευρώ) και τα πάντα εξαντλήθηκαν μέσα σε 2 μόλις ώρες, αφήνοντας κάμποσους ακόμα ενδιαφερόμενους με τη χαρά. Το αποφορολογημένο πάντως ποσό που θα προκύψει από την αγορά κάθε εισιτηρίου, θα δοθεί ως δωρεά σε ελληνικό φιλανθρωπικό οργανισμό.
 -  «The rabbit hides beneath the ground / For he is defenceless without you»
Είναι στίχος σε ένα από τα πιο όμορφα και απροσδόκητα τραγούδια που έγραψε ο Nick Cave στα τελευταία χρόνια -το "Breathless", από τον διπλό δίσκο του 2004 Abattoir Blues/The Lyre Οf Orpheus,
κομμάτι που του χάρισε μια μικρή επιτυχία στη Βρετανία (#45) ως double a-side single με το "There She Goes My Beautiful World".
Δεν είμαστε σίγουροι τώρα αν από αυτό προέκυψε η όλη έμπνευση, πάντως το "Breathless" βρίσκεται τώρα να «ντύνει» μια νέα διαφήμιση της PETA υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

-  Η Stevie Nicks δεν πήρε μέρος στο πρόσφατο άλμπουμ του Lindsey Buckingham και της Christine McVie. Εκείνοι, πάλι, είπαν ότι για νέο Fleetwood Mac δίσκο ξεκίνησαν να γράφουν τραγούδια, όμως εκείνη ήταν «πολύ απασχολημένη» με τη σόλο καριέρα της -οπότε βαρέθηκαν να την περιμένουν και έβγαλαν το υλικό μόνοι τους. Πράγματι, η αγαπημένη φωνή των Fleetwood Mac δείχνει να καταπιάνεται με προσωπικά πράγματα, αν κρίνουμε από τη δημοσιοποίηση ενός νέου σόλο τραγουδιού ονόματι "Your Hand I Will Never Let It Go" 
ο κομμάτι ωστόσο δεν «προλογίζει» κάποιο νέο άλμπουμ εκ μέρους Stevie Nicks: πρόκειται για τη συμμετοχή της στο soundtrack της νέας ταινίας του Colin Trevorrow The Book Οf Henry. Το έχει δε γράψει ο Ryan Miller των Guster, ο οποίος δήλωσε πως είχε εξαρχής κατά νου τη φωνή της Nicks όταν το δημιούργησε.
Και δεν είναι η μόνη έκπληξη που είχε στη φαρέτρα της η 69χρονη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός: καθώς το Netflix ξεκινάει μια νέα τηλεοπτική σειρά με το όνομα Gypsy, της ζήτησε μια καινούρια ηχογράφηση στο περίφημο κομμάτι των Fleetwood Mac (1982, από
το άλμπουμ Mirage), την οποία βεβαίως και έκανε -μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το απόσπασμα που ακούγεται στο trailer του σίριαλ.

- O Trent Reznor με τον David Lynch, γνωρίζονται καλά: ο πρώτος έγραψε το 2003 το soundtrack για την περίφημη (πια) Χαμένη Λεωφόρο του δεύτερου κι εκείνος σκηνοθέτησε το βιντεοκλίπ για το "Came Back Haunted" των Nine Inch Nails. Δεν προξενεί έτσι εντύπωση ότι ο Lynch προσκάλεσε τους Nine Inch Nails να εμφανιστούν live στο τελευταίο επεισόδιο του αναγεννημένου Twin Peaks ("The Return"). Όπως πάντα, το συγκρότημα πήρε θέση στο Bang Bang Bar της τηλεοπτικής σειράς, όπου και έπαιξε το "She's Gone Away", τραγούδι από το περσινό ΕΡ Not The Actual Events. 


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Floating PointsReflectionsMojave desert

 Προσωπικό όχημα ηλεκτρονικής μουσικής του Sam Shepherd .

-  LANYLANY

 Τέταρτος δίσκος για την indie μπάντα από το Los Angeles.

-  Beach House – B-Sides and rarities.

Ο τίτλος τα λέει όλα! Κρυμμένα αρκετά διαμαντάκια εδώ!

-  Calvin ΗarrisFunk wav Bounces vol.1

Συνεργασίες με  soul funk καλλιτέχνες στον νέο δίσκο του παραγωγού!

- TLCTLC

Επαναδραστηριοποίηση τόσα χρόνια μετά…

-  Baio – Man of the world


 Δεύτερος δίσκος για τον τύπο από τους Vampire Weekend.

-  Doldrums -  Esc

 Νέος δίσκος για την post rock μπάντα.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Arcade Fire – Signs of life

- Deerhoof – I will spite survive

-  Jagara - Real love


-  Liam Gallagher – Chinatown

-  Rudimental – Sun comes up

-  ST Vincent – New York

-  The National – Guilty party

-  Toro y Moi – You and i

-  Marietta Fafouti – Living for the night


Single of the week
-  Steven Wilson – Permanating

-->
Απρόσμενος ήχος στο νέο πιο  dance single που έχει ηχογραφήσει ποτέ!


No comments: